Ooit ervaren hoe romig mooi je huid kan aanvoelen?

07:08 - 04:17
luistertijd 07:08 - leestijd 04:17

Net zoals je in het leven hele bijzondere mensen ontmoet die een onuitwisbare indruk achterlaten, zo kan ik dat ook in mijn vak ervaren. Met producten wel te verstaan. De afgelopen 25 jaar heb ik heel mooie formuleringen voorbij zien komen, en af en toe een parel met een bijzondere werkzaamheid en bijzondere wetenschap. In al zijn eenvoud. Het is Combray.

combray

Een product doet alles? Ja, inderdaad…..

Wij zijn opgegroeid met beautycommunicatie die vertelt dat er allerlei huidcondities bestaan en dat je voor al die issues een ander product nodig hebt. Net zoals dat je in laagjes moet werken voor een optimaal resultaat. Is dat waar? In principe niet. Het gebeurt vaak omdat men a. zoveel mogelijk geld wil verdienen, en hoe meer producten je aanbiedt (en de consument laat geloven dat het nodig is), hoe groter je omzet kan zijn, en b. omdat men niet beschikt over een geniaal concept waarmee de noodzaak tot meervoudig gebruik verleden tijd is.

Super werkzaam

Combray is een zeldzame uitzondering. Nu ja, als je het vergelijkt met natuurlijke oliën, dan niet meteen want ook die oliën zijn multifunctioneel – maar het is verschil dat Combray echt veel werkzamer is dan menig natuurlijke olie.

combray

Het genie: de Oxofulleram

Combray bestaat uit een zuivere, natuurlijke dragerolie en 1 actieve werkstof: Oxofulleram. Een molecuul uit het lab, dat in staat is om grote hoeveelheden vrije radicaaldeeltjes op te zuigen. Als een spons, heel ingenieus. Daarmee is het, het meest krachtige antioxidant product dat mijn team en ik kennen. We hebben die-hard fans in ons team – waaronder ik zelf-, die het bijvoorbeeld ook altijd op reis meenemen. One size fits all.

Ontwikkeld door hoogleraar chemie Kees Hummelen

kees hummelen

Het werd bedacht door de Nederlandse hoogleraar chemie, Kees Hummelen. Hij kwam op het idee voor een huidproduct door de ontwikkeling van zonnepanelen, waarvoor fullerenen werden gebruikt. Licht absorberende moleculen, die had hij met een team ontwikkeld. Zoals het een goed wetenschapper betaamt, dacht hij out of the box dat je met zo’n molecuul nog meer moest kunnen doen.

Vrije radicalen spons

Na enig sleutelwerk wist hij het zo te veranderen dat het geschikt werd als vrije radicaalspons. Eentje die ook zeker 20x krachtiger is dan vitamine E!

Alle huidproblemen beginnen bij oxidatieve stress

De focus op de aanpak van vrije radicalen is een hele slimme. Bij de meeste huidreacties, van veroudering tot huidziekten, speelt oxidatieve stress een grote rol. Vrije radicalen ontstaan voornamelijk in grote getale op je huid als je lang of veel in de zon bent, leeft in luchtvervuilde woongebieden, of te maken hebt met een verminderd afweermechanisme, zoals bij huidziekten, en het verouderingsproces.

gezichtsolie

Hoe roder een huid, hoe meer vrije radicaalschade

Kees Hummelen vertelde me al eens: ‘Het lichaam kan zichzelf hiertegen wapenen met antioxidanten. Dat werkt goed voor een gezond lichaam bij normale oxidatieve stress. Zodra er een overload is, of de huid om wat voor reden dan ook verzwakt of aangedaan is, raakt die balans met antioxidanten verstoord. Suppleren kan dus nuttig zijn. Vitamine C en E zijn heel bekend, voor de huid, maar onze Oxofulleram (het antioxidant in Combray) werkt nog veel beter. Hoe roder en onrustiger, hoe meer sprake er is van vrije radicaalschade.’

 

Hechting aan de vettige celwand

‘Oxofulleram trekt vooral naar de meest vettige omgeving. Dat is natuurlijk de hele huid. Het plakt aan de vettige celwand om deze zo te beschermen tegen oxidatieve stress. Daarom heb ik het ook niet wateroplosbaar gemaakt, maar in een vette dragerstof gezet. Ik wil dat het in en bij de celwand gaat zitten en niet de waterige delen gaat. De materie dringt heel langzaam iets in de huid, het blijft een aantal uren actief. Je krijgt geen ‘build-up’. Je wast het er weer af.

Waarom ik fan ben

Ik ben een fan van het eerste uur. Ik werd aangetrokken door de eenvoud van een one-size-fits-all formule, omdat ik weet dat het deels marketing is dan we maar veel producten in onze badkamer moeten hebben staan. Ik vond de chemie achter superintelligent, maar vooral het huidgevoel trok me over de streep, om het verslavend lekker te blijven vinden.

Het verzacht en houdt de hydratatie van de huid op peil. Na lang gebruik zie je teint egaler worden en de huidstructuur verfijnder. Nu heb ik nog een gezonde, sterke huid. Dus hoe zit het met kwetsbaardere huiden?

Vrouwen vertellen…

Ook daarvan hebben we mooie voorbeelden gezien. Vrouwen met een eeuwig rode, ontstekingsgevoelige huid door rosacea, eczeem of acne, zagen hun gezichtshuid steeds meer kalmeren.

In dit artikel vertellen vrouwen hoe hun huidconditie er eigenlijk op achteruit ging door het gebruik van medicinale crèmes bij langdurig gebruik en hoe Combray hen helpt om de huidaandoeningen onder controle te houden.

combray

Je trouwe bondgenoot op reis

Maar ook vrouwen die voor hun werk er goed uit moeten zien, dan wel de schone taak hebben om anderen er goed uit te laten zien, zoals make-upartist Lydia le Loux en social influencer Anita Willemars zweren bij Combray.

Lydia le Loux

Make-up artist Lydia le Loux

Lydia kwam erachter dat ze allergisch reageert op geurstoffen in cosmetica en kreeg daar eczeem van. Door het gebruik van het parfum loze Combray knapte haar huid langzaam maar zeker op. ‘Mijn huid voelt nu zo zacht en romig aan,’ vertelt ze. Combray neemt ze altijd mee op reis. Net zoals ik dat doe, en onze tester en doorgewinterde globetrotter Corine.

 

combray

De glow! Aldus Lydia en Anita

Lydia gebruikt de olie ook bij modellen om een mooie glow te krijgen, en vanwege die glow vindt ook Anita het geweldig. ‘Het is mijn kickstart van de dag. Mijn droge huid reageert er echt erg goed op.’

Combray Anita Willemars

Anita Willemars

Combray bevat geen water – het past daardoor ook uitstekend in de waterless beautytrend – en is daardoor lang houdbaar.  De bijzondere olie is nu met verschillende drager oliën verkrijgbaar.

Voor de normale tot vette huid met druivenpit olie, voor de drogere huid met argan olie en voor de rijpere huid die is er ook een variant met avocado olie.

 

Lees ook