Een bijzonder spel van uitersten

05:06 - 03:03
luistertijd 05:06 - leestijd 03:03

Rond deze tijd van het jaar zijn er weer een heleboel haarshows te bewonderen. Zo ook die van de Haarmodelijn en van Schwarzkopf Professional. Twee compleet verschillende events waarbij je enorm veel inspiratie op kunt doen voor in je eigen salon. Kijk je mee?

de Haarmodelijn

De hipste modetrends en de nieuwste knip-, kleur- en stylingtechnieken voor dit najaar én de winter kon je dit jaar bewonderen tijdens de showcase van de Haarmodelijn. Haarstylisten en een enthousiast vakpuliek maakte bij dit evenement onder andere kennis met de inspirerende nieuwe Haarmodelijn SHADOW. En die beelden willen we je graag laten zien!

haartrends

Rokki Fotografie

Looks vertalen naar eigen salon

In een spetterende en inspirerende show van topkappers kon je niet alleen zien wat de belangrijkste haartrends voor het komende fashion seizoen zijn, maar leerde je deze looks ook nog te vertalen naar je eigen salon.

nederlandse haarmodelijn

Een professionele kijk op de nieuwste haarmode

De Haarmakers gaven tijdens het event op geheel eigen manier hun visie op de nieuwste haarmode. Het team van de Haarmakers bestond uit Olaf van den Wildenberg, Sanne Appelboom, Nardi Bakker en Sonya Bloemhard.

Frank Vonkeman en Romano Katabaloeboeng – twee top-educators uit het herenvak – lieten verschillende mannenkapsels uit de Wahl & Moser Academy collectie zien. De showcase van de Haarmodelijn maakte alle input compleet en het publiek kon niet wachten om met alle inspiratie aan de slag te gaan in hun eigen salon.

haarmodelijn

Rokki Fotografie

SHADOW – een spel van uitersten

De nieuwste SHADOW collectie van de Haarmodelijn laat een interessant spel van uitersten zien, met alles wat daar tussen ligt. Er kwamen contrasten in vorm en kleur voorbij die normaal onverenigbaar leken, maar nu voor een stijlvolle balans zorgen. De contourlijnen zijn dit seizoen vrijwel allemaal superstrak afgezet, terwijl het haar binnen die contouren volop bewegingsruimte heeft. Dat komt door de vele lagen en lengteverschillen, waardoor ontzettend veel mogelijkheden ontstaan voor classy stylings.

showcase haarmodelijn

Rokki Fotografie

Koele nuances zijn hot

Wat kleur betreft heeft grijs een hoofdrol, hoewel er tussen diep asbruin en licht zandbeige nog veel meer geweldige tinten liggen. Hoewel koel en warm in deze collectie perfect samengaan, is de koele nuance toch wel de absolute trend.

Schwarzkopf Professional

Schwarzkopf Professional vertaalt al meer dan 20 jaar ieder halfjaar de laatste catwalk trends naar diverse unieke en trendy haarstijlen. Dit jaar werd je geïnspireerd door de laatste trends van internationale ontwerpers, global Influencers en Haargoeroes. De ‘Creating Tomorrow’s Colour Today’ werd gelanceerd tijdens het event in Brussel. 

schwarzkopf

Hans de Vries / Getinthepicture

Een grafische coupe door Guy de Waen

Schwarzkopf Professional National Ambassador Guy De Waen werkte samen met het Schwarzkopf Professional Academy en @work Team om de modellen de juiste look te geven. Op het podium knipte en finishte Guy een grafische coupe. Daarbij gebruikte hij de producten van Osis Session Label van Schwarzkopf Professional. Op zijn gebruikelijke rustige manier liet Guy zien hoe hij te werk ging, daarbij gaf hij een duidelijke uitleg van de coupe die hij knipte; een inspiratie voor velen.

guy de waen

Hans de Vries / Getinthepicture

Een nieuw kleurproduct

De show begon met een presentatie over het nieuwe kleurproduct TBH, True Beautiful Honest. 3 modellen gekleurd met deze veganistische kleuren met poederachtige resultaten, perfect voor de doelgroep van nu met een natuurlijk eindresultaat. Bovendien is dit product geschikt voor een gevoelige hoofdhuid.

Essential look trends

Er werden drie essential look trends gepresenteerd. De trend Color Clash is het beste te omschrijven als een explosie van kleur. Platinablond met violine microlights, een contrast van paars in Afrohair en de nieuwste bruintinten met een lichtere faceframing techniek kwamen voorbij in de show. 

essential looks

Hans de Vries / Getinthepicture

Bij de Texture Tension trend kwamen de technieken van de rain color tool goed naar voren. Deze tool is speciaal voor Schwarzkopf Professional door de Spaanse topkappers Xpression ontwikkeld. Serene, lichte kleding, waardoor het haar extra de aandacht trok. Sprookjesachtig en magisch gepresenteerd!

De Urbaganza trend staat geheel in het teken van grafische vormen, klassiek met onverwachte combinaties. Een eenvoudige vorm krijgt meer edge en een strak silhouette vindt luxe in leer. De lijnen zijn scherp en het draait allemaal om hoogglans.

schwarzkopf

Hans de Vries / Getinthepicture

Lees ook:

Lees ook