Voor oude en nieuwe littekens

04:27 - 02:40
luistertijd 04:27 - leestijd 02:40

Beste crème tegen littekens.

Regelmatig vragen lezeressen ons wat de beste crème is om littekens minder zichtbaar te maken. Het is een lastig probleem. Bij elk mens heelt een litteken anders, en het ligt er ook aan hoe een wond is ontstaan. Is er sprake van een scheur, of is er een keurig, geconditioneerde snee gemaakt tijdens een operatie. En op welk lichaamsdeel zit het? Op huiddelen die makkelijk rekken, kunnen littekens veel breder worden, en op lichaamsdelen die weinig onderhuidsvetweefsel hebben kan een litteken zich makkelijk verdikken.

In de loop der jaren hebben wij met experts uit ons team een aantal favoriete producten geselecteerd die de moeite waard zijn om te gebruiken. Het zijn adviezen van de medisch experts uit ons team! bap medical skin recovery

Skin Recovery supplementen van BAP Medical 
SkinRecovery activeert het immuunsysteem, voedt, hydrateert, beschermt en versterkt de huid van binnenuit. SkinRecovery kun je gebruiken om je huid te herstellen na een ingreep, sterker en gezonder te maken. Maar het werkt ook preventief, waardoor bepaalde factoren je huid(barrière) niet kunnen verzwakken.

Shop hier online

Alhydran littekencrème

Alhydran medische crème helpt bij het herstel van de beschadigde huid, zoals littekens, brandwonden, eczeem, droge huid, bestraling, striae en meer.

Het is een vochtregulerende crème die diep in de huid trekt en zorgt dat de huid van binnenuit wordt hersteld. Alhydran bestaat voor het grootste deel uit Aloë Vera, daarnaast bevat het jojoba-olie, vitamine E, vitamine C en natuurlijke oliën.

Shop hier online

Dermatix Siliconengel

Dermatix heeft een drievoudige werking. Het herstelt de vochtbalans. Het herstelt de structuur van de huid en het herstelt de kwaliteit van het collageen. Dermatix maakt hiermee littekens vlakker, zachter en minder zichtbaar. Daarnaast vermindert het de roodheid, pijn en jeuk van het litteken.

Shop hier online

Bapscarcare Littekengel met UV-filter

bapscarcareDe littekengel is een geurloze en sneldrogende siliconengel die zowel oude als nieuwe hypertrofische en keloïde littekens kan verbeteren. De gel maakt littekens vlakker, zachter en gladder, verlicht jeuk en irritatie en zal de roodheid van het litteken verminderen. De siliconen littekengel heeft een zonnefactor 25 (SPF 25) die het litteken beschermt tegen schadelijke zon- en uv-straling.

Shop hier online

La Roche Posay Cicaplast siliconengel

Cicaplast Gel B5 versnelt het herstel van de huidbarrière dankzij een formule met een mineralencomplex van koper/zink/mangaan om de aanmaak van nieuwe cellen te stimuleren. Met Madecassoside om de goede celorganisatie te bevorderen en de huid optimaal te laten helen. De isolerende textuur met antibacteriële bestanddelen heeft een beschermend effect op de huid.

Shop hier online

Fagron Nourisil MD Siliconengel

Nourisil™ MD is een lichte, transparante siliconengel speciaal ontwikkeld voor de preventieen verbetering van littekens. Het kan gebruikt worden voor nieuwe en oude littekens. De combinatie met vitamine E verhoogd de doeltreffend van de behandeling.

Shop hier online
beautyjournaal shop banner
Lees ook:

Lees ook