Pasteltinten, glitter, glans en vrolijke lakjes!

06:59 - 04:11
luistertijd 06:59 - leestijd 04:11

Lente! Mijn favoriete seizoen. Modemerk & Other Stories brengt voor dit seizoen een nieuw oogschaduwpalette, twee lip plumping lipglosses en vijf vrolijke kleuren nagellak uit. Vandaag mag ik een aantal producten testen!

make up

Over & Other Stories

Wellicht ben je in de stad weleens langs een ‘& Other Stories’ winkel gelopen. Het merk werd in 2010 opgericht door een kleine groep creatieven en ontstond vanuit de wens om vrouwen de vrijheid van meningsuiting te geven via één merk. Sinds 2013 kun je terecht in de een van de vele winkels.

Het merk biedt een breed scala aan schoenen, tassen, accessoires en kleding. Sinds kort kun je bij de winkelketen ook terecht voor een uitgebreid beauty assortiment.

Calypso Nine Eyeshadow Palette

oogschaduw

Ik heb al eerder een oogschaduwpalette van & Other Stories getest, dat was de Botanic Nine. In de maandfavorieten van oktober kun je daar meer over lezen. Vandaag maak ik kennis met het nieuwe Calypso Nine Eyeshadow Palette en die ziet er alvast super schattig uit!

Ruime variatie van kleur en finish

swatches

Het palette bevat negen kleuren, van pasteltinten tot warm oranje en bruin. Er is een goede variatie van matte kleuren en opvallende glitters. Deze glitters zijn overigens biologisch afbreekbaar.

Ik heb de kleuren op mijn arm geswatcht en word al direct vrolijk van alle kleurtjes. De meeste kleuren zijn erg gepigmenteerd, andere wat minder en zijn zelfs wat korrelig. Op mijn ogen kan ik de kwaliteit natuurlijk het beste beoordelen, laten we dat maar eens gaan doen.

Kleurcombinaties verzinnen

Hoewel ik het kleurthema erg leuk vind, moet ik toch wel even nadenken over welke kleurcombinaties ik het beste kan maken. Met de oranje en bruine tinten creëer ik makkelijk een warme, zomerse look. Ik weet alleen niet zo goed wat ik met de koelere minty kleuren en de paarse tinten aan moet. Eerst de warme look dan maar.

Warme sunset look

warme look

Voor bovenstaande look heb ik de (vijfde) oranje kleur licht aangebracht in mijn crease, deze heb ik omhoog geblend tot vlak onder mijn wenkbrauw. De (achtste) koraalrode kleur heb ik over de oranje kleur aangebracht, dus ook in mijn crease. De (derde) bruine kleur heb ik aangezet in mijn buitenste ooghoek.

Ik heb de kleuren wat verder naar buiten getrokken. Uiteindelijk heb ik met de (tweede) glitterige champagnekleur op mijn bewegend ooglid en in mijn binnenste ooghoek aangebracht. De oranje en bruine kleuren heb ik ook nog onder mijn ogen aangebracht.

Intens gepigmenteerd

De kleuren zijn intens gepigmenteerd en blenden heel fijn samen. De champagnekleurige glitter geeft een klein beetje fall-out en is het beste aan te brengen met je vinger. Breng je hem aan met een kwast, dan is de kleurintensiteit minder sterk. De fall-out is overigens makkelijk weg te vegen met een kwast zonder dat je foundation wordt aangetast.

Koele paarse lentelook

paarse look

Uhm, ja dit ging niet helemaal zoals gehoopt. De pasteltinten die er in het palette zó mooi uitzien, komen op mijn ogen helemaal niet zo sterk over. Ik heb de (vierde) pastel paarse kleur in mijn crease proberen te blenden.

Deze zie je echter niet zo goed. Vervolgens heb ik de (zevende) donkerpaarse glitter over mijn volledige ooglid aangebracht. In eerste instantie wilde ik de (zesde) mintgroene kleur onder mijn ogen aanbrengen, dit was geen succes. Er kwam helemaal geen pigment af. Uiteindelijk heb ik de (negende) mintgroene glitter mijn in mijn binnenste ooghoek aangebracht, deze viel gelukkig wel op.

Poederige oogschaduws

Deze tweede look is helaas minder geslaagd. De oogschaduws waren erg poederig en ook ervaarde ik wederom wat fall-out. Ik vind het zo jammer dat de mooie pasteltinten niet goed tot hun recht komen bij deze look. Het had echt een vrolijke voorjaarslook kunnen worden. De glitters vielen gelukkig wel goed op.

Shop hier online

 

Plumping Lip Gloss – Dewy Burst

lipgloss

Ik ben over het algemeen groot fan van plumping lipgloss. Het geeft je lippen een (optisch) vollere look. De & Other Stories Plumping Lip Gloss in de kleur Dewy Burst is een gloss met een zachtroze peachy tint. De gloss heeft een hoogglans finish en zou de lippen in één laag extra volume moeten geven.

lipgloss swatch

Tintelende gloss

Ik was al erg onder de indruk van de swatch, maar de kleur is op mijn lippen ook zo mooi. De gloss plakt totaal niet en heeft een mooie glanzende finish. Nadat ik de gloss net heb aangebracht beginnen mijn lippen een beetje te tintelen. Dit doen de meeste plumping lipglossjes. Het voelt heel fris aan en het tintelen trekt na een tijdje weer weg. Ik vind mijn lippen er mooi vol uitzien, wat mij betreft een zeer geslaagde lipgloss.

lippen

Shop hier online

 

Nail Polish

nagellak

Ik heb drie kleuren nagellak ontvangen om te testen. Universe Rush is een schattige pastel paarse tint, Moon Surprise is een oranje koraalkleur en Lucky Sign is een zachtroze kleur met zilveren glitters. De lakjes hebben een hoogglans finish en zouden lang moeten blijven zitten.

Alle kleuren dekken het beste met twee laagjes. Ik vind ze alle drie erg leuk, heerlijke voorjaarskleuren. De pastel paarse lak is mijn favoriet. Ze blijven zo’n drie dagen goed zitten, dit is zonder achteraf een topcoat te hebben aangebracht. Ik raad deze nagellakjes zeker aan!

nagels

Shop hier online

 

Mijn eindoordeel

Over de nagellak en de plumping lipgloss kan ik alleen maar positief zijn. Heerlijke producten die doen wat ze beloven, de kleurtjes van de nagellak vind ik erg leuk. Het oogschaduwpalette vind ik in principe goed. De warmere kleuren zijn echt heel fijn en blenden mooi samen. Ook de glitters vind ik goed. Wat ik wel jammer vind is dat de pastelkleuren uit het palette weinig pigment hebben. Dit zijn juist de kleuren die mij in het begin erg aantrokken, omdat ze zo anders zijn. De producten zijn allemaal erg betaalbaar, dus zeker leuk om uit te proberen!

look

Lees ook:

Lees ook