Wat vindt ze van het Vitamine A serum en de Laser Repair cream?

12:49 - 07:41
luistertijd 12:49 - leestijd 07:41

Zelf heb ik een vrij onzuivere huid met af en toe puistjes en onzuiverheden. Ik irriteer me hieraan want ik verzorg mijn huid goed. Ik verwijder mijn make-up netjes iedere dag, ook als ik s’avonds laat thuis kom na bijvoorbeeld een feestje. Ik drink de hele dag veel water en thee en ook eet ik gezond.

Toch blijf ik er last van hebben. Ik mocht van Bergman 3 producten testen van de Skin Care lijn, Clinics @ Home en het nieuwe product Vitamin A Essence. Ik verwacht dat deze producten er iets aan gaan veranderen en mijn huid ervan gaat opknappen. Ben erg benieuwd!

Over Bergman

Bergman Clinics is een erkende instelling voor Medisch specialistische zorg en is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande klinieken van Nederland. De Bergman producten zijn ontwikkeld  door medische specialisten die werkzaam zijn in de Bergman Clinics. Ze hebben een compleet assortiment voor het samenstellen van een doeltreffend dagelijks verzorgingsprogramma. Een van hun favoriete werkzame stoffen is Betaglucan, en daar zijn we het helemaal mee eens. Lees hier nog maar eens;-)

Claims van de producten

Het doel van de producten is het bereiken van een optimale huidconditie met een stralende en jeugdige uitstraling. Bergman is het enige merk dat Beta Glucan in haar producten gebruikt, aangevuld met hoogwaardige actieve ingrediënten. De Beauty Care-formules zorgen voor de ideale vocht-, voeding- en energiebalans in de huid. Betaalbare luxe met een zichtbaar resultaat.

Mandy’s huid voor het gebruik van de Bergman Beauty Care producten

De producten die ik mocht testen

Bergman Reborn Scrub

Een milde  scrub voor het gezicht, dat o.a met jojoba-pitten de dode huidcellen verwijdert. Jojoba-pitten zijn rijk aan vitamine F zodat de huid tijdens het scrubben optimaal wordt beschermd en verzorgd. Dankzij de verschillende hydraterende en verzachtende bestanddelen is dit microfijne scrubmasker geschikt voor elk huidtype, zelf voor mijn gevoelige huid.

Zachte korrels en een crèmige substantie

Ik begin met het reinigen van mijn huid en gebruik vervolgens de scrub op mijn gezicht. De scrub ruikt neutraal, heeft een fijne structuur van de korrels en heeft een crème substantie. Tevens is het product handig in gebruik vanwege de tube met draaidop. Mocht je deze meenemen, zorg dan dat de dop goed vast zit of doe er een zakje omheen!

Ik breng een kleine hoeveelheid aan op mijn huid en laat het eerst 10 minuten zitten als een masker en daarna spoel ik het af met lauwwarm water met zachte ronddraaiende bewegingen. Mijn huid voelt erna lekker zacht aan. Ik gebruik de scrub ongeveer twee keer in de week.

Deze scrub bevat het ingrediënt Beta Glucan, het kerningrediënt van Bergman Beauty Care dat een powerboost geeft aan het immuunsysteem van de huid. Ook bevat het product vitamine E, F en A, Bisabolol (wat de huid kalmeert) en Calendula (werkt ontstekingsremmend).

The Bergman Essentials Vitamine A Essence – facial anti-aging essence

Al sinds de jaren 80 is bekend dat vitamine A effectief is tegen acne. Per toeval werd ontdekt dat het ingrediënt óók doeltreffend is tegen huidveroudering.  Een hele fijne ontdekking, want mooi oud worden willen we tenslotte allemaal!

Dit product gebruik ik na het reinigen van mijn huid. Het zit in een pipet in een glazen flesje, wat handig is in gebruik. Ik breng 1-2 druppels aan op mijn handpalm, het is vrij dun, vervolgens dep ik het voorzichtig aan op mijn gezicht. Ik merk dat het product snel wordt opgenomen door mijn huid. Het heeft een gladmakend effect en de volgende ochtend voelt mijn huid heel zacht aan.

Natuurlijke oliën voor een stralende huid

Dit anti-aging product bevat retinol, wat zorgt voor het afnemen van de diepte van lijntjes en rimpels. Handig voor mijn neus-lippenplooi. Ook bevat het een kostbare selectie van natuurlijke oliën, wat zorgt voor een jonge, frisse en stralende huid. Het product biedt een concentratie retinol die zodanig geselecteerd is dat deze de hoogst mogelijke effectiviteit biedt, maar tegelijkertijd vriendelijk voor de huid is.

 

Meer informatie over de natuurlijke oliën:

Tip: Retinol stimuleert de deling van cellen. Het is daarom goed om een exfoliant erbij te gebruiken zodat dode huidcellen gemakkelijker loslaten. Ik gebruik het in combinatie met de Bergman Reborn Scrub (alleen de scrub niet elke dag). Na de Vitamine A Essence breng ik de dagcrème aan, de laser repair.

Shop Bergman Beauty Care hier online

 

Let op: gebruik dit product niet in combinatie met een exfoliant op basis van zuren! Deze maken je huid gevoelig voor zonlicht. Gebruik altijd een SPF30 als je zuren gaat gebruiken op je huid. 

Bergman Laser Repair – Skin repair cream

Ik vind dit een hele fijne crème, en zie zeker verschil qua onzuiverheden voor en na het gebruik van deze producten. Zie onderstaande foto’s. Vooral rondom mijn mond en kaaklijn. Zelf heb ik afgelopen jaren heel wat verschillende merken gebruikt, je blijft zoeken om de beste resultaten te krijgen. Wat ik vaak gebruikt heb voor een langere tijd zijn verschillende producten van: Dermalogica, Medik8, Eucerin, Uncover Skincare en Paula’s Choice.

Mandy’s huid voor en na het gebruik van de producten

Gezichtsbehandeling ter aanvulling op producten voor thuisgebruik

Eens in de zoveel weken vind ik een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste ook erg fijn en een goede aanvulling op de producten die ik thuis al gebruik. Zoals een peeling bijvoorbeeld. De Vitamine A in combinatie met deze Laser Repair crème gebruik ik beide ’s avonds. Voor overdag wil ik meer iets wat glimmen van m’n huid tegengaat.

Shop Bergman Beauty Care hier online

 

Volledig herstel van de geïrriteerde huid

Deze intensief herstellende kalmerende crème is voor tijdelijk gebruik, goed voor bijvoorbeeld na een peeling. Het is voor de overgevoelige en geïrriteerde huid en kan worden gebruikt totdat de huid volledig is hersteld. Het hydrateert en helpt de huid te verbeteren en kalmeert een tijdelijke overgevoeligheid.

Verzorging zonder irritatie, en ook geen vettigheden!

Ik kan tegen weinig dagcrèmes, snel is het te vet en krijg ik er alleen maar meer onzuiverheden bij en gaat gedurende de dag mijn huid glimmen, vooral bij mijn voorhoofd en neus, kin en T-Zone. Maar deze crème verzorgt mijn huid zonder te irriteren. Laser Repair bevat geen parfum, zodat allergische reacties uitgesloten zijn en waardoor de crème zelfs is geschikt voor de meest gevoelige huid.

Het unieke ingrediënt Biosaccharide Gum legt een beschermende film op de huid die het zijdezachte gevoel en hydraterende werking van Beta Glucan extra versterkt.

 

Shop Bergman Beauty Care hier online

 

Een genezende werking

Een maand lang heb ik deze crème elke dag gebruikt. Voor overdag vond ik deze voor mezelf iets te vol en kreeg ik een glimmende huid. De crème ruikt neutraal, geen overheersende geur. Het product zit in een glazen pot, alleen de draaidop vind ik lastig dicht te draaien. Je kan de crème overdag en s’avonds gebruiken. Voor s’avonds smeerde ik eerst de Vitamine A Essence en daarna een kleine hoeveelheid van deze crème. In combinatie met elkaar zie je een duidelijk verschil met mijn huid qua conditie, het werkt intensief verzorgend, verkoelend en genezend op mijn onrustige huid.

Als je een huid hebt dat snel reageert op teveel zon, koude wind, hormoonwisselingen en een laser behandeling dan is dit een ideale crème. Het beschermt je huid optimaal, verzacht en geeft je huid een mooie rustige teint. Je ziet dat het gladder is en beter gehydrateerd.

Tip: deze laser repair is een goede crème om te gebruiken na een intensieve (huid) behandeling, zoals een laser behandeling.

Tip: deze crème kan je meerdere keren per dag aanbrengen en aanstippen op pukkeltjes om het genezingsproces te versnellen.

Tip: door de verzorgende en herstellende eigenschappen is de Laser Repair ook ideaal te gebruiken als aftersun.

Conlusie – klaar voor Ibiza!

Ik heb deze producten nu ongeveer een maand gebruikt. Toen ik begon had ik best wat oneffenheden rondom mijn mond, kaaklijn en wangen. Dit is duidelijk minder en mijn huid voelt gladder aan. Mijn huid is meer hersteld, heeft een verfijnde huidstructuur en voelt zacht aan.  De producten sluiten aan bij het probleem dat ik had. Mijn onzuiverheden zijn niet helemaal verdwenen, maar het zeker zichtbaar minder geworden. Het zijn vrij kostbare producten.

De scrub vind ik iets aan de prijzige kant voor het product maar de Vitamine A en de Laser Repair creme vind ik het zeker wel waard. De producten voelen als een luxe behandeling aan huis, daar kan ik echt van genieten. Ik blijf de producten voorlopig nog gebruiken om te zien wat het mijn huid nog meer kan brengen. Mijn huid straalt meer en is klaar voor mijn vakantie naar Ibiza!

Shop Bergman Beauty Care hier online

 

Lees ook