Rijke pigmentatie en intense kleuren!

09:24 - 05:38
luistertijd 09:24 - leestijd 05:38

De afgelopen tijd heeft MAC Cosmetics een heleboel nieuwe producten gelanceerd. Ik ben zelf groot fan van het merk en kon niet wachten om een aantal nieuwe lipsticks én de eerste Studio Fix Foundation Stick te testen. Eerder zag je de foundation al terugkomen in mijn maandfavoriet van september, in dit artikel leg ik uitgebreid uit waarom!

MAC Studio Fix Foundation Stick

Yes! De populaire Studio Fix foundation van MAC is nu ook verkrijgbaar in stickvorm. De foundation heeft een soft-matte finish en is ideaal om mee te nemen op reis. De claims van dit product zijn veelbelovend, kijk maar:

mac foundation stick

De kleur bepalen 

Deze nieuwe foundation is beschikbaar in 33 verschillende kleuren met diverse ondertonen. Net als de overige MAC foundations kun je kiezen uit een ‘NW’ of ‘NC’ ondertoon. Hierbij is NW (neutral warm) wat koeler van ondertoon en NC (neutral cool) warmer van ondertoon. Dus heb je een gele/gouden huid? Dan ga je het beste voor NC. Roze ondertonen kiezen beter voor NW.

Op naar de MAC Store in Amsterdam

Omdat ik het best moeilijk vind om online mijn perfecte kleur te vinden, heb ik een afspraak gemaakt met MAC’s make-up artist Flavio in de MAC store in Amsterdam. Hij heeft mij geholpen bij het matchen van de juiste kleur en ondertoon voor mijn huid.

Mac cosmetics

Flavio heeft diverse kleuren op mijn huid getest, uiteindelijk is de kleur NC20 mijn match geworden. Je kunt de foundation heel fijn met een kwast aanbrengen op je gezicht. De dekking is erg natuurlijk en egaal.

mac foundation stick

Normaal hebben stick foundations best een dikke textuur, bij deze lijkt dat in eerste instantie ook zo te zijn. Toch merk ik dat de foundation bij het blenden heel mooi samensmelt met mijn huid. Er ligt een mooi dun laagje op mijn huid die ik niet voel zitten. Heel fijn!

mac look

Shop hier online

 

Contouren met een foundation stick

De MAC Foundation Stick dient niet alleen als foundation maar kan ook als contourstick gebruikt worden. Flavio pakt de kleur NC50 en brengt de stick in strepen en stippen aan op mijn gezicht. Deze blend hij vervolgens weer met een kwast uit. Fijn zo’n multifunctioneel product!

contour

Shop hier online

 

Thuis test ik de foundation ook even

Flavio heeft mij met zijn make-up skills prachtig opgemaakt. Maar natuurlijk wil ik het product zelf ook nog even testen! Ik breng mijn foundation altijd met een spons aan, nooit met een kwast. Of het product nu in vloeibare of vaste vorm is, een natte spons werkt voor mij het beste.

foundation

foundation

En ja hoor.. ook met de spons vind ik het resultaat heel mooi natuurlijk en egaal. Rondom mijn neus heb ik momenteel wat droge plekjes maar ik vind niet dat de foundation deze erg benadrukt. De finish is inderdaad zacht en matte.

Of de foundation echt 24 uur blijft zitten? Geen idee, ik denk niet dat je dat zou moeten willen. Zolang draag ik mijn make-up nooit! Aan het einde van de dag zit mijn basis echt nog mooi, maar dit kan natuurlijk ook door een goede primer of poeder komen. Ik ben in ieder geval enthousiast!

Shop hier online

 

Love Me lipstick collectie

mac lipstick

De MAC Love Me lipstick collectie is ontwikkeld om de liefde en respect die je voor jezelf hebt te uiten met een kleur op je lippen. De lipsticks hebben een crème textuur en een lichte formule die volgens het merk comfortabel aan moet voelen op de lippen. Dit komt mede door de met arganolie verrijkte formule. Dit zijn de claims:

Drie kleurfamilies

De collectie bestaat uit drie verschillende kleurfamilies met binnen elke tint 8 verschillende kleuren. De shameless nudes zijn zachte nudekleuren. Van perzik en bruin tot baby roze, dit zijn universele neutrals. De high-impact purples zijn opvallende mauve, orchidee, lavender en violet kleuren en met de powerful reds creëer je een klassieke fuchsia, bordeaux of knalrode look.

Tijd voor de lipstick test!

Ik heb drie kleuren ontvangen, twee uit de powerful reds lijn en een uit de shameless nudes lijn. Maar omdat Flavio in de MAC Store nog een andere prachtige Love Me lipstick uit de shameless nudes lijn bij mij had aangebracht, heb ik deze zelf ook nog gekocht. Ik vond hem zo mooi!

402 French Silk

french silk

french silk

Prachtig nude met een roze ondertoon. French Silk is mijn ultieme favoriet geworden. Ik gebruik deze lipstick haast dagelijks. Hij is mooi neutraal, niet te opvallend en is in intensiteit op te bouwen.

Gebruik een klein beetje voor een ‘my lips but better look’ of breng een wat dikker laagje aan voor een volle nude lip. De dekking is top en mijn lippen voelen heerlijk zacht en comfortabel aan.

Shop hier online

 

407 As If I Care

as if i care

as if i care

De andere kleur uit de shameless nude lijn is deze oudroze kleur. Erg nude vind ik hem niet, hij is nog best fel. De kleur is prachtig en gaf in één laagje al een mooie dekking. De lipstick heeft net als de andere Love Me lipsticks een glanzende finish. Ik vind hem mooi en eigenlijk ook prima voor een dagelijkse look.

Shop hier online

 

419 You’re So Vain

youre so vain

youre so vain

Over naar de reds! You’re So Vain is een felroze kleur. Qua kleur vind ik hem lijken op de bovenstaande lipstick, alleen is dit het fellere zusje. Het is niet zo zeer een kleur die ik snel pak, eigenlijk gewoon omdat ik felroze mij niet echt vind staan. Toch voelt de lipstick erg fijn aan. Ook deze dekte weer in één laagje.

Shop hier online

 

415 Joie de Vivre

joie de vivre

joie de vivre

De laatste kleur is deze paars/rode tint. Waarom deze kleur in de powerful reds lijn zit snap ik niet helemaal, ik had hem eerder in de high-impact purples familie geplaatst. De lipstick is paars van kleur maar heeft wel een bordeauxrode ondertoon. Deze lipstick is het minst dekkend van allemaal, ik had hierbij wel een extra laagje nodig. De kleur is mooi voor de winter, lekker donker!

Shop hier online

 

Comfortabel en intens gepigmenteerd

Ik vind de lipsticks allemaal mooi van kleur, echter zijn de nude kleuren wel mijn grote favoriet. Puur omdat ik weet dat ik die vaak ga gebruiken. De formule van de lipsticks is erg comfortabel en zacht. Mijn lippen voelen goed gehydrateerd aan en het pigment is, op de laatste kleur na, ook indrukwekkend goed. Omdat de formule glanzend en creamy is moet je de lipstick wel na iedere maaltijd bijwerken.

Mijn eindoordeel

Ik hou van MAC Cosmetics, wat een heerlijke nieuwe producten weer! De foundation stick gebruik ik vaak voor een natuurlijke look. Dit combineer ik met een dun laagje van de Love Me lipstick in de kleur French Silk. Deze houdt mijn lippen de hele dag goed gehydrateerd.

Lees ook:

Lees ook