Ideale toner-serum voor layering

03:33 - 02:08
luistertijd 03:33 - leestijd 02:08

Bergman Aqua Injection

Al een tijdje heb ik geen reviews meer geschreven voor Beautyjournaal. Te druk met mijn reguliere baan. Maar nu zich een leuke discussie ontspant op Beautyjournaal over de moeilijkheid om een crème met een spf  te maken en dan ook nog alles werkzaam te houden en je zelfs beter serums kunt gebruiken als je de serieuze anti-aging werkstoffen in je huid wilt krijgen, moest ik denken aan Aqua Injection van Bergman, een product dat ik onlangs getest heb voor Beautyjournaal.

Ik ben dol op serums. Ze zijn dunner en vaak minder voedend, zeg maar minder vet, en bevatten vaak wel werkzame stoffen. Ze zijn daardoor makkelijk te combineren met een dagcrème met spf. Ik heb dan niet het gevoel dat ik te veel lagen op elkaar smeer.

Aqua Injection van Bergman is een interessant product. Het wordt gepresenteerd als een serum. Omdat het in een doorzichtige pompflacon zit, verwachtte ik verwachtte ik dat het een gel-achtige substantie zou zijn en dat één pompje een dotje crème zou geven. Maar nee, het is een waterachtige lotion en lijkt dus meer op een toner, en het pompje blijkt een spray. Mijn eerste reactie was “duur voor een toner” (100 ml kost €85,00). Aan de andere klant vond ik het ook wel prettig om zo’n waterig product te gebruiken. Niet te veel vetstoffen en daardoor makkelijk toe te voegen aan mijn bestaande huidverzorgingsritueel.

Gerti concludeert:

Na de reiniging spray ik het twee keer in mijn hand en verdeel het over mijn gezicht. Het voelt aangenaam, trekt niet, en verzacht de huid. Het serum is licht geparfumeerd, maar de geur trekt snel weg. Ik heb er geen last van. Consequent gebruik ik het serum een week of zes, maar eigenlijk let ik niet goed op of ik verandering of verbetering van mijn huid zie. Na een tijdje stop ik ermee. Tot een paar weken geleden. Mijn huid was onrustig, wat geïrriteerd. Misschien te intensief geëxfolieerd, of verandering van het weer?

Ik weet niet wat het was, maar ik greep opeens weer naar dit serum. En warempel, na een paar dagen was mijn gezicht rustig, minder trekkerig. Leek zelfs egaler van teint. Ik werd er blij van en overweeg nu zelfs een nieuwe fles te kopen.

Nog even wat praktische zaken. Het serum zit in een luchtdichte sprayflacon wat betekent dat er geen zuurstof bijkomt. Ideaal. De belangrijkste ingrediënten zijn rozemarijnbladextract, hyaluronzuur, ectoine en betaglucan. Betaglucan wordt ook door Jetske Ultee gebruikt in de moisturizers van Uncover om de huidbarrière te versterken. Volgens Paula Begoun zou ectoine de huid kunnen beschermen tegen UVA schade. En rozemarijnblad is een anti-oxidant, maar kan volgens Begoun ook irriteren. Dat is persoonlijk. Ik had er geen last van. Hoewel de bijsluiter meldt dat er hyaluronzuur in het serum zit, kom ik dit niet tegen op de ingrediëntenlijst. Wellicht zit het ‘verpakt’ in een ander ingrediënt. Maar helder is het niet. Dat is misschien wel het enige minpunt.

Aqua Injection is een goed gekozen naam voor dit fusion product van toner en serum. Mijn belangstelling voor deze waterige serums is gewekt. Het heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar vergelijkbare producten, zoals Eudermine van Shiseido.

Lees ook