MAC, 4711, Bergman Beauty, Filorga, Mesauda Milano, Chanel, EmerginC, Jeffree Star Cosmetics, PUPA

12:47 - 07:40
luistertijd 12:47 - leestijd 07:40

Nu we door de huidige situatie allemaal thuis zitten hebben we wat extra tijd over om nieuwe, fijne en zelfs favoriete producten te ontdekken. In dit artikel delen de testers uit het BeautyJournaal testpanel hun favoriete producten met je. Lees snel verder!

Model Mandy: MAC Studio Fix Powder Plus Foundation

Mac poeder

De MAC Studio Fix Powder Plus Foundation is een foundation en poeder in één. Ik gebruik deze elke dag na mijn dagcrème. De finish is heel natuurlijk en redelijk sheer. Ik krijg vrij snel een glimmende huid gedurende de dag, dit product geeft een matte dekking en zorgt ervoor dat ik geen glimmend gezicht meer heb.

De formule is longlasting en houdt tot acht uur lang. Ik breng het aan met een grote kwast. Als ik merk dat ik toch wat ga glimmen poeder ik in de middag wat bij. Er zit overigens een sponsje bij voor als je een wat meer dekking wilt.

Het product is vooral ideaal voor als je niet elke dag een foundation wilt gebruiken. Ik ben zelf ook MAC visagiste en dit product is voor vele professionals en modellen een grote favoriet. Hij zit dus ook standaard in mijn make-up tas!

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: 4711 Eau de Cologne

4711

Kölnisch Wasser 4711 is nog steeds populair. Vaak ook op een doekje, zoals dat bijvoorbeeld in vliegtuigen wordt uitgedeeld. Zo’n doekje brengt mij dan gelijk terug naar mijn jeugd. De geur van mijn oma’s, hun kleding en linnengoed. Mijn moeder heb ik een fles cadeau gedaan. De fles en de geur brengt ook haar terug naar de “vervlogen” tijden. Haar nieuwe hervonden favoriet.

 

De klassieke 4711 geur is inmiddels uitgebreid met 3 nieuwe geuren. Roos, Jasmijn en Sering. Jasmijn is nu mijn persoonlijke favoriet. Naast de classics is er ook een nieuwe lijn. Met heerlijke geurcombinaties. Zoals Lime-Nootmuskaat, Perzik-Koriander, Mandarijn-Cardamon, Saffraan-Iris, Lychee-Mint, Mirre-Kumquat, Roze peper-Grapefruit, Bloedsinasappel-Basilicum. Allemaal even bijzonder.

Shop hier online

 

BeautyJournaal uitgever Monique: Bergman Beauty Care Time Stop & Aqua Injection

aqua injection

Jarengeleden, toen Bergman (van de gelijknamige cosmetisch klinieken) haar skincare uitbracht met flinke doses betaglucan, veroverde het meteen een plekje in mijn hart. Betaglucan is een top-stof voor huidbescherming en anti-aging.

Onlangs werd ik in de gelegenheid gesteld om mijn droger wordende huid kennis te laten maken met Time Stop Day & Night Rebuilding Cream en Aqua Injection Intense Moisturizing Serum. Een huidscan met Observ liet zien dat ik wel extra’s kon gebruiken.

Shop Aqua Injection hier online

 

Time Stop dag- en nachtcrème

De crème heeft verstevigende eigenschappen en geeft de huid een prachtige glow. Ik breng hem aan na de super moisturizingbergman beauty spray Aqua Injection. De crème bevat naast betaglucan, ook squalane, retinyl palmitaat, vitamine E, passiflora olie, bijenwas. De spray bevat onder andere glycerine, rozemarijn extract, amandelolie, ectoine, allantoine, ergothionine.

 

De combinatie van beide producten is werkelijk top. Mijn huid is echt heel erg goed gehydrateerd, voelt niet meer droog aan, zelfs niet urenlater en onder make-up. Niets is vervelender dat een trekkende huid. Het voelt niet lekker aan, maar je bent ook sneller bang droogtelijntjes te krijgen en je foundation houdt er niet fijn op.

Shop Time Stop hier online

 

Deze twee producten samen werken zo ontzettend goed, ik vertrouw er blindelings op en dat al wekenlang. Wat betekent: dit werkt, dit is heel erg goed. Producten die je weer wilt kopen, als ze op zijn.

Ps: Gerti testte in 2011 al Aqua Injection en was ook aangenaam verrast. Top!

Corine: Filorga Optim-Eyes oogserum met nieuwe formule

 

Door het verplichte thuiswerken van afgelopen maand, was ik als communicatieconsultant veel achter de PC te vinden en rende ik (virtueel dan…) van de ene Skype sessie naar de andere. Veel schermtijd en korte nachtjes. Dat tekent bij mij meteen rond mijn ogen… met donkere kringen en een kreukelige oogcontour tot gevolg. Logisch, want de huid rond je ogen is tot vier keer dunner dan de rest van je gezichtshuid.

Ook bevat je oogcontour minder collageen- en elastinevezels en lipiden, waardoor deze sowieso minder veerkrachtig is. Tel daar bij op dat slecht slapen een negatief effect heeft op bloedsomloop, lymfevatenstelsel en celvernieuwing, en je begrijpt dat mijn oogcontour wel wat hulp van buitenaf (lees: uit een potje) kon gebruiken.

De werkstof Chrysine activeert de afvoer van blauwe bloedpigmenten die donkere kringen veroorzaken. Peptiden stimuleren de lymfevaten, waardoor zwellingen rond je ogen afnemen. Tot slot vermindert hualuronzuur droogtelijntjes. Zie Optim-Eyes als een wake-up boost voor je oogcontour. Ik ben vooral onder de indruk van het gladstrijkende effect op droogtelijntjes.

Tip: Voor een extra verkoelend effect bewaar je Optim-Eyes in de koelkast.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Karmelita: Mesauda Milano The Stylist Mascara

mascara

Mijn nieuwste ontdekking is de mascara van Mesauda Milano. Er zijn acht verschillende mascara’s voor meer volume, de perfecte krul, lange, dikke of volle wimpers.

Voor mijn ultrakorte en ultradunne wimpers heb ik gekozen voor de ‘The Stylist’ mascara. Het borsteltje pakt de meest korte haartjes en geeft ze allemaal een mooie lengte en iets meer volume zonder klonterig te worden. Mijn wimpers krullen ook iets omhoog, met als voordeel dat ik niet voortdurend een zwarte waas in mijn gezichtsveld heb.

De mascara blijft zonder te vlekken de hele dag zitten en verwijdert heel eenvoudig met mijn gezichtsreiniger. Ik heb geen extra make up remover voor mijn ogen nodig, super handig. Mesauda Milano mascara’s bevatten geen parabenen, siliconen en geurstoffen.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialist Patricia: Chanel no 19 Poudré Eau de Parfum

chanel

Eén van mijn favoriete geuren die ik het hele jaar door draag is de no 19 Poudré Eau de Parfum van Chanel. Uit de wortelstokken van de Iris Pallida wordt een absolu verkregen, dit een kostbaar ingrediënt. Iris staat bekend om zijn poederachtige geur, een onderdeel die ik erg aangenaam vind, ook in andere geuren.

De klassieke flacon heeft dezelfde uitstraling als die van no 5 en dat geeft een beetje nostalgie want no 5 is al jaren de favoriete geur van mijn moeder. Bloemig, poederig en donzig beschrijft deze geur het beste. Voor mij een absolute vrouwelijke en speciale geur die ook nog eens onderscheidend is.

Shop hier online

 

Sabine: EmerginC Relief Hand Cream

emerginc

Handen wassen, handen desinfecteren. Nog nooit eerder hebben we onze handen zo veel moeten schoonmaken. En terecht. We willen zelf niet besmet worden met Corona, noch iemand anders besmetten.

Maar dan handen wassen… levert bij mij gortdroge handen op. Ik weet niet of die van jullie er wel goed tegen kunnen. Die van mij niet. Ze zijn zo droog, dat ik nog geen panty aan kan trekken, zonder er haaltjes in te trekken. EmerginC Relief Hand Cream is een heerlijke niet geurende handcrème die in een mum van tijd intrekt. Mijn handen voelen gevoed, en glad, zonder te plakken. Het is een waar tovermiddel in deze tijd.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: Jeffree Star Cosmetics Northern Lights Supreme Frost Pro Palette

highlighter

Het is een mond vol tanden maar ik heb hem weer helemaal herontdekt; het Northern Lights Supreme Frost Pro Palette van Jeffree Star Cosmetics. Vorig jaar kreeg ik hem voor mijn verjaardag cadeau en pas sinds kort heb ik er eens écht goed mee kunnen spelen. Het palette bevat zes highlighters met bijzondere kleuren en een bijzondere formule. Van lichtgroen en blauw tot paars, goud en roze, met dit palette kun je je creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan.

 

Nu ook ik thuis zit en online mijn lessen volg heb ik wat meer tijd om te experimenteren met make-up. Deze gekke kleuren draag ik niet zo snel buiten de deur, maar ik vind ze stuk voor stuk prachtig. De highlighters zijn intens gepigmenteerd en geven een glitterige, metallic glow. Je kunt ze tevens op de ogen gebruiken als oogschaduw. Nu is het de tijd om uit je comfort zone te stappen en ik denk dat dit palette daar heel goed bij kan helpen!

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Su: Pupa Miss Pupa Gloss nr. 305

Ik ben een echte lipstick fanaat. Donker, licht, fel of matte.. ik draag het allemaal! Mooi gekleurde lippen laten het gezicht meer spreken. Helaas merk ik nu dat mijn lippen droger zijn dan normaal en daarom stap ik even over naar een lipgloss. Een gloss is toch net iets vetter en geven mijn lippen een comfortabel gevoel. Precies wat ik nu nodig heb!

pupa lipgloss

De Pupa Miss Pupa Gloss nr. 305 is een heerlijke rose/rode kleur. Je ziet dat de kleurpigmenten fel zijn, alleen op mijn lippen valt de intensiteit wel weer mee. Maar dat ligt ook een beetje aan de kleur van je eigen lippen. Met de applicator verdeel ik de lipgloss makkelijk over mijn lippen. Het blijft niet heel de dag zichtbaar, maar met een kleine re-touch ziet het er weer picobello uit.

Shop hier online

 

 

Lees ook:

 

DE BEAUTYJOURNAAL SHOP MET EDITOR PICKS IS OPEN! CHECK IT OUT;-)

Lees ook