Opvallende glitters, steentjes en kleuren!

02:54 - 01:44
luistertijd 02:54 - leestijd 01:44

Dat we voorlopig even niet naar de nagelsalon kunnen betekent natuurlijk niet we geen inspiratie op kunnen doen voor ons eerstvolgende bezoek. Refinery29, een Amerikaans platform voor de moderne vrouw, stuurde hun beauty verslaggeefster Mi-Anne Chan samen met videoproducer Alice Longyu Gao op pad naar nagelsalon Rounge NYC. Dit tripje leverde wel heel bijzonder nagels op..

japanse nagels

Op zoek naar de gekste trends

Mi-Anne Chan van Beauty with Mi ontdekt in haar serie op Refinery29 de meest rare trends, de meest vreemde en unieke behandelingen, de nieuwste producten en de gekste subculturen in de beauty wereld. Ze zoekt het randje op en test deze gekke producten of behandelingen zelf om er vervolgens een mening over te kunnen vormen. Dat levert soms hilarische beelden op.

3 uur durende manicure

In een van de populairste afleveringen van de serie krijgen de twee dames een 3 uur durende Japanse manicure. De meest opvallende kleuren, steentjes en versiersels worden in de look verwerkt.

nagels

Sailor Moon look

Mi-Anne kiest voor een op Sailor Moon geïnspireerde look, Alice volgt haar in die keuze. Sailor Moon is een Japans tekenfilmfiguurtje dat de hoofdrol speelt in de gelijknamige manga serie. Pastelkleuren en glitters horen hier helemaal in thuis en dus vormt dat de basis voor een spectaculaire nieuwe set.

Na het bepalen van de lengte en de vorm kunnen de nagels worden gezet. Daarna is het tijd voor het creatieve proces. Glitternagellak wordt aangebracht en daaroverheen worden een heleboel kleine steentjes geplaatst. Dit precieze 3D werk duurt behoorlijk lang, maar dan heb je ook wat!

Bekijk hieronder de volledige video:

Japanse nagelstijlen vs de rest van de wereld

In Amerika, maar ook in Europa, kiezen meiden toch vaker voor een stijl dat goed past bij hun (dagelijkse) look. Ze willen niet zo zeer opvallende nagels, maar zijn al tevreden met mooie verzorgde nagels. In Japan is dit totaal het tegenovergestelde. Er wordt een zekere status toegekend aan meiden met de meest gekke, lange en glimmende nagels. Het vaak verwisselen van acrylnagels kan echter schade richten aan je natuurlijke nagels. In de video vertelt Alice dat het materiaal (en dan voornamelijk het acryl) dat in Japanse salons wordt gebruikt, de natuurlijke nagels in een zo goed en gezond mogelijke staat houdt.

Nu we de afgelopen tijd weinig met onze nagels hebben kunnen doen, is dit wel iets om te overwegen voor ons volgende salonbezoek? Of niet dan? ­čśë

Lees ook:

Lees ook