Bestrijding duurt lang, maar er zijn middelen!

02:11 - 01:18
luistertijd 02:11 - leestijd 01:18

Een lezeres mailde ons dat ze hardnekkige problemen heeft met schimmel op haar teennagels, en eigenlijk nog geen probaat middel heeft gevonden om het te genezen. Ze gebruikt Excelsior, maar boekt daar ook nog geen succes mee. Ze vertelt dat haar nagels vrijwel volledig zijn aangetast.

Wat adviseert BeautyJournaal’s expert, dermatoloog Francis Wu haar?
Een schimmelnagel is een hardnekkige en cosmetisch vervelend probleem. De matrix zit onder de nagelriem in het huidgedeelte en vormt de nagelplaat en als dat beschadigd is dan kan het tot een permanente beschadiging leiden.

Dat zie ik zelden bij schimmelnagel, wel na een trauma, psoriasis, lichen planus of bij mensen die regelmatig hun nagelriemen terugduwen. De nagel groeit abnormaal en gespleten.

Laser of amorolfine

Een schimmelnagelbehandeling kan variëren van een nagel laser behandeling (matige resultaten), nagellak met amorolfine 5% tot minimaal 3 maanden antischimmel kuur tabletten. Het is verstandig om via een test bij de huisarts uit te laten zoeken of het om schimmel gaat.

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Om re-infectie te voorkomen, je sokken wassen op 50 graden of kortdurend strijken en de schoenen te desinfecteren met antischimmel poeder.

Het duurt zeker zes maanden voordat een volledige teennagel uitgroei plaatsvindt.

Dit is een interessante vraag omdat het zeker voorkomt. Maar welke filters zijn hier dan voor verantwoordelijk en wat moet je dan wel kiezen?
 
Lees ook:
Francis Wu is werkzaam in het Dermatologisch Centrum Maarssen en Vechtstreek, eigenaar van Shape Aesthetics BV voor cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling en mede-oprichter Cosmeceutics BV voor zijn huidverzorgingslijn Iconic Elements.
beautyjournaal shop banner

Lees ook