Foamie, ZO Skin Health, Redken, Marc Jacobs, & Other Stories, Collistar, Synergie Skin, Aussie, PUPA

11:34 - 06:56
luistertijd 11:34 - leestijd 06:56

Het BeautyJournaal testteam heeft deze maand weer een heleboel nieuwe, favoriete producten voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar wat deze favoriete beautyproducten zijn? Je leest het in dit artikel.

Huidtherapeute Judith: Foamie shampoo bar

foamie

Sinds zo’n 8 jaar gebruik ik bijna alleen nog maar een vaste shampoo bar voor het wassen van mijn haar, eigenlijk altijd van Lush. Een vaste shampoo vind ik ideaal voor op reis. Het is simpel te doseren en geurt heerlijk na in de badkamer.

Onlangs kwam ik bij de kapper deze shampoo bar van Foamie tegen. Een koopje met zijn €4,95, wat toch bijna de helft is van die van de Lush. Het koortje aan deze bar is ideaal om na gebruik de bar te laten drogen.

Het belangrijkste.. doet deze shampoo zijn werk? Yep, de shampoo maakt mijn haar “squeaky” clean, maakt het iets ruw maar droogt niet uit. Foamie is geschikt voor vegans en is uiteraard niet op dieren getest. Verder is Foamie vrij van parabenen, siliconen, kleurstoffen, sulfaten en minerale oliën. Er zijn 4 varianten waarvan ik heb gekozen voor de “Aloe you vera much”. Deze bar is bedoeld voor droog haar. Mijn punten kunnen dit zeker gebruiken. Maar eerlijk? De geur deed mij deze bar kopen.

Shop hier online

 

Corine: ZO Skin Health Hydrating Cream

ZO medical stimulation peel

Afgelopen maand heb ik uitermate weinig skin care producten gebruikt. En dat had een hele goede reden… Medio oktober heb ik bij Kliniek voor Esthetische Geneeskunde in Amsterdam de 3-Step Stimulation Peel van ZO Medical gedaan. Een chemische peeling die de bovenste huidlagen verwijdert en een nieuwe, egalere huid laat verschijnen. Deze peeling is onderdeel van een omvangrijker behandelplan voor mijn melasma, waarover je binnenkort op BeautyJournaal meer kunt lezen.

De 3-Step Stimulation Peel bestaat uit (de naam zegt het al…) drie stappen, waarvan de laatste stap de Hydrating Cream van ZO Skin Health is. Voorheen heette dit product Revitatrol. Op de volgende foto zie je hoe huidarts Stephan Marks de Hydrating Cream rijkelijk aanbrengt op mijn gezicht.

zo skin health

Na afloop van de 3-Step Stimulation Peel geeft Stephan de Hydrating Cream mee naar huis en drukt mij op het hart de eerste dagen uitsluitend dit product te gebruiken. Hooguit aangevuld door zonbescherming, op de momenten dat ik naar buiten ga. De Hydrating Cream hydrateert onwijs goed, werkt uitermate kalmerend na de behandeling en herstelt de opperhuid. Hoewel ik na de peeling flink vervel, is dat geen enkel moment écht oncomfortabel geweest door twee maal daags te smeren met deze Hydrating Cream boordevol glycerine, shea butter, havermout en peptiden.

Hydrating Cream is trouwens ook gewoon los te bestellen en doet wonderen voor een zeer droge huid, bijvoorbeeld bij zonnebrand, eczeem en atopische dermatitis. En doordat de beta-glucaan in de crème roodheid vermindert, is hij ook heel geschikt voor (ontstoken) acne en rosacea. Kortom: een echte alleskunner die simpelweg in je badkamer- of medicijnkastje moet staan.

Shop hier online

 

BeautyJournaal uitgever Monique: Redken Nature + Science Vegan Color Extend Shampoo
redken

Redken heeft natuurlijk al veel langer kleurbeschermende shampoo, maar deze heeft een vegan aanpassing ondergaan. Er zitten geen irriterende schuimsulfaten in, en ook geen siliconen. En vegan betekent dat er uberhaupt geen dierlijke stoffen in zitten. Nu vind ik dat laatste niet eens het belangrijkste. Interessant vind ik wel siliconen en sulfaten vrij. Siliconen maken heerlijk zacht maar verzwaren ook, sulfaten kunnen jeuk veroorzaken.

Dit setje zorgt ervoor dat de kleur in mijn haar veel langer mooi blijft. Ik kleur altijd bij met wat Colorfresh van Wella Professional met een pink en aubergine tone om de grijze kleur wat koeler te maken. Wassen met Color Extend shampoo zorgt ervoor dat ik niet twee maal per week Colorfresh hoef te gebruiken, en als ik het wel gebruik, is de kleur zelfs mooier!

Ook blijft mijn haar luchtiger en zacht. Vooral die luchtigheid vind ik erg fijn in mijn verouderende, fijne haar. Ook geven deze producten een prachtige glans. De geur is heel zacht, fruitig. Fijn.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Karmelita: Marc Jacobs Decadence

marc jacobs

Parfum, voor mij het meest moeilijke aankoop product. De geur moet precies goed zijn, mag absoluut niet overheersen en moet niet alleen aangenaam voor mijzelf zijn maar zeker ook voor mijn omgeving. Sinds mijn hormonen zijn veranderd was er geen goede klik meer met mijn vertrouwde geuren en ik ben best lang op zoek geweest. Maar nu heb ik hem dan toch gevonden!

Decadence van Marc Jacobs, een dromerig, sensuele Oriëntaalse bloemengeur met saffraan, en jasmijn. De geur blijft de hele dag fascineren en doet denken aan een zwoele zomeravond. De flacon heeft mijn hart niet gestolen, heel erg zwaar en onhandig in sprayen omdat de flacon zelf niet lekker in de hand ligt Maar soit ik neem dat graag voor lief, Decadence is overtreffend en mijn absolute favoriet.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: & Other Stories Botanic Nine Eyeshadow Palette

& other stories

Ik heb nooit geweten dat & Other Stories een eigen make-up lijn heeft. Misschien omdat het een winkel is waar ik niet vaak kom. Het merk trok direct mijn aandacht toen ik de twee nieuwste oogschaduwpaletten zag. Ik heb inmiddels een aantal looks gemaakt met de ‘Botanic Nine’ en ben erg enthousiast.

Botanic Nine is een schattig palette met daarin 9 intens gepigmenteerde oogschaduws. De finishes in dit palette zijn matte, glanzend en glitter. Met de prachtige aardetinten kun je een heel natuurlijke look maken. De groene of gouden glitters geven vervolgens een feestelijke finishing touch aan de look.

oogschaduw

De kleuren zijn allemaal erg fijn te blenden. Bij het aanbrengen heb je wel wat last van fall-out, maar gelukkig is dit makkelijk weg te vegen zonder dat de oogschaduw mijn foundation aantast. De kleine glitterdeeltjes zijn overigens biologisch afbreekbaar, ik vind ze echt prachtig. Een heel fijn en compact palette voor een vriendelijke prijs!

Shop hier online

 

Model Mandy: Collistar Talasso Body Scrub

collistar

Deze maand is de Collistar Talasso Body Scrub mijn grote favoriet. De scrub voor het lichaam bestaat uit 90 soorten zeezouten. Het zijn vrij grote korrels waardoor mijn huid direct na het scrubben echt babyzacht aanvoelt. Ik ben ook gek op deze geur.

Het product laat een olieachtig laagje achter op mijn huid en is dus erg verzorgend. Zodra deze op is bestel ik hem altijd direct weer! Het is dan ook niet voor niks de best verkochte lichaamsscrub in de parfumerie :).

Shop hier online

 

Schoonheiddspecialiste PatriciaSynergie Skin MediScrub
mediscrub

Het najaar is dé tijd om eens intensief met peelings aan de slag te gaan. De schade door de zon die je eventueel hebt opgelopen afgelopen zomer, wat zich uit in pigmentvlekjes, ga je ermee aanpakken. Maar denk ook aan die doffe, droge huid die nu sneller om de hoek komt kijken of juist ontstekingen en onzuiverheden vanwege de weersomslag.

De MediScrub is deze maand zeker mijn favoriet. Wat deze scrub zo goed maakt zijn de aluminiumoxide kristallen (korund) die scheikundig bijna identiek zijn aan saffier, en saffier wordt dan weer in klinische microdermabrasie machines gebruikt. Doordat de kristallen mooi rond zijn, wordt de huid heel zacht gepolijst. Niacinamide is ook een van de hoofdingrediënten, deze werkstof werkt ontstekingsremmend, remt de talgproductie en verbeterd de huidimmuniteit waardoor de huid minder vocht verliest en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf.

Een zeer effectieve scrub en dat voel je ook! Mijn huid is zacht en egaal en mijn serums kunnen vele malen beter de huid in wat de werking aanzienlijk verbeterd.

Shop hier online

 

Sabine: Aussie 3 Miracle Oil Smooth, lightweight treatment

aussie

De herfst is weer begonnen en de verwarmingen zijn weer omhoog. Negen van de tien keer ook de oorzaak van droog haar. Om te zorgen dat mijn haar niet te droog oogt, gebruik ik graag een verzorgingsolie.

De Moroccanoil is een van mijn favorieten, maar deze is stiekem ook best prijzig. Ik sta dan ook open voor goedkopere alternatieven. Voor mij is het belangrijk dat een haarolie mijn haar glanzend maakt en pluis tegen gaat, zonder het te verzwaren of vet te maken.

Ik heb er weer een gevonden: Aussie 3 Miracle Oil. Een heerlijke olie die prettig ruikt en volledig aan mijn wensenlijstje voldoet. Het wordt gemaakt van de olie uit de Australische macadamia noot en geeft mijn haar een prachtige glans. Wat ik een bijkomend voordeel vind is dat je het haar kan stylen, zonder het stijl te maken. Als ik mijn slag wil behouden kneed ik het haar in grove krullen en die blijven ook lekker zitten.

Kortom voor mij de absolute maandfavoriet, nu de verwarming weer omhoog gaat; Aussie 3 Miracle Oil Smooth.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Su: PUPA Two Phase Make-up Remover

pupa milano

De eerste stap naar een mooie huid is om deze goed te reinigen. Nu ik oogmake-up op waterproof basis draag is het wel een ding om een goede oogreiniging te vinden.

Een reinigingsmelk is vaak onvoldoende om mijn waterproof mascara te verwijderen. Of er zit alcohol in verwerkt dat weer irritatie geeft. Met PUPA Two Phase Make-up Remover haal ik mijn waterproof oogmake-up er zonder moeite met één beweging af.

Superfijn! Het product is heel mild voor mijn ogen en geeft geen irritaties. Zelfs mijn longlasting lipstick verwijdert hij zonder hierbij te hoeven boenen. Daarnaast is het product ook ideaal voor het corrigeren van een scheve eyeliner 😉.

Shop hier online

 

Lees ook