Dior, Coco and Eve, Dr. Hauschka, Marc Inbane, Catrice & meer

19:24 - 11:38
luistertijd 19:24 - leestijd 11:38

Ook in deze eerste maand van het nieuwe jaar heeft het BeautyJournaal testpanel weer een mooie selectie van hun favoriete producten gemaakt. Benieuwd? Lees snel verder!

Huidexpert Judith: Neal’s Yard Remedies Mahonia Clear Skin Formula

Als skincare fanaat is er niets leukers dan nieuwe merken ontdekken. Tot voor kort was Neal’s Yard Remedies voor mij onbekend totdat ik tijdens een stedentrip in Londen op deze winkel stuitte.

Deze tinctuur op basis van water, alcohol en geconcentreerde kruidenextracten zit vol anti-oxidanten die van binnenuit helpen om een goede skinconditie te behalen of behouden.

Zo bevat het centella asiatica, calendula en thymus vulgaris wat ontstekingsremmende en kalmerende werking op de huid heeft maar ook de superfood bes schisandra chinensis wat vermoeidheid en stress tegengaat. Het gebruik van deze tinctuur is voor mij vooral een reminder dat ik voldoende water moet drinken.

Neem 3 keer per dag 2ml tinctuur vermengd in een glas water. Met het pipetje is dit handig af te meten. Let op: dit product mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Shop hier online

 

BeautyJournaal uitgever Monique: Dior Lip Glow Color Reviver Balm

Qua looks doet deze prachtige lipstick me denken aan aardbeienijsjes van vroeger, en dat yummie gevoel krijg je ook op je lippen. Een heerlijke zachte structuur die je lippen niet uitdroogt. Een schitterende glans en lang houdbare pigmenten. Transparantie maar toch kleur.

Dior vertelt dat er een molecule in zit in ervoor zorgt dat de kleur zich persoonlijk mengt met je eigen lipkleur, door een reactie aan te gaan met de pH-waarde van de liphuid. Het dauwachtige effect is dankzij mooie iriserende deeltjes echt prachtig. Ik draag de kleur Raspberry 207.

Supertip: breng eerst de Lip Glow aan en doe daar de eveneens gloednieuwe Lip Maximizer overheen. Deze gloss geeft volume aan de liphuid, je voelt het ook heerlijk tintelen!

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Esther: Coco and Eve haarmasker

Normaal ben ik niet zo goedgelovig in producten die steeds voorbij komen op instagram of Facebook, maar deze reclame met zeer veel en zeer goede recensies bleven mij achtervolgen.

Sinds een aantal maanden draag ik haarextensions en deze hebben echt meer verzorging nodig dan mijn eigen haar. Ze worden heel gemakkelijk droog en dat ziet er zo armoedig uit. Ik ben uiteindelijk toch overstag gegaan en heb het Coco and Eve haarmasker besteld. En wat ben ik positief verrast over dit haarmasker.

Buiten dat het er vrolijk uitziet en dat het onwijs heerlijk ruikt is mijn haar superzacht, makkelijk te kammen en prachtig glanzend zonder pluis. Het bevat de volgende 5 ingredienten die het haar omtoveren tot een heerlijk zachte bos: kokos, vijg, shea boter, arganolie en lijnzaad.

Echt een aanrader voor haarextensions en voor natuurlijk haar wat gemakkelijk breekt, pluist en droog aanvoelt.

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Graham’s Skincare

Eczeem. Het ging een paar maanden goed maar toch komt het weer terug. Het begint op mijn neus, heel irritant. Het jeukt, ik krabbel en het doet pijn. Weer smeren met corticosteroïde crème. Het werkt niet, neus verveld, huid kapot. Wat nu? Heb al van alles geprobeerd. Ik krijg een tip om Grahams te proberen.

Ik vraag een sample aan. Ik heb ze een mail gestuurd waarin ik mijn probleem voorleg. Ik krijg een duidelijk antwoord en 2 samples worden naar mij opgestuurd. Een eczeem crème en een lotion.

Links op de foto Lydia’s neus voor het gebruik van Grahams, rechts op de foto 2 weken na het gebruik van de crèmes.

Ik begin met 3 maal daags dun de eczeem crème aanbrengen en wissel dit af met de lotion. Als de wondjes minder worden gebruik ik alleen nog de Lotion. Nu 2 weken verder is het verschil enorm. Het jeukt nog af en toe en het is nog een beetje rood, maar wat een verschil! Dank je Grahams voor jullie samples. Ik blijf doorsmeren en hou het vanaf nu goed bij, want dat is me wel duidelijk. Het blijft niet weg.

Grahams is ontwikkeld door een Australiër wiens zoontje een zeer ernstige vorm van eczeem had. Niets leek te helpen. Hij en zijn vrouw maakte er een studie van met als doel een product wat zijn huid zou helpen. Uitgangspunten waren; natuurlijk, een uitstekende werking en vrij van schadelijke stoffen. Voila!

Shop hier online

 

CorineDr. Hauscha Verzachtende Reinigingsmelk en Reinigingscrème

Afgelopen maand heb ik twee reinigingsproducten ontdekt, die zeer grondig reinigen en tegelijkertijd heel zacht zijn voor de gevoelige winterhuid.

De aromatische reinigingsmelk verwijdert vuil en make-up in een handomdraai. Zelfs hardnekkige oogmake-up delft het onderspit met deze make-up remover. Wondklaver, jojoba- en amandelolie zorgen dat de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid behouden blijft. Wat in de winter een absolute pré is, aangezien dit laagje je huid beschermt tegen vochtverlies door kou en guur weer.

Tip van Dr. Hauschka: Bij de (over)gevoelige huid kan Reinigingsmelk ook ’s ochtends en ’s avonds als reinigende basisverzorging gebruikt worden. Plus… als shaving cream. Lekker multifunctioneel dus!

Shop hier online

 

Voor een extra grondige reiniging gebruik ik vervolgens de Reinigingscrème, eveneens van Dr. Hauschka. Een dieptereiniging, die als een kruidenpasta uit de tube komt en die je met water mengt tot een zachte emulsie. Goudsbloem, kamille, Sint-Janskruid, wondklaver en amandel vitaliseren en reinigen de huid, terwijl romige amandelcrème de huid voedt en verzacht. Het eindresultaat is een frisse en super schone huid, die niet trekkerig aanvoelt.

Het gebruik is even wennen, want je dept de Reinigingscrème op je huid. Zonder te wrijven of in te masseren, zoals je normaliter met een reiniger doet. Bekijk ook het volgende filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=459D19WK43o&feature=youtu.be

Shop hier online

 

Wist je dat Dr. Hauschka al haar producten ook als miniatuur verkoopt voor een prijsje dat net zo zacht is als de producten zelf? Leuk voor als je mijn maandfavorieten eens wilt uittesten!

Schoonheidsspecialiste Karmelita: Marc Inbane Perle de Soleil

In de wintermaanden kan ook mijn huid wel een kleurtje gebruiken, Marc Inbane is altijd mijn favoriet geweest om mijn huid wat op te fleuren maar de drops hebben wel mijn absolute voorkeur.

De spray gaf veel rommel in de badkamer door de nevel die overal neerslaat terwijl de drops heel gemakkelijk in gebruik zijn. De eerste keer neem ik 4 druppels en deze meng ik met mijn dagcrème, lelijke kleurvegen en strepen zijn meteen uitgesloten.

Na een dag of 5 neemt de kleur af en meng ik 2 – 3 druppels met mijn dagcrème om de teint aan te houden zoals hij nu is, maar je zou natuurlijk ook meer kunnen gebruiken, het is een beetje afhankelijk wat je wilt.

Het grote voordeel vind ik dat het makkelijk aan te brengen is of in ieder geval egaal te verdelen is over de huid, het geeft niet af en de verkregen teint is identiek aan je eigen zongebruinde huidskleur, het ziet er dus heel natuurlijk uit.

Ander voordeel wat ik zelf niet doe, is dat je bijvoorbeeld op rokjesdag ook gewoon je rok aan kan trekken zonder je zorgen te maken over je te witte benen omdat je de druppels ook heel handig met je bodylotion kan mengen. Ik zou het dan wel een dag van te voren doen omdat het zo’n 12 – 24 uur nodig heeft om je huid te kleuren.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Docteur Renaud Solution Jeunesse Hydratante Intensive

Docteur Renaud, het merk waar ik in mijn salon mee werk, komt nu met wel iets heel speciaals op de markt. Maar liefst 3 kuurlijnen bestaande uit een serum en een crème. De hydraterende kuur ben ik momenteel een maandje aan het gebruiken.  Het extract van stamcellen van papaverbloemen werkt hydraterend en houdt het vocht vast in de huid. Een hele belangrijke met deze weersomstandigheden is dat de lijn ook beschermend werkt en vetstofjes worden ingebracht, zo wordt het vetpeil in stand gehouden en je droge huid is verleden tijd.

Mijn huid is nu al veel gladder en zachter en totaal niet droog of vochtarm. Ook de roodheden vind ik verminderd, ik zie zelfs een frisse glow. De geur van waterbloemen en witte muskus geven de producten een heerlijke geurbeleving. De kuur duurt ongeveer 2 tot 2,5 maand en is 2x per jaar in te zetten, maar ik denk dat ik hem stiekem vaker ga gebruiken!

Shop hier online

 

 

Sabine: Pure & Care Collagen Serum

Er is een nieuwe retailer in Nederland: Normal. Deze Deense retailer is een ware “personal care” discounter. Vaste lage prijzen. Mooie A-merken en telkens een verrassend nieuw assortiment met echte gave merken als Redken, Essie, Elizabeth Arden en Cillit bang. Een kruising tussen de Flying Tiger, Action en een Etos. Maar dan opgeruimd, licht en plezierig om te winkelen.

In Utrecht heb ik al meerdere malen de winkel bezocht en ben zo ook tegen het voor mij onbekende “Pure & Care” aangelopen. Een clean uitziende range van huidverzorgingsproducten met hele zachte prijzen: allemaal 7 Euro.

Pure & Care is een Deens merk wat producten ontwikkeld speciaal voor de “nordic” skin. Ze werken volgens een set basisprincipes met als doelstelling: Creatieve en innovatieve heerlijke welness en care producten ontwikkelen voor een betaalbare prijs voor iedereen.

Ze benadrukken dat de producten niet op dieren zijn getest en plantenextracten, essentiele olien, vitaminen bevatten die waar mogelijk 100% biologisch zijn. De ingrediënten moeten allemaal wetenschappelijk gecertificeerd zijn en elke formula is getest op allerlei huidsoorten, waaronder de hypersensitieve huid.

Getriggered door de prijs en de look & feel en het aanbod, besloot ik een serum mee te nemen. Het Collagen serum komt in een bruin apothekers flesje met pipet. De inhoud is maar 3 maanden houdbaar na opening.  Dit serumconcentraat reduceert zichtbare rimpels en fijne lijntjes. Met het hoge gehalte oplosbaar collageen helpt ons serum de huid om egaal, steviger en gladder te worden en verbetert het bovendien de elasticiteit van de huid.

Het serum is vrijwel geurloos, transparant licht fluide en gelachtig. Een paar druppels is voldoende om het hele gezicht in te smeren. Nadat het ingetrokken is (mijn huid slurpt het op) kan je makkelijk de dagcreme aanbrengen.

Al na twee weken, vind ik mijn huid er erg goed uitzien. Rimpels lijken verminderd en mijn huid oogt rustig en glad. Ik krijg zelfs complimenten. Ik ben FAN!  Voor 7 euro zo een fijn serum? JA dat kan dus.

Inmiddels ben ik terug gegaan naar de Normal en heb ik nog een serum  en een nachtmasker van Pure & Care gekocht. Ik ben reuze benieuwd hoe die bevallen.

Vind hier de dichtstbijzijnde Normal winkel

 

Make-up liefhebber Dian: Catrice Blush Box 060 Bronze

Voor kerst kreeg ik van mijn zusje een prachtige blush van Catrice. De afgelopen tijd maak ik vooral veel gebruik van high-end producten en was dus zeer enthousiast toen ik deze budget blush voor het eerst aanbracht. Ik heb de kleur 060 Bronze, dit is een bruine kleur met een lichtroze ondertoon. Deze neutrale tint is ideaal voor dagelijks gebruik en blendt heel mooi samen met de huid.

De blush is intens gepigmenteerd, zeker voor de prijs van €3,59! Wanneer je hem met een wijde blushkwast aanbrengt heb je de mogelijkheid om hem geleidelijk te verspreiden over de wangen. Ik gebruik wel altijd een setting spray nadat ik mijn make-up heb aangebracht dus ik durf niet met zekerheid te zeggen of hij echt water- + sweatproof is. Hij blijft bij mij in ieder geval goed zitten, maar dat kan dus ook door mijn setting spray komen. Voor deze prijs is het product zeker het proberen waard. Er zijn nog 5 andere kleuren van deze blushes, mocht deze bruine tint niet zo jouw ding zijn. Ik heb in ieder geval mijn nieuwe favoriete blush gevonden!

Shop hier online

 

Journalist Hans: O’Keeffe’s For Healthy Feet Foot Cream

Mijn voeten, en dan vooral mijn hielen waren jarenlang kurkdroog, bedekt met eelt en helemaal gebarsten. Het werd steeds erger, het deed erg zeer en ik liep er moeilijk door. Het heeft allemaal met ziekte te maken.

Zo’n zeven jaar geleden kreeg ik nierkanker. Mijn linkernier werd verwijderd, en later ook mijn rechternier. Ik kreeg bergen medicijnen en een streng dieet. Transplantatie was nodig maar dat kon pas na vijf jaar, als ik ‘schoon’ was. Er werd een shunt aangelegd. Ik kreeg een hartinfarct. Ik kreeg een triple bypass. Ik ging uiteindelijk vier keer per week dialyseren. Ik mocht nauwelijks nog drinken, slechts een halve liter vocht per dag. Mijn buikvlies scheurde. Weer een operatie. Ik was doodmoe, kon niet meer werken, lag de hele dag op de bank. Kapotte voeten…

En toen was het februari 2018, ik was ‘schoon’ en ik kreeg een nieuwe nier. Van mijn zus. En alles veranderde. Ik had weliswaar aardig wat opstartproblemen, ik moest vijf keer opnieuw opgenomen worden, maar toch: ik was weer min of meer de oude. Ik was weer helder, ik kon weer denken. Ik zag nu ineens de ravage die al die jaren ziek zijn had aangericht. Mijn BMI was aan de lage kant, mijn vetpercentage aan de hoge kant. Ik was, kortom, een skelet met hier en daar wat vet.

Mijn spieren waren nagenoeg verdwenen, mijn conditie was helemaal weg. Ik ging sporten onder begeleiding,  dagelijks wandelen, regelmatig zwemmen. Ik ga goed vooruit. Maar nu ik weer veel liep had ik wel erg veel last van die kapotte voeten. Een paar bezoekjes aan de pedicure losten het eeltprobleem op, maar niet de gebarsten hielen.

Mijn zus, de nierdonor, is erg fan van de handcrème van O’Keeffe’s, O’Keeffe’s Working Hands. Ze hebben ook een voetcrème, zo zei ze, O’Keeffe’s For Healthy Feet. Ik naar Etos en een potje aangeschaft, het kostte nog geen tientje. Weer braaf smeren.

Het rook lekker fris, het was erg vet maar trok snel in en ik had per keer niet heel veel nodig. Op de website las ik dat de crème een hoge concentratie glycerine en allantoïne bevat, twee ingrediënten die vocht inbrengen en vasthouden. De meeste mensen, zo werd beloofd, hebben na een paar dagen al resultaat. Ja ja, dacht ik. Maar zowaar: na een week was de pijn veel minder en zagen mijn voeten er iets beter uit.

Mijn voeten zien er weer gezond uit, met veel minder barsten. Ik kan zonder problemen wandelen en hoef me in het zwembad niet meer te generen voor mijn gebarsten eeltvoeten. Heel fijn spul, dat O’Keeffe’s For Healthy Feet. En wat natuurlijk ook heel fijn is: mijn nieuwe nier zit er nu bijna een jaar in en hij draait als een tierelier. Ik werk weer, ik schrijf weer, ik voel me prima.

Shop de wondercreme hier online

 

Schoonheidsspecialiste Su: DUO Dark wimperlijm

Al jaren draag ik nepwimpers. Russian Volume is mijn favoriet. Helaas moet er tussen het dragen door af en toe een pauze worden ingelast. Maar een dag zonder wimpers is voor mij hetzelfde als een dag zonder lippenstift. Het geeft mij weinig expressie in mijn gezicht. Als alternatief draag ik tussendoor een wimperstrip. Om deze wimperstrip vast te plakken heb ik nu een nieuwe lijm geprobeerd, DUO.

DUO wimperlijm komt in 2 kleuren, transparant en zwart. Ik gebruik zelf de zwarte. Wanneer de lijm volledig is opgedroogd ziet het eruit als een eyeliner. Verder houdt het de strip heel de dag stevig vast zonder dat hij loslaat in de hoekjes.

Voor beautyjournaal heb ik al eerder wimperlijm en wimpers van Queen Tarzi geprobeerd. Daar lees je hier meer over.

Shop hier voordelig online

 

Lees ook