's Werelds groenste droogshampoo

04:23 - 02:38
luistertijd 04:23 - leestijd 02:38

Ik mag vandaag de O’right Lemongrass Green Dry Shampoo testen, ’s werelds groenste droogshampoo.

Wat zijn de claims?

De verpakking

Normaal schrijf ik niet snel over de verpakking van een product maar bij deze is het zeker de moeite waard!

O’right is erin geslaagd een fles te ontwikkelen die volledig composteerbaar is. Dat houdt in dat de fles gemaakt is van plantaardig afval en is hiermee de meest milieuvriendelijke fles die je kunt bedenken.  De fles is drijfgas vrij.

In 2013 zag deze fles het daglicht en kreeg al meteen diverse awards, zoals de Golden Pin Award en Red Dot Design Award.

Shop hier online

 

Elke fles is een boom

De fles is dusdanig gemaakt dat in de bodem een drietal boomzaden (Acacia) zitten verborgen, die tijdens het composteren zullen vrijkomen en uit kunnen groeien tot een volwaardige boom. Dat is nog eens origineel!

De dop van de fles is gemaakt van duurzaam en natuurlijk materiaal: bamboo. Het is glad, waterdicht en na polijsten geeft het een mooi artistiek effect. Maso-bamboe is de snelst groeiende plant op aarde. Hierdoor produceert deze plant 35% meer zuurstof en slaat zelfs meer co2 op dan welke plant ook.

Bekijk hieronder de video voor meer informatie

Ingrediënten

98,9% natuurlijke ingrediënten. Op basis van verschillende plantenextracten. Lemongrass reduceert de aanmaak van talg en de Berkextracten verzorgen de hoofdhuid. Menthol van verse munt reinigt de hoofdhuid en geeft een verkoelende werking.

De droogshampoo is vrij van:

Verder is de droogshampoo:

Zelf probeer ik mijn haar altijd zo min mogelijk te wassen omdat dat beter is voor je haar. Ongeveer twee, maximaal drie keer per week. Als ik gesport of gezweet heb wil ik het sowieso wassen. Ik merk wel hoe vaker ik mijn haar was hoe vettiger het oogt. Als het iets vetter wordt draag ik meestal een paardenstaart. Tussen twee wasbeurten door gebruik ik altijd een droogshampoo. Dat is de ideale oplossing! Mijn haar oogt dan minder vet en ziet er frisser uit.

Tijd om zelf eens uit te proberen!

Mijn haar is momenteel iets vetter dus een goed moment om de droogshampoo te testen. Eerst schud ik het flesje goed. Het is een spray, dat is altijd fijn en makkelijk. Hmm wat rijkt dat heerlijk zeg, je ruikt de citroen geur goed. Erg verfrissend!

Ik houd 5cm afstand tot mijn hoofdhuid, plukje voor plukje til ik mijn haar iets op en spray. Vervolgens masseer ik het eventjes in met mijn vingers en gebruik daarna mijn borstel om het uit te borstelen en breng het in model. Mijn haar voelt fris aan en oogt minder vet. Ook zie ik geen witte waas, wat ik weleens met droogshampoo’s heb gehad.

Conclusie

Makkelijk in gebruik voor een snelle fresh-up van mijn haar en hoofdhuid. Vooral handig als ik een wasbeurt nog even wil uitstellen. De geur is heerlijk fris. Wel zit er alcohol in het product, dat vind ik iets minder.

De verpakking oogt clean en in de bamboo style waar mijn salon Purity Health and Beauty ook in is gestyled. Het spreekt mij aan dat er zoveel aandacht is besteed aan het milieu. O’right draagt bij aan een betere wereld door de bijna 100% natuurlijke formule die geen schade toebrengt aan mens of milieu.

Shop hier online

Lees ook