13 foolproof tips voor een verleidelijke oogopslag

04:43 - 02:49
luistertijd 04:43 - leestijd 02:49

Superslimme tips voor schitterende wimpers deel 2

In deze artikelreeks delen we onze tips voor schitterende wimpers met je. Simpele huis-tuin-en-keuken trucs die je elke keer weer versteld zullen doen staan van het eindresultaat. In deel 2 de tweede 13 tips. Plus een bonustip!

Deel 1 vorige week gemist? Klik hier voor de link.

Gebruik mascara voor je wenkbrauwen

Kies een mascara in de kleur van je wenkbrauwen. Veeg eerst je mascaraborstel af aan een tissue om overtollige mascara te verwijderen. Borstel vervolgens de mascara in een licht opwaartse beweging door je wenkbrauwen. Hierdoor lijken je wenkbrauwen voller en blijven de haartjes beter zitten.

Gebruik mascara om je uitgroei te camoufleren

Wanneer je geen tijd hebt om naar de kapper te gaan, maar toch even die ontsierende uitgroei wilt wegwerken, gebruik dan een mascara die dezelfde kleur heeft als je haar. Vooral geschikt voor vrouwen met een donker kapsel.

Krul je wimpers met een wimperkruller en breng gelijktijdig mascara aan

Hebben jouw wimpers de neiging om snel weer uit model te raken na het krullen? Breng dan al tijdens het krullen mascara aan. Eerst op de haartjes die boven de kruller uitsteken. Daarna breng je mascara aan op de onderkant van je wimpers en zet je nog even de wimperkruller er overheen. De truc is dat je je wimpers krult, terwijl de mascara opdroogt. Dit zorgt ervoor dat je wimpers langer hun krul behouden.

Verhit je wimperkruller met een föhn

Verhit je wimperkruller voordat je deze gebruikt (wel eerst even de temperatuur van de kruller testen op de rug van je hand om te voorkomen dat je je verbrandt!) voor een resultaat dat langer blijft zitten. Vergelijk het maar met het krullen van je haar met een krultang.

Gebruik je wimperkruller onder een hoek voor een intensere krul

Gebruik eerst je wimperkruller zoals je dat normaalgesproken ook doet. Verplaats de kruller vervolgens naar halverwege je wimperharen en houdt hem parallel aan de grond terwijl je je wimperharen krult. Tot slot krul je de bovenkant van de haartjes, waarbij je de kruller bijna ondersteboven houden.

Krul je wimpers met een lepel

Heb je geen wimperkruller? Gebruik dan een theelepel! Plaat de rand van de lepel boven je wimpers, met de achterkant tegen je ooglid. Duw met je vinger je wimpers om de rand van de lepel heen om het effect van de kruller na te bootsen.

Leg een spiegel plat op tafel en steun op je ellebogen bij het aanbrengen van nepwimpers

Zo trillen je handen minder snel en kan je nauwkeuriger je nepwimpers aanbrengen.

Wikkel je nepwimpers om een make-up kwast om ze te krullen

Op deze manier volgen de nepwimpers beter de vorm van je ogen en blijven (vooral de uiteinden) beter zitten.

Breng lijm aan op je nepwimpers met een wattenstaafje

Om de hoeveelheid lijm beter te doseren gebruik je een wattenstaafje om de lijm aan te brengen (in plaats van rechtstreeks uit de tube). Eventjes wachten zodat de lijm plakkerig wordt en daarna aanbrengen.

Of breng de lijm aan op je ogen als een eyeliner

Wanneer je altijd loopt te priegelen om de lijn op je nepwimpers aan te brengen, is dit een goed alternatief. Eventjes laten drogen en daarna je wimpers op de lijm plaatsen.

Knip je nepwimpers in twee of drie delen

Een grote strip nepwimpers is lastiger onder controle te houden en in één keer goed te plaatsen. Dus probeer je nepwimpers in delen aan te brengen. Begin met de buitenkant van je oog en werk naar binnen toe. Bijkomend voordeel is dat je een kleine ruimte tussen de wimpers kunt laten, voor een minder dramatisch effect.

Gebruik een zwarte eyeliner om je nepwimpers te laten samensmelten met je eigen wimpers

Wanneer je per ongeluk een kleine ruimte hebt gecreëerd tussen je eigen wimpers en je nepwimpers, vul deze ruimte dan op met zwarte eyeliner en niemand zal het verschil zien.

Verwijder je nepwimpers door eerst de lijm los te weken

Zomaar je nepwimpers van je ogen trekken kan een pijnlijk klusje zijn. Week daarom eerst de lijm los met een propje watten dat je doordrenkt met olievrije oogmake-up remover. Houd dit 20 seconden op je oog. Je zult zien dat je nepwimpers daarna een stuk makkelijker loslaten.

Bonustip: Gebruik je wimperkruller als bieropener!

Bron

Lees ook