De prijzen werden uitgereikt tijdens een feestelijke gala-avond

05:04 - 03:02
luistertijd 05:04 - leestijd 03:02

De winnaar van de 28e Coiffure Award is zondagavond 12 mei bekend gemaakt tijdens hét kappersgala van het jaar. Arjan Bevers van Avanti Kappers uit Helmond, werd uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’. 95 genomineerden streden om de meest invloedrijke en vooraanstaande kappersprijs van Nederland; Bevers werd voor de tweede maal in zijn carrière als beste verkozen. Een gerenommeerde nationale en Internationale jury beloonde hem naast de hoofdprijs ook met de awards voor ‘Dameskapsels regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg’ en ‘Heren Zuid’.

Nederlandse kappers mogen zich tot de internationale top rekenen, aldus een vakkundige jury: “Poëtisch en kwetsbaar mooi haar. Een gelukkige mix van editorial draagbaarheid. Een knappe serie die zo in de Italiaanse Vogue kan. Alles klopt.”

Zichtbaar geëmotioneerd nam Arjan Bevers zijn awards in ontvangst: “Dit is een avond die ik niet snel ga vergeten”.

Sterren, shows en spetterende optredens

Tijdens het Coiffure Award gala werden er maar liefst 13 Coiffure Awards uitgereikt. De presentatie lag in handen van stijl icoon Eva Jinek. De gasten werden op de rode loper muzikaal ontvangen door acteur en DJ Geza Weisz.

Tijdens het viergangen diner van Oseven, presenteerde Schwarzkopf Professional haar Essential Looks collectie in een energieke presentatie. De tweede haarmodeshow gaf het podium aan Bianca van Zwieten, Hairdresser of the Year 2018. Met haar show ‘A Vanity Fairytale’ nam zij de gasten mee op een sprookjesachtige reis naar een ‘socialites party’, waarin een brede diversiteit in body shapes, gender en afkomst te zien was. De looks waren geïnspireerd door de klassieke hairstyles uit de ‘Victorian era’, maar werden gecombineerd met moderne, poppy kleuren en vormen van nu. De avond kreeg een verrassend intermezzo met Ali B en werd spetterend afgesloten door OG3NE.

Bij het gala waren meerdere bekende Nederlanders aanwezig om de bekendmaking van de befaamde kappersprijzen bij te wonen. Onder andere Victoria Koblenko, Kim Kötter, Jaap Reesema, Liz Snoijink, Mari van der Ven, Catherine Keyl, Saar Koningsberger, Jody Bernal, Laura Ponticorvo, Elize, Janice Bosmans, Marijke Helwegen, Mika van Leeuwen, Bastiaan van Schaik en Teun Föhn gaven acte de présence.

Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “De Coiffure Award biedt de kapper een podium om hun vakmanschap aan een breed publiek te tonen. We delen als organisatie samen met de kappers de passie voor haar. De Coiffure Award laat de Nederlandse kappersbranche creatief groeien.”

Marian Kaak (Coiffure Media)“Het kappersvak is meer dan alleen ambacht. Het draait om passie, creativiteit, een fashion feeling en visie. Tijdens de Coiffure Award komt dit allemaal bij elkaar. Dat maakt deze wedstrijd zo uniek.”

Veel winnaars en favorieten

Naast de onderscheiding voor Arjan Bevers werden er nog 10 awards uitgereikt. Hakan Alacali won de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’, Joffrey Conings de eerste prijs voor de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’ en de ‘Avantgarde Award’. Sanne van ’t Hoog nam de eerste prijs voor het onderdeel ‘dames in regio Noord- Holland en Flevoland’ mee naar huis. De Nederlandse pers kende Juliette den Ouden de ‘Pers Award’ toe en de nationale en internationale jury vond diezelfde inzending de beste in de categorie ‘heren regio Noord’.

De ‘Young Talent Award’ voor deelnemers t/m 21 jaar ging naar Kim van ’t Hooft. Avanti Kappers (de kapsalon van Hairdresser of the Year) nam ook de ‘Team Award’ in ontvangst terwijl Kirsten Alacali voor de derde keer de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ won. Tot slot ging de ‘Consumer Award’, die werd gekozen door het Nederlandse publiek, naar Denise van de Leur van Haarstudio Denise uit Gouda.

Over Coiffure Awards

De Coiffure Award – opgericht in 1992 door Schwarzkopf Professional in samenwerking met Coiffure Media – tracht de kappersbranche naar een hoger niveau te tillen en zet zich in voor de rol en bevordering van de kapper. Alle belangstelling gaat uit naar het ambacht en de passie die de kappers presenteren. Ieder jaar worden er weer trends gezet met de Coiffure Award: samen creëren de deelnemers de meest invloedrijke modebeelden.

De jurering voor de Coiffure Award 2019 vond plaats in drie fases. In de eerste fase werden de inzendingen beoordeeld door de pers jury bestaande uit 23 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende media. Vervolgens werden de inzendingen bekeken door de vakjury met 16 Nederlandse haar- en beautyspecialisten. Tot slot bekeken 7 Britse topkappers het werk van de genomineerden. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Alle inzendingen werden beoordeeld op de juiste balans tussen techniek, kapsel, visagie, styling en fotografie.

Bekijk de collecties van alle winnaars op coiffureaward.nl

Lees ook