Droge handen en eczeem? Not anymore!

05:26 - 03:15
luistertijd 05:26 - leestijd 03:15

Vandaag mag ik de vernieuwde La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M balsem testen. Voor mijn droge handen is dit ideaak. Ik heb lichte eczeem tussen mijn vingers en ook heb ik erg droge benen.

Zelf ben ik wat voorzichtig met wat ik op mijn huid smeer (alles wat je smeert komt toch ook in je lichaam terecht), dus bekijk ik eerst goed wat er in een product zit.

la roche posay

Leider in de wetenschap

Je kan dit product gemakkelijk kopen bij de apotheek en het is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Elk product van La Roche-Posay is gecombineerd met het irritatiewerende thermaal water in een formule zonder parfum. Het product bestaat al een tijdje maar is nu vernieuwd met de exclusieve APM technologie (aqua posae + microresyl).

Shop hier met korting

 

La Roche-Posay wordt aanbevolen door 90.000 dermatologen wereldwijd en is al 10 jaar leider in de wetenschap rondom het microbioom. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee dus dit maakt mij extra nieuwsgierig!

De claims

Het is een voedende balsem tegen irritatie en tegen herval voor de extreem droge huid. De balsem helpt het huidmicrobioom opnieuw in evenwicht te brengen. Het verzacht de huid en vermindert krabben. Dankzij de efficiënte werking tegen herval worden piekmomenten van droogte en jeuk meer gespreid. De balsem voedt de huid en helpt de huidbarrière herstellen. Tevens trekt het product snel in en is de formule niet vet of plakkerig. Als we het merk mogen geloven natuurlijk 😉

creme

De ingrediënten

Karitéboter staat bekend voor het vermogen om de huid te herstellen met lipiden die vergelijkbaar zijn met die van de huid. Leuk weetje: 100% van de karitéboter komt van een project in Burkina Faso dat de karitéboter op verantwoorde wijze produceert. Ook zit er niacinamide in de balsem, dit is een verzachtende werkstof die helpt om jeuk te verlichten en de huid te verbeteren. De vernieuwde AP+M-technologie is een complex van werkstoffen dat helpt om de huid weer in evenwicht te brengen.

Laat de test beginnen!

Ik heb dit product twee keer per dag op mijn handen en benen aangebracht en uitgesmeerd. In de ochtend na het douchen en s’avonds voor het slapen gaan. De verpakking is een grote pompflacon, dit is prettig in gebruik en tevens hygiënisch. Ook is het een recyclebare fles, ze denken dus mee aan het milieu.

Shop hier met korting

 

Op mijn handen heb ik een beetje eczeem tussen mijn vingers. Gezien de corona tijd was ik heel vaak mijn handen, daardoor heb ik hele droge handen gekregen. Mijn benen waren al super droog, dus smeer ik ze na het douchen met de balsem in. Het hydrateert tot 48 uur. Mijn man gebruikt het s’avonds voor het slapen gaan op zijn voeten, omdat het daar een beetje jeukt. Geen idee waar dat vandaan komt, je ziet het niet maar hij voelt het wel. Gedurende 24 uur heeft het een anti-jeuk werking.

droge handen

Mandy’s handen voor de crème

Weg met de eczeem

Na ongeveer twee weken merkte ik verschil, ik had geen droge handen meer, de eczeem tussen mijn vingers verdween, mijn benen beter zijn gevoed en mijn huid voelt lekker zacht aan. Ook de jeuk bij mijn man is voor het grootste gedeelte verdwenen. De balsem trekt snel in, is zacht en romig, wel ietswat vettig maar voor mij zeker niet storend en het plakt niet. Je moet het wel goed uitsmeren, anders blijft er een laagje op je huid liggen. De geur is overigens neutraal, er zit geen parfum in.

Shop hier met korting

 

handverzorging

Mandy’s handen na de crème

Mijn eindoordeel

Het product maakt de claims zeker waar, in twee weken tijd merkte ik duidelijk verschil. Mijn droge benen zijn nu veel meer gevoed. Normaal smeer ik mijn lichaam na het douchen in met een droge lichaamsolie, maar deze balsem werkt veel beter voor een droge huid. De eczeem tussen mijn vingers is weg, ik heb geen trekkerig gevoel meer en de jeuk bij mijn man z’n teen is bijna verdwenen. Zeker een aanrader!

Shop hier met korting

 

Lees ook:

Lees ook