Nostalgie uit het Paris Atelier

03:39 - 02:11
luistertijd 03:39 - leestijd 02:11

& Other Stories lanceert natuurlijke beauty lijn

Het Scandinavische verzorgings- en cosmetica merk & Other Stories lanceert deze week de natuurlijke Franse beauty lijn van het Paris Atelier. De producten bevatten natuurlijke ingrediënten van Franse origine, waaronder witte truffel, saffraan en oesterschelp. De nieuwe lijn bestaat uit producten die allen de bijzondere rijkdom van Frankrijk tonen.

Kust, bos, kruidentuin en lichtstad

Met de lancering van de nieuwe natuurlijke lijn wordt een langverwachte droom werkelijkheid: “We hebben lange tijd aan de beauty lijn van het Paris Atelier gewerkt, wat het des te leuker maakt om het tot leven te zien komen. De collectie bevat de sfeer van de Franse kust, het bos, de kruidentuin en de lichtstad – vier elementen die dicht bij ons hart liggen.

Al deze aspecten komen terug in de natuurlijke ingrediënten die zijn vemengd met luxe texturen en geuren die voorzien in de wensen van iedere vrouw,” aldus Frida Fagerholm, Head of Beauty, & Other Stories.

Nostalgisch, maar ook biologisch

De beauty lijn van het Paris Atelier bestaat uit twee Eau de Parfums verpakt in nostalgische flesjes en 10 body producten, vervaardigd uit ingrediënten van Franse origine. Al deze ingrediënten zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Geuren als herinnering

Alle producten zijn ontwikkeld vanuit hun functie en luxe geur, waardoor ieder product zijn eigen DNA heeft. “Bij het ontwikkelen van de geuren voor deze lijn benaderde ik elk product uniek. Iedere samenstelling is ontwikkeld om het gevoel van Frankrijk weer te geven en herinneringen op te roepen naar de zoutige kustlijnen, royale tuinen en groene bossen”, aldus parfumeur Jérôme Epinette. 

Ingrediënten om te watertanden… én goed voor je huid

De ingrediënten van de producten van deze nieuwe lijn zijn zorgvuldig geselecteerd uit de regio’s die als inspiratie hebben gediend voor de lijn. De producten geïnspireerd op de kust bevatten exfoliërende oesterschelpen, kalmerende Eau D’Ajonc en verzachtende algen uit Bretagne.

De tuin-producten hebben antioxiderende eigenschappen, van saffraan en rozenextract tot honing uit de Provence. De producten geïnspireerd op het bos bestaan uit hydraterend witte truffel extract, verzorgende vijgenolie en boter uit de Cascogne. Tot slot onthuld de stad geuren die de essentie van Parijs vastleggen met verschillende noten en composities. De totale range neemt je als het ware mee op reis door Frankrijk.

Producten van Franse bodem

Frida Fagerholm werkte samen met Catarina Åberg, vaste productontwikkelaar bij & Other Stories. “Alle producten van onze Paris Atelier beauty lijn zijn geproduceerd in Frankrijk. Het was belangrijk voor ons om te werken met lokale leveranciers en natuurlijke producten uit de regio’s Bretagne, de Provence en de Cascogne. De lijn bestaat uit natuurlijke stoffen van Franse origine en biedt een hoge kwaliteit die het verschil maakt.”

Vintage verpakkingen die bovendien goed zijn voor het milieu

In het ontwerp van de verpakkingen herken je de stijl van vintage botanische boeken terug. Deze verpakkingen zijn niet alleen juweeltjes om te zien, ze zijn ook goed voor het milieu. & Other Stories heeft namelijk een recycling programma ontwikkeld voor haar klanten. Zij ontvangen een thank-you-treat van 10% korting bij inlevering van lege beautyverpakkingen. Da’s pas lekker en natuurbewust shoppen!

De Paris Atelier beauty lijn is sinds deze week verkrijgbaar in de & Other Stories winkels in Amsterdam en Utrecht en via www.stories.com.

Lees ook