Extra bescherming tegen zout, chloor en uv-straling

07:14 - 04:20
luistertijd 07:14 - leestijd 04:20

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Om je haar te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon lanceerde System Professional de speciale Solar lijn gelanceerd. Een lijn perfect voor de zomer, maar natuurlijk ook voor reisjes naar de zon op andere momenten van het jaar. Of… voor waterratten in zee of zwembad, want System Professional Solar beschermt ook tegen chloor en zout. Corine testte de lijn uit tijdens een midweek in de tropen.

wella system professional

Naast je huid dus ook je haar beschermen tegen de zon?

Dat het belangrijk is je huid het hele jaar door te beschermen tegen de zon is voor de meesten inmiddels een ‘no-brainer’. Daar hoef je niet meer over na te denken en een goede SPF zit standaard in je beauty stash. Maar bescherm je je haar ook tegen de zon en andere schadelijke omgevingseffecten? Grote kans van niet. Ikzelf vergeet het ook nog regelmatig.

Jaarrond en vooral in de zomer worden haar en hoofdhuid blootgesteld aan elementen die je haarvezels beschadigen en je kleur doen vervagen. UV-straling vervaagt zowel het natuurlijke als het gekleurde haar.

Het reageert met vrije radicalen in je haar en veroorzaakt zo beschadiging. Daarnaast verwijdert zout water lipiden uit je haar, terwijl je deze juist zo goed kunt gebruiken. Zie lipiden als het cement dat de bouwstenen van keratine met elkaar verbindt en zorgt voor de flexibiliteit van de haarschubbenlaag. Lipiden maken je haar minder kwetsbaar en zorgen dat het tegen een stootje kan.

En neem je geen duik in de zee, maar in het zwembad, dan kan chloorwater je kleur vervagen en het haar poreus en breekbaar maken, omdat het de natuurlijke oliën uit het haar verwijdert.

System Professional Solar beschermt en voedt met twee complexen

De System Professional Solar lijn bevat het zogenaamde Helioguard Complex. Deze samenstelling van UV-filters, Avocado-olie en kationische polymeren zorgt ervoor dat je haar beschermd en gevoed wordt bij al je outdoor activiteiten. Tel daar ook gerust je skivakantie bij op, aangezien de UV-straling in de bergen bovengemiddeld hoog is.

Daarnaast zorgt het HelioRestore complex, bestaande uit glycerine, kationische polymeren, aminozuur histidine en dl-panthenol, dat restanten zonnebrandmiddel, zout en choorwater uit het haar (en van de huid) worden verwijderd en de vochtbalans wordt hersteld.

Voor blootstelling aan zon, zee en zwembad: SOLAR SEALING CREAM

Deze hydraterende crème, die je dagelijks kunt gebruiken, beschermt je haar tegen UV-straling en de schadelijke effecten van zout en chloorwater.

Het is een fluweelzachte cream die mijn haar makkelijk doorkambaar maakt en een mooie glans geeft. Ik gebruik hem in de ochtend, vóór het stylen van mijn haar. Volgens System Professional is het product ook heel geschikt om kroezend haar mee te kalmeren.

Dat kan ik met mijn steile haar niet testen, maar merk wel dat mijn haar minder statisch is na het gebruik van de Solar Sealing Cream. Dus ook in de winter, wanneer mijn haar extra snel statisch wordt, komt dit product van pas.

Waterbestendige UV-bescherming: SOLAR HELIO SPRAY

Deze niet-vettige waterbestendige spray vermindert de effecten van UV-straling op je haar en voorkomt beschadiging van eiwitten, vervaging van de kleur en verlies van vocht. Het voordeel van deze spray is dat je hem makkelijk meeneemt en overdag over je haar kunt vernevelen, zonder meteen je coupe te ruïneren.

Dat lukt je met de Solar Sealing Cream niet, want die moet je toch echt even met een borstel of je vingers door je haren ‘kammen’.

Deze spray ruikt heerlijk fris en licht zomers. Niet te zoet of te vrouwelijk (dat geldt eigenlijk voor alle producten uit deze lijn), zodat de System Professional Solar producten ook heel geschikt is voor mannen.

Shop de producten hier online

 

Tijdens en na blootstelling aan zon, zee en zwembad: SOLAR SUN OIL

Deze zonne-olie voegt onmiddellijk zachtheid toe aan je haar tijdens en na blootstelling aan de zon. De UV-filters verzorgen en beschermen je haar, terwijl keratine het haar glad en sterk maakt.

Solar Sun Oil bevat een mix van Arganolie (voedend) Camelia-olie, gemaakt van zaden van de theeplant (antioxidant) en Olijfolie (voedend en beschermend). Dit resulteert in een fluweelzachte textuur, waarvan een paar druppels in je handpalmen al genoeg zijn om je haar een mooie glans te geven, zonder vettig te worden.

Ik gebruik graag een haarolie voor mijn (door het blonderen) regelmatig droge haar, ook in de winter. De Solar Sun Oil blijf ik daarom zeker het hele jaar door gebruiken. De toegevoegde UV-bescherming is daarbij een plus.

Na de blootstelling aan zon, zee en zwembad: SOLAR HAIR & BODY SHAMPOO

Deze hydraterende shampoo met het bovengenoemde HelioRestore Complex verwijdert zonnebrand- zout-, en chloorresiduen van haar en huid. Het is bijna verbazingwekkend hoe mijn haar na een dagje snorkelen in de oceaan van ‘zoutig touw’ weer schoon en glad wordt.

Ook het stroeve gevoel van de waterbestendige zonnefilters op mijn huid laat zich makkelijk wegspoelen met deze shampoo.

Inmiddels gaat de Solar Hair & Body Shampoo ook standaard mee in mijn tas naar het zwembad of de spa. Super handig om met één product je huid en haar te kunnen reinigen van chloor.

Shop de producten hier online

 

Extra hydratatie en zachtheid: SOLAR HYDRO REPAIR CREAM

Hoewel System Professional de Solar Hydro Repair Cream zelf een ‘rescue cream’ noemt, gebruik ik dit product steevast om mijn shampoobeurt mee af te sluiten. Het is een heerlijke en volle cream, die mijn haar verzorgt en voedt, zonder het te verzwaren. Eveneens met HelioRestore Complex, zodat de belangrijkste bouwstenen voor je haar weer op peil worden gebracht.

Eindoordeel

Een must-have lijn voor wie naar de zon gaat en niet met een bosje touw terug wil komen. De Solar lijn is zeer uitgebreid, dus je kunt ook gerust een enkel product uitkiezen. In aanvulling op je ‘normale’ haarverzorging. Of twee, of drie… het zijn namelijk fijne en effectieve haarproducten.

Vind hier het dichtstbijzijnde verkooppunt

 

 

Heb jij prangende vragen over je haarverzorging: van kleuring, styling tot producten?

Stel ze aan onze haarexperts via dit contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Lees ook