Van lipverzorging tot make-up

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

Veroudering heeft niet alleen invloed op het volume van onze huid, maar ook op dat van onze lippen. Onze volle en zachte lippen worden na verloop van tijd steeds dunner en droger. Er zijn veel factoren die dit proces aanzienlijk kunnen versnellen, denk aan overmatige blootstelling aan de zon of roken bijvoorbeeld. Er ontstaan hierdoor veel meer lijntjes rondom de lippen.

Gelukkig is er een manier om dit enigszins te voorkomen. In dit artikel delen wij 6 manieren om lipveroudering tegen te gaan. Voor het terugkrijgen van die heerlijke zachte en volle lip look!

  1. Focus op een glad oppervlak

Regelmatig exfoliëren is niet alleen geschikt voor elk ander deel van je lichaam. De lippen kunnen namelijk ook op zijn tijd een goede scrubbeurt gebruiken. Met een lipscrub verwijder je alle dode huidcellen waarnaar de lippen er vervolgens weer heerlijk glad uitzien.

lipscrub

Je kunt natuurlijk zelf aan de gang gaan met suiker voor het maken van een scrub, maar er zijn ook een heleboel verzorgende lipscrubs online verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld de populaire Blue Raspberry Sucker lipscrub van Jeffree Star Cosmetics, deze laat de lippen heerlijk zacht aanvoelen en heeft ook nog een lekkere geur en zelfs smaak. Want ja, deze scrub is veilig om van je lippen af te likken.

  1. Investeer in anti-aging lipproducten

We weten in middels hoe belangrijk het is om te investeren in een goede huidverzorgingsroutine, willen we de jeugdige uitstraling van onze huid behouden. Toch zijn we nog niet zo consequent met het verzorgen van onze lippen. Hyaluronzuur en SPF helpen de lippen op natuurlijke wijze vol, soepel en jeugdig te houden.

indeed labs

De Indeed Labs Hydraluron™ Volumising Lip Treatment combineert een anti-aging werking met hydraterende ingrediënten voor volle en gezonde lippen. Voor dat extra beetje zonbescherming gebruik je het beste de Kiehl’s Butterstick met SPF30. Deze hydraterende en verzachtende balsem beschermt de lippen het hele jaar door.

Supertip als je lippen kapot zijn door chemotherapie: IK Skin Perfection LIP+ lipbalm met hele milde, helende stoffen.

kiehl's
  1. Probeer eens een plumping lipgloss

Het subtiel voller maken van de lippen is met slechts één swipe mogelijk. Geen fillers nodig, want met behulp van deze plumping lipglossjes creëer je binnen enkele minuten een vollere lip look.

Een bekende lip plumper is de Dior Addict Lip Maximizer Lipgloss. Dit verzorgingsproduct geeft de lippen niet alleen een mooie glans maar ook een maximaal volumineus effect.

  1. Fake het met make-upcharlotte tilbury

Weet je echt even niet meer wat je met je lippen aanmoet? Dan is make-up de oplossing! Niets laat de lippen voller doen lijken dan een ruim aangezette lipliner met een beetje lipstick of gloss in het midden.

Begin met een nudekleurige lipliner die lijkt op de kleur van je natuurlijke lippen. De populaire Charlotte Tilbury Lip Cheat Lipliner in de kleur Pillow Talk bijvoorbeeld. Een beetje ‘overlijnen’ mag bij deze stap, zorg er alleen voor dat je de harde lijnen wat vervaagd met je vingertoppen of met een lipkwastje. Zoek vervolgens je twee favoriete lipsticks bij elkaar en breng de wat donkere tint aan de buitenkant aan en werk met de lichtere tint verder naar binnen voor een mooie ombre. Voila, je hebt zojuist voller ogende lippen gecreëerd!

  1. Let op je voeding

Een uitgedroogde huid brengt slechte gevolgen met zich mee voor onze algehele huidconditie. Dit geldt ook voor onze lippen. Natuurlijk kun je alle bovenstaande trucjes gebruiken om je lippen er net wat voller en gezonder uit te doen laten zien, maar soms lijken droge lippen je nooit te verlaten. Probeer dan gewoon eens meer water te drinken op een dag, dit kan nuttiger zijn dan je denkt.

Bovendien helpen voedingsmiddelen die rijk zijn aan collageen – denk aan vis en bessen – om de lippen vol en jeugdig te houden. Top is het Firmness poeder van Pascaud, opgebouwd uit de bouwsteentjes van collageen. Compleet vegan.

  1. Overweeg filler

    Ben je nu echt op zoek naar een langdurige (en meer invasieve) oplossing voor dunner wordende lippen? Dan kunnen lipinjecties met hyaluronzuur, een vettransplantatie of een liplift wellicht geschikt voor jou zijn. Denk hierbij ook eens aan de Moisturising Lip Treatment met skinboosters, zoals ze bij Doctors at Soap gegeven worden.

Lees ook:

Lees ook