Met superhandige overzichtjes!

02:06 - 01:15
luistertijd 02:06 - leestijd 01:15

Hoe kies je het kapsel dat bij jouw gezichtsvorm past?

Niets is leuker dan een bezoek brengen aan de kapper voor een compleet nieuwe coupe. Even helemaal iets anders, a new you. Maar hoe weet je nu welk kapsel het beste past bij jouw gezichtsvorm? Je wilt immers je sterke gelaatstrekken benadrukken, niet verstoppen achter een bos haar. In dit artikel geven je handige tips, met illustraties van cartoonist Astkhik Rakimova.

Hair & Face 3Ovaal

Heb jij een ovaalvormig gezicht? Dan is praktisch elke haarstijl geschikt voor jou!

Hair & Face 6Diamant

Bij een diamantvormig gezicht is het raadzaam de scherpe en lange lijnen uit je gezicht te verzachten. Bijvoorbeeld met een asymmetrische scheiding, een dikke en golvende pony of een pixie kapsel.

Hair & Face 5

Rechthoekig

Een rechthoekig gezicht wordt in de meeste gevallen getypeerd door een prominente kin en jukbeenderen. Door te kiezen voor een coupe met een pony trek je de aandacht wat meer naar het bovenste deel van je gezicht, weg van je kin.

Hair & Face 4

Rond

Heb jij een rond gezicht? Kies dan voor een kapsel dat je gezicht langer doet lijken. Knip je haar niet korter dan de onderkant van je kin. Doe je dit wel, dan oogt je gezicht zelfs nog ronder.

Hair & Face 2

Vierkant

Bij een vierkant gezicht is het – net als bij een diamantvormig gezicht – raadzaam de scherpe hoeken ietwat te verzachten. Je haar in laagjes, lange krullen of een korte schuine pony doet wonderen.

Hair & Face 1

Hartvormig

Probeer de aandacht af te halen van je puntige kin en te vestigen op je wangen en ogen, door een kapsel van medium lengte met golven of krullen. Ook een schuine lange pony staat schitterend bij deze gezichtsvorm.

Tot slot nog iets over cartoonist Astkhik Rakimova…

De in Rusland geboren cartoonist en illustrator Astkhik Rakimavo maakt schitterende cartoons van alledaagse en o-zo herkenbare situaties. We hebben er twee voor je geselecteerd:

 

Astkhik 1

Astkhik 2

Meer cartoons vind je op Astkhik’s website.

 

 

 

Lees ook