En ook de handen worden verwend!

07:38 - 04:35
luistertijd 07:38 - leestijd 04:35

OPI lanceert deze lente de Mexico City Collectie, boordevol kleur en sprankelende finishes. De nagellakken zijn geïnspireerd door de bloeiende kunstscene van de stad Mexico City. Ofwel Cuidad de Mexico, zoals de inwoners hem zelf noemen. Het is een stad die bruist van de kleur, creativiteit en kunst.

Huizen zijn roze geschilderd en je vindt er stoffen in iedere kleur van de regenboog. Maar nog wel het meest indrukwekkend zijn de prachtige muurschilderingen die je overal in de stad aantreft. Deze muurschilderingen transformeren gewone straatjes in openluchtmusea.

OPI mexico city

Mexicaanse keuken, kunst en fashion als inspiratiebron

Mexico Stad biedt volop inspiratie voor de twaalf uiteenlopende en vrolijke kleuren van de nieuwe nagellakcollectie. OPI vond daarbij een inspiratiebron in de Mexicaanse keuken, kunst en fashion. Zo vind je dit keer mint, energiek geel, gewaagd goud, maar ook navy, paars en roze in het kleurenpalet. Bekijk ook het volgende filmpje van OPI.

Samenwerking met Mexicaanse kunstenaars

OPI werkte voor de Mexico City Collectie samen met drie lokale kunstenaars uit Mexico City; Sofia Castellanos, Raul Urias en Victoria Villasana. Zij kregen van OPI de opdracht om – als eerbetoon aan hun stad – een nieuwe muurschildering te maken met kleuren die Mexico City typeren.

Shop hier online

 

Volgens Raul Urias is een muurschildering een geschenk aan de wijk. Het inspireert de bewoners om kleur te gebruiken. Raul: “A mural serves to inspire locals to fearlessly express themselves with color. When you have your form to express, it can be nail art, or illustration. There are no limits.”

Klik hier voor het volledige interview met Sofia, Raul en Victoria.

kunstenaar

Van winterhanden naar lentenagels

De winter is voor velen aan aanslag op handen en nagels. Ook voor mij. Vaak resulteert dat in droge handen en gescheurde nagelriemen. Deze nagellakreview van de lentecollectie van OPI is dan ook een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van mijn winterhanden.

Shop hier online

 

Ik smeer altijd trouw met handcrème. Daar voeg ik nu de Micro-Exfoliating Hand Polish en het Protective Hand Serum van OPI Pro Spa aan toe om mijn handen extra verzorging te geven.

Leestip: Voor meer tips om je winterhanden te verzorgen, lees je het artikel van nagelstyliste Esther.

Micro-Exfoliating Hand Polish: een beauty boost voor droge en ruwe handen

Een professionele polish speciaal voor je handen. Micro-exfoliators polijsten een ruwe, droge huid, terwijl Cupuaçu hydrateert en verzacht. Vitamine C zorgt voor een egalere huid. Tot slot bestrijdt witte thee extract vrije radicalen.

handscrub

De polish is zeer fijn van structuur. Ik had een grovere korrel verwacht en ben dus aangenaam verrast. De zachte microkristallen polijsten de huid van mijn handen. Ik neem ook mijn onderarmen en polsen even mee, wanneer ik de polish een paar minuutjes inmasseer. Afspoelen met water, of verwijderen met een vochtige handdoek. Het resultaat is zijdezachte handen.

Shop hier online

 

Protective Hand Serum: een hydraterende behandeling

In dit voedende serum tref je grotendeels dezelfde werkstoffen aan als in de polish. Cupuaçu, vitamine C en witte thee. Daarnaast zorgen collageen-opbouwende peptiden voor een anti-aging boost.

Shop hier online

 

 

Ik brengt een dun laagje OPI Pro Spa Protective Hand Serum aan op de rug van mijn handen en polsen. Ook masseer ik het serum op mijn nagelriemen; ze worden er zachter en soepeler door. Het serum trekt snel in en voelt niet vettig aan. Ook fijn… er zit een klein glittertje in, dat voor een instant beauty boost.

Shop hier online

 

handverzorging

Lakken maar!

Een review over de nagellakken van OPI durf ik bijna blind te schrijven. De lakken brengen simpelweg altijd goed aan, drogen snel en blijven lang zitten. Dat is bij de Mexico City Collectie niet anders. Je zou hooguit iets kunnen vinden van de kleuren uit de collectie. Passen ze bij je, of niet. Houd je van knalkleuren, of juist van subtiel…

Shop hier online

 

OPI mexico city

Ik ben dol op de mintkleuren uit de Mexico City Collectie: de lichtere Move-mint en de iets donkerder Verde Nice to Meet You. Ze laten zich ook goed combineren, zoals je op onderstaande foto kunt zien.

Shop hier online

 

nagellak

Move-mint vraagt om – zoals veel lichte kleuren – drie laagjes voor een dekkend, streeploos resultaat. Verde Nice to Meet You geeft in twee laagjes al een volledige dekking.

Shop hier online

 

Mexico City in een potje

Wat ik vooral gaaf vind aan deze nieuwe collectie is dat OPI erin geslaagd is om de kleuren van Mexico City ook daadwerkelijk te ‘vangen’ in de nagellakken. En dat je er alle kanten mee op kunt. Van subtiel, tot expressief. Van effen tot spikkel- of streepjespatroon. Bekijk ook de volgende tutorial:

Alle kleuren uit de Mexico City Collection zijn verkrijgbaar in Infinite Shine (voor een mooie gelnagellook, zonder UV-lamp: lees mijn review hier) en nagellak.

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook