Mooier dan mascara, welke salon biedt het niet aan?

07:24 - 04:26
luistertijd 07:24 - leestijd 04:26

Wimperextensions is booming business

Alleen al in Amerika gaat er bijna 900 miljoen dollar in om en analisten voorspellen nog altijd groei. Ook in Nederland is zijn de wimperextensions niet aan te slepen. Er is sinds enkele jaren zelfs een (internationale) award mee te winnen, zo vertelt organisator Yvonne van Wieren. En we vragen schoonheidsspecialiste Sharon Kleine Schaars naar de do’s & dont’s voor echt mooi gezette wimpertjes. Reporter Noah Staphorst doet verslag.

lashextensions

Verschil met de falsies

Let op, want extensions zijn niet hetzelfde als een rijtje valse wimpers langs de oogrand plakken, de zogenaamde falsies. Extensions worden een voor een geplaatst, met materialen als zijde, bont en microfijne synthetische vezels. Het is een precisiewerkje. In Amerika wordt daar zo 400 dollar voor gevraagd en voor het bi-wekelijks bijwerken een 100 dollar. In Nederland kost het hooguit een vierde. Gelukkig (nog) maar.

LasheXtend levert al aan veertig landen

Yvonne van Wieren, directeur van wimperextensions-producent LasheXtend vertelt enthousiast dat het een heel winstgevende business is. ‘Wij leveren aan meer dan duizend salons in Nederland en in het buitenland, en dat wordt alleen maar meer. We leveren inmiddels aan 40 landen. In die tijd dat wij begonnen was er nog nauwelijks iets te vinden.’

yvonne van wieren

Yvonne van Wieren voor de camera bij haar award show

Dat kan ik beter!

De enthousiaste ondernemer zat zelf in jury’s bij internationale award shows zo’n vier jaar geleden, en dacht op een gegeven moment: dit kan ik beter. Groter, gezelliger, professioneler! Inmiddels heeft ze haar eigen tweede award show neergezet in Amsterdam: de Lash World Cup, waaraan gemiddeld 350 wimperstylisten uit veertig landen deelnemen.

Vietnam wint dit jaar de Country Team Award

Er zijn in vijf categorieën prijzen te winnen: “Classic Lashes”, “Nude Look Lashes” en “2D/3D Volume Lashes”.  Een unieke categorie en prijs is de landenwedstrijd “Lash World Cup Country Team”: deze categorie is uniek omdat wimperstylistes in deze categorie als team voor hun eigen land uitkomen.  Dit jaar ging de eer naar Vietnam. Volgens Yvonne is haar award show uitgegroeid tot hét mondiale event om van elkaar te leren en om met elkaar te netwerken. Want dat is haar insteek: de opbouw van een mondiale community en branding voor haar bedrijf.

lashextend award show

Haar bedrijf leidt inmiddels dagelijks wimperstylisten op

Yvonne is er niet ongerust over dat de wimperextensions business een voorbijgaande ontwikkeling zal zijn. ‘Hij is al tien jaar groeiende. It is here to stay. We hebben de afgelopen jaren 5000 cursisten opgeleid, we geven dagelijks trainingen. Vrijwel elke salon in Nederland heeft nu wimperextensions op haar menukaart staan. Als bedrijf blijven we ook innovatief. Denk aan henna brows en lash lifting.

Silja wiebrand en yvonne van wieren

vlnr: Silja Wiebrand en Yvonne van Wieren

In de prijzen

Silja Wiebrands uit Groningen van Balance2Beauty en heeft de afgelopen jaren al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Zo is zij 2e geworden op de Lash World Cup in 2018, en won ze de 1ste in de categorie ‘best one by one’ in 2019.

eyelash look silja wiebrand

Eyelash extensions van Silja Wiebrand

De perfecte mascara look

Wat is de trend momenteel? ‘Zo natuurlijk mogelijk, of wel ‘de perfecte mascara look’. Het is de bedoeling dat mensen eerst zeggen, wanneer ze naar je ogen kijken Wat heb je een mooie wimpers! en daarna vragen zijn ze echt? Dat vind ik toch wel het mooiste compliment.’

Silja Wiebrands: ‘Meedoen is een bekroning van je werk’

Dit jaar kwam Silja met drie collega-stylisten uit voor Nederland. Ze viel niet in de prijzen helaas, maar was van de drie wel de hoogst scorende specialist. ‘Hoewel het een heel individueel gebeuren is, je bent immers alleen met jouw model bezig, vind ik de internationale sfeer erg leuk. Bovendien geeft het een boost om te laten zien wat je kan. Elke prijs die je dan wint, is een kroon op je werk.’

silja wiebrand

Silja Wiebrand aan het werk tijdens de award show

Vrouwen van alle leeftijden hebben ze

Volgens Silja waren extensions nog maar vijf jaar geleden een taboe. Aanvankelijk trok het jonge vrouwen, maar tegenwoordig nemen vrouwen van alle leeftijden ze. Mijn oudste client is 80, ik bedoel maar.’

sharon kleine schaars

Schoonheidsspecialiste Sharon Kleine Schaars van Beautybar Sharon in Apeldoorn

Sharon Kleine Schaars geniet van de mooie oogopslag

Schoonheidsspecialiste Sharon Kleine Schaars van Beautybar Sharon in Apeldoorn zet al enkele jaren extensions. Ze werkt met Pure Lashes. Ze vindt het niet alleen erg leuk om te doen, het is ook heerlijk om tevreden cliënten te zien, met een sprekende oogopslag. De perfecte mascaralook is inderdaad waar het om gaat, zegt ze.

fout gezette wimpers

Zo treft Sharon het ook aan: aan elkaar geplakte wimpers en teveel lijmgebruik. Het kost veel herstelwerk.

Troubleshooting: aan elkaar geplakt en afgebroken door onvakkundig werk

Toch waarschuwt ze ook voor onvakkundigheid in de branche. ‘Ik zie regelmatig vrouwen bij mij komen met problemen. Wimpers die gezet zijn door stylistes die niet goed getraind zijn. Er wordt dan te veel lijm gebruikt of te grote plukjes. Hierdoor klonteren de wimpers aan elkaar, en breken je eigen wimpers af. Om de wimpers dat weer een mooie natuurlijke look te geven, kost aardig wat tijd. Maar ik doe het met liefde, hoor.

mooie wimpers van sharon kleine schaars

De mooie wimpers van Sharon Kleine Schaars

Sharons geheim voor mooie wimperextensions
‘Dunne plukjes gebruiken en weinig lijm, zodat de wimpers er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Je moet balans kunnen houden en daar oog en een goede vaste hand en geduld voor hebben.’

Sharons SOS-verzorgingstips
Mochten je wimpers wel al afgebroken zijn door (verkeerd) geplaatste wimperextensions heeft Sharon nog wel een paar gouden tips:

mooie eyelashes van sharon kleine schaars

De mooie wimperextensions van Sharon Kleine Schaars

Lees ook:

Lees ook