Wie krijgt dit jaar de titel ‘Hairdresser of the Year’?

02:53 - 01:43
luistertijd 02:53 - leestijd 01:43

De genomineerden van de 29ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Een nominatie voor een van de categorieën is vergelijkbaar met de prestige van een Oscarnominatie; het geldt als internationaal keurmerk voor uitgesproken professioneel talent. Het winnen van een van de Coiffure Awards, uiteenlopend van Young Talent (kappers van 21 jaar en jonger) tot de ultieme Hairdresser of the Year-titel, is mede bepalend voor de carrière van de betreffende kapper en de reputatie van zijn of haar salon.

coiffure award

Credits: Kirsten Alacali – G+K Photo, Mark van Westerop – Ivo de Kok, Fabian van der Steen – G+K Photos

De jurering

Een inzending bestaat uit een professionele fotoserie van haarmode waaruit een vakjury de finalisten selecteert. In de jury zitten vooraanstaande Nederlandse kappers, een visagist, een fotograaf, een stylist en iemand van een modellenbureau. De jurering is individueel. De tweede jurering ronde vindt plaats in Londen door een selectie Britse topkappers.

Nadat de resultaten bij elkaar zijn opgeteld zijn alle nominaties en winnaars bekend. De winnaars van de Pers Award & Consumer Award worden door respectievelijk een persjury en het publiek gekozen. In de persjury zitten beauty & moderedacteuren van diverse consumentenbladen en vaktijdschriften. Alle categorieën dingen mee voor de Pers Award en Consumer Award.

Coiffure Award gala avond

De Coiffure Award uitreiking is een groots glamour event en haartrend spektakel waar jaarlijks circa 1000 Nederlandse kappers en celebrities uit de mode-, beauty-, media- en muziekindustrie bij aanwezig zijn. De spannende ontknoping zal dit jaar plaatsvinden op 19 april in Studio 21 in Hilversum.

young talent

Credits: Daphne de Lange – Petra Holland, Britt Derkink – Zoe Metman, Aleyna Kaya – Martijn Senders

Stem op jouw favoriet en WIN tickets!

Uit 24 geselecteerde inzendingen kunnen consumenten op zijn of haar favoriet stemmen. De inzending met de meeste stemmen wordt beloond met de Consumer Award. Ook jij kan je stem uitbrengen, dat kan via coiffureaward.nl/stemenwin. Met het uitbrengen van jouw stem maak je kans op 2 VIP kaarten voor het Coiffure Award gala én op een verwenpakket vol haarverzorgingsproducten van Schwarzkopf Professional.

Bekijk hieronder de volledige lijst met genomineerden:

Categorie 1: Dames GR, FR,DR,OV
Categorie 2: Dames UT,ZH, GL
Categorie 3: Dames NH, FL
Categorie 4: Dames ZE, NB, LI
Categorie 5: Heren NOORD
Categorie 6: Heren ZUID
Categorie 7: AVANT GARDE
Categorie 8: YOUNG TALENT
Categorie 9: Schwarzkopf Haircolor Technician of the year
Categorie 10: Pers

coiffure award

genomineerden

coiffure award

Lees ook:

 

Lees ook