Pascaud, MAC, Doctor Eckstein, Remescar, Docteur Renaud, Zeeplokaal

09:26 - 05:39
luistertijd 09:26 - leestijd 05:39

In de maand September hebben we ons weer kunnen laven aan mooie producten. In dit artikel delen de testers uit het BeautyJournaal testpanel hun favoriete beautyproducten met je. Benieuwd geworden? Lees snel verder.

Corine: Doctor Eckstein Décolleté Supreme en RAE 24h Cream

doctor eckstein

Afgelopen maand maakte ik bij schoonheidsspecialiste Else van de Linden in Almere ein-de-lijk kennis met Doctor Eckstein. Else gaf me een setje hele fijne producten mee naar huis en sindsdien ben ik druk aan het smeren. Twee producten sprongen er direct uit.

Heerlijke volle crème

De Doctor Eckstein Décolleté Supreme voor hals en décolleté is een zeer volle crème, die heerlijk zoet ruikt, de hydratatie verhoogt en de elasticiteit verbetert. Met collageen, sterolen, melkpeptidencomplex, tarwekiemextract, vitamine A en E en lanoline.

Gladde huid voor hals en decolletè

Wat een heerlijkheid! Ik dacht dat dit soort producten een marketinggimmick waren, maar niets is minder waar. In de ochtend strijkt Doctor Eckstein Décolleté Supreme mijn gekreukelde hals en décolleté (ik ben een verwoed zijslaper) in een handomdraai weer glad.

Shop hier online

Wat een fijne crème voor mijn man

De tweede favoriet is er eigenlijk eentje van manlief. De Doctor Eckstein RAE 24h Cream. Met cacaoboter, allantoïne, bisabolol, plantenextracten uit blauwe bosbes, cactusbloesem, suikerriet, citroen, sinaasappel en suikercondensaat, vitamine A en E.

RAE 24h Cream kalmeert en verzorgt de huid na het scheren en is vrijwel geurloos. Voor manlief een pluspunt, want die ruikt liever zijn aftershave dan skin care. En de chique toch stoere flacon is ook nog eens een aanwinst voor onze badkamer.

Shop hier online

 

Journalist Hans: Remescar Wallen & Donkere Kringen

Remescar

Bij mijn zus in de badkamer ontdekte ik Remescar Wallen & Donkere Kringen, van de Kruidvat. Het was volgens haar een soort wondermiddel.

Oranje, stug en stevig

Het is vreemd spul, in die zin dat het qua structuur, hoe het aanvoelt, op geen enkele andere crème lijkt. Het voelt niet plakkerig maar een beetje stug en stevig. Het is oranje van kleur, ook nogal ongebruikelijk. Je hebt maar heel weinig nodig, een speldenknopje per oog is voldoende.

Weg met de wallen

Het droogt snel en je voelt het op je huid liggen. Het wonder geschiedde: na welgeteld één minuut waren mijn wallen weg. Helemaal weg: de huid onder mijn ogen was volkomen strak en glad. Mijn zus had, zoals gewoonlijk, gelijk. Dit is een wondermiddel.

remescar

Enkele nadelen

Let wel: breng het direct op je droge huid aan, en niet over een ander product. De werking zal veel minder zijn. Ook voel je het echt zitten, de hele dag. Alsof je ‘onder’  een kleimaskertje loopt;-)

Tijdelijk wal-loos

Toch is Remescar Wallen & Donkere Kringen nu een favoriet. Nog een tip: gebruik echt niet meer dan een speldenknop! Doe je dat toch, dan is het spul zichtbaar en zie je er uit als een panda, met witte vlekken onder je ogen!

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: MAC Studio Fix Soft Matte Foundation Stick

MAC Cosmetics

Nooit gedacht dat ik verliefd zou worden op een foundation in stickvorm. Afgelopen maand bracht ik een bezoekje aan de MAC store in Amsterdam om mij met deze nieuwe foundation te laten ‘shade matchen’ door make-up artist Flavio.

Ik wil nu nog niet teveel weggeven over hoe fijn dit product is, want binnenkort lees je mijn volledige review op BeautyJournaal. Toch kan ik je vast vertellen dat dit de meest natuurlijke foundation in stickvorm is die ik ooit gebruikt heb. De finish is prachtig en de textuur is niet te dik.

Ik gebruik deze foundation nu op dagelijkse basis en ben zwaar onder de indruk van het resultaat. Houd BeautyJournaal in de gaten voor een uitgebreide review inclusief foto’s 😉

Shop hier online

 

Huidtherapeute Judith: Zeeplokaal Maanzaad

zeeplokaal

Een pareltje op een zeepbakje, in de badkamer, keuken, de wastafel of tussen het ondergoed in de ladekast. Helemaal om was ik toen ik er achter kwam dat de zepen van het Zeeplokaal worden gemaakt door een lokale ondernemer (Utereg me stadsie!) én met aandacht voor de natuur.

Deze zeep is gemaakt van kokosolie, verzeepte castorolie, amandelolie en maanzaad. Het is een milde scrub voor het lichaam maar ook prima geschikt om de handen mee te wassen. De zepen zijn palmolie vrij, bevatten geen microplastics en zijn vegan.

Zelf heb ik deze zeep gekocht bij een fysiek verkooppunt maar ook online verkopen ze heerlijke zepen.

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: PASCAUD beauty innovations CLEANSER

Pascaud

Ik was een beetje verslaafd aan micellair water om mijn huid mee te reinigen. Snel en makkelijk. Echter merk ik dat het mijn poriën niet goed schoon maakt en ik als nog een andere reiniger erbij moet gebruiken.

Nu gebruik ik al even de Pascaud Cleanser. Love it….

Je masseert de emulsie in en wast deze daarna af met water. Kan met watjes maar ik gebruik heel fijn een washandje. Die combi vind ik persoonlijk heel prettig.

De cleanser is heerlijk in gebruik, het is een super zachte, romige emulsie. Prikt niet. Trekt niet op de huid. En mijn huid voelt super schoon, zacht en niet droog aan.

Shop hier online

 

Schoonheiddspecialiste Patricia: Docteur Renaud Démaquillant Biphasé Yeux CamomilleDocteur Renaud

Als je iedere dag, make-up draagt is het belangrijk dat je dit aan het einde van de dag weer goed verwijderd. Al jaren gebruik ik de Démaquillant Biphasé Yeux Camomille van Docteur Renaud. Omdat het gebied rondom de ogen erg kwetsbaar en gevoelig is, moet het in alle zachtheid worden gereinigd. Een distillaat van bio roomse kamille is een belangrijke werkstof, deze werkt rustgevend en heeft helende en ontstekingswerende eigenschappen.

Twee fasen, even schudden

De niet vette twee fase textuur schudt je even om, alvorens je het op de wattenschijfjes aanbrengt. Laat de wattenschijfjes even rusten op het oog om te hechten met de oogmake-up, verwijder met zachte bewegingen en ga vooral niet hard wrijven.

Parfumvrij

De oogreiniging is parfumvrij en getest onder oogheelkundig toezicht. Mijn waterproof mascara vliegt eraf zonder dat het brokkelt en onder het oog valt. Echt een topper!

Shop hier online

 

BeautyJournaal uitgever Monique: Biologische tandpasta Niyok

tandpasta

Mijn favoriet is een biologisch gecertificeerde tandpasta. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het met tandpasta nooit zo nauw neem, hoewel ik weet dat de gangbare gewone tandpasta aardig wat irriterende stoffen kan bevatten. Mijn dochter heeft daar toen ze klein was flink last van gehad. Nadat ze op een neutrale, klassieke tandpasta overging, gingen haar mond/eczeemklachten ook weg.

Brandende tong

Zelf heb ik al enkele jaren bij tijd en wijle last van een brandende tong. Mijn tong bevat ook kloofjes. Recent had ik dat weer en mijn gewone tandpasta maakte het alleen maar erger.

En weg zijn de klachten

Aanwezig bij de presentatie van de natuurlijke tandpasta Niyok, probeerde ik het niets vermoedend eens uit. Ik proefde het, en thuis heb ik ook meteen mijn tanden ermee gepoetst. Het eerste wat me opviel is dat mijn tongbranden weg was! En dat is natuurlijk ook meteen het beste, vind ik.

Ik vind gewone tandpasta de tanden beter wit maken, maar dat neem ik nu voor lief. Soms wissel ik af en dan voel ik weer hoe het prikt op mijn tong. Nyok poetst schoon en is zo mild voor je mondmilieu. I love it, vooral de lemongrass & ginger variant.

Shop hier online

 

Lees ook