100% natuurlijke ingrediënten!

04:40 - 02:48
luistertijd 04:40 - leestijd 02:48

Ik heb wel eens van het merk Aveda gehoord, en ik was heel benieuwd hoe de haarproducten zouden aanvoelen. Leuke test dus. Ik hoop op zachtheid voor mijn hoofdhuid, en mooi glad en glanzend haar, zonder aantasting van mijn geverfde haarkleur.

aveda sap moss

IJslands mos

Allereerst, sap moss, waar komt die naam vandaan? IJslands mos kan twee keer zijn gewicht in water absorberen om de winterse droogte te overleven. Lariksap houdt vocht vast om de lange, noordelijke winters te overleven, net als in de natuur.

94% van natuurlijke oorsprong

De hydraterende shampoo is 94% van natuurlijke oorsprong. Daar wordt mee bedoeld dat het 94% van planten komt en niet-petroleum mineralen of water. De shampoo is dus petroleum-vrij.

Petroleum

Maar wat is petroleum eigenlijk? Petroleum is niets minder dan vaseline en zou op den duur voor een ongezonde en uitgedroogde huid kunnen zorgen omdat ze een onnatuurlijk vetlaagje op de huid leggen, waardoor de huid volledig wordt afgesloten. Overigens zijn de meningen daar over verdeeld. Aveda kiest ervoor het niet te gebruiken en sluit dit eventuele probleem uit. Ook is de shampoo veganistisch en diervriendelijk. Het bevat geen siliconen, geen parabenen, geen gluten en geen mineraalolie. Super toch?

aveda

Een plantachtige geur

De geur is een 100% aards aroma met jasmijn, gecertificeerde organische olibanum, cypress en clary sage olie. En de cypress komt echt naar boven als ik de shampoo ruik. Erg plantachtig, heel mijn badkamer ruikt ernaar, heerlijk!

Sap Moss shampoo

De shampoo hydrateert (81% meer gehydrateerd) zonder te verzwaren, droog en futloos haar. Het temt pluis en is geschikt voor gekleurd haar. Ik breng de shampoo aan in nat haar en masseer mijn haren en hoofdhuid goed in. De substantie is beige van kleur en ik verwacht dat het niet echt schuimt, uit ervaring weet ik dat shampoos die op natuurlijke basis zijn, niet snel schuimen. Deze daarentegen schuimt gewoon goed.

shampoo

Omdat ik veel haar heb en de nodige stylingsproducten gebruik, was ik mijn haar altijd twee keer. De shampoo voelt erg zacht en spoelt heerlijk uit.

Shop hier online

 

Sap Moss conditioner

Na de shampoo masseer ik de conditioner in. Deze laat ik een paar minuutjes intrekken. De conditioner is iets lichter van kleur maar de geur is hetzelfde. Heerlijk zacht is de conditioner, bij het uitspoelen voelt mijn haar ook zacht en vooral heel glad.

conditioner

De conditioner mag je ook gebruiken als een leave-in conditioner, voor als je haar wat meer hydratatie nodig heeft. Je brengt hem dan aan op de middelste lengtes tot en met de punten op handdoek droog haar.

aveda conditioner

Het haar na gebruik van de leave-in conditioner (niet uitgespoeld)

Shop hier online

 

Het haar stylen na het wassen

Als ik mijn haar ga föhnen met een ronde borstel om wat extra volume te creëren, merk ik dat mijn haar echt een hele mooie glans heeft en heel glad is. Ik heb geen pluis en ook valt het heel soepel met veel volume. Top zeg! Ik ben aangenaam verrast door Aveda! Mijn haren ruiken ook nog eens heerlijk fris naar plantjes.

haar

Het haar na het uitspoelen van de conditioner

Nog een voordeel: normaal moet ik na 2 dagen echt mijn haar wassen omdat de aanzet dan vetter kan zijn. Ik merk dat ik het wassen door deze producten echt een dag extra kan uitstellen en zo blijven mijn rode lokken langer mooi.

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook