Marjolein en Ilonka delen hun ervaringen met Combray!

07:44 - 04:38
luistertijd 07:44 - leestijd 04:38

We hebben je het afgelopen jaar al veel verteld over de bijzondere huidolie Combray, ontwikkeld door de Nederlandse hoogleraar chemie professor Kees Hummelen in samenwerking met Combray bv. Deze olie bestaat uit een zeer hoogwaardige antioxidant, Oxofulleram, die wel 20x beter werkt dan vitamine E, verwerkt in een natuurzuivere dragerolie: van druivenpit, avocado of argan.

Oxofulleram remt huidverouderingsverschijnselen, maar heeft ook krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. In dit artikel vertellen twee vrouwen opgelucht hoe Combray hun gevoelige huiden met eczeem en rosacea weerbaarder heeft gemaakt. De klachten zijn weg, hun teint is egaal! Maar we leggen eerst uit hoe dit allemaal kan.

Terug naar een gezonde huidbarrière

Alles draait om een gezonde huidbarrière. Hoe beter deze intact is, hoe minder klachten je zult hebben. Je huidbarrière kan verzwakken door externe invloeden zoals de zon, luchtverontreiniging, je levensstijl en interne invloeden zoals je genen. Ook een huidziekte kan de huidbarrière verzwakken. Bij alle vormen van irritatie komen veel vrije radicalen vrij. Deze agressieve deeltjes vallen de gezonde huidcellen aan, waardoor je problemen zich als een olievlek kunnen verspreiden.

Antioxidanten maken vrije radicalen ongedaan

Antioxidanten hebben de bewezen eigenschap dat ze vrije radicalen kunnen wegvangen. Ze komen in de natuur onder meer voor als vitaminen A, C en E. Ook zitten ze van nature in jouw eigen huidvet.

Hoe belangrijk ze ook zijn, ze zijn ook heel kwetsbaar. Ze breken snel af waardoor ze hun functie verliezen. Professor Hummelen wist met zijn Oxofulleram een vele malen sterkere antioxidant te maken, die ook veel meer vrije radicalen kan vangen zonder aan kracht te verliezen. Het is opgebouwd uit koolstofatoompjes die vrije radicaaldeeltjes opzuigen en dan onschadelijk maken.

Combray Rejuvenating Facial Oil

Twee vrouwen vertellen

Maar hoe werkt het dan bij huidaandoeningen? Bij huidziekten zoals eczeem en rosacea maar ook bij acne kun je stellen dat hoe roder en onrustiger de huid is, hoe meer sprake er is van vrije radicaalschade. Het is een teken dat de huideigen afweermechanismen niet meer in staat zijn geweest om de schade ongedaan te maken. Ze hebben hulp nodig van nog krachtiger antioxidanten.

Ilonka en Marjolein vertellen hoe zij na vele jaren van zoeken naar een milde oplossing, het lijdzaam ondergaan van medische behandelingen en veel schaamte, eindelijk hun eczeem- en rosaceaklachten zagen verminderen. Sterker nog: de klachten verdwenen zelfs.

Ilonka: ‘Ik heb hier mijn halve leven naar gezocht: de vurige roodheid door eczeem is weg’

Ilonka had al meer dan haar halve leven last van wat zij een moeilijke huid noemt. Haar huid was snel vet en vertoonde regelmatig ontstekingen. Daar kwam nog bij dat de huid heel eczeem-gevoelig was. Op haar gezicht manifesteerde dit zich vooral rond haar mond.

Wat is eczeem?

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid, en een verzamelnaam voor huidaandoeningen die gepaard gaan met jeuk, roodheid, oedeem, bultjes, korstjes, schilfers, blaasjes en/of vergroving van de huid. De huidbarrière is verstoord en dit wordt pas zichtbaar als slijtage van de opperhuid van de huid sneller gaat dan de reparatiemechanismen van de huid de schade kunnen herstellen.

Vooral bij eczeem rond de mond wordt aanbevolen geen huidafsluitende cosmetica te gebruiken en het gebruik van hormooncrèmes wordt juist afgeraden, terwijl Ilonka het kreeg voorgeschreven….

Ik wilde zwanger worden, hormooncrème was taboe

‘Het eczeem openbaarde zich voor het eerst tijdens mijn zwangerschap. Ik kreeg hormooncrèmes in steeds zwaardere variaties. Telkens als ik afbouwde, kwam het weer terug. Toen ik weer zwanger wilde worden, moest ik natuurlijk stoppen met deze medicijnen. Dat was moeilijk, want onmiddellijk vlamde het weer op. Ik was echt ten einde raad….’

De vurige eczeemplekken verdwenen

Een vriendin raadde Ilonka aan om eens Combray huidolie te proberen. Ze was sceptisch, want ze had nog nooit een huidverzorgingsproduct gevonden dat a. verdraagbaar was door haar huid, en b. ook haar huid kon kalmeren.

‘Combray verlichtte vanaf het begin de vurige eczeemplekken en langzaamaan werd mijn huid beter. Ik ben nu een half jaar verder, en ik kan oprecht zeggen dat ik eindelijk HET middel heb gevonden waar ik mijn halve leven naar gezocht heb.

Niet alleen heeft Combray mij geholpen mijn eczeem te laten verdwijnen, mijn hele huid is mooier dan het ooit geweest is. Ik gebruik alleen nog maar Combray als verzorging en pure arganolie als reiniging. Mijn huid is helemaal niet meer vet, ik heb geen last meer van oneffenheden en ontstekingen, en zelfs mijn littekens van de afgelopen jaren vervagen.

Ik had het nooit meer durven dromen, maar ik gebruik nu zelfs nog maar zelden een foundation.’

Marjolein: ‘Ik was mezelf niet meer, ik was alleen nog maar het ‘rode gezicht’’

Marjolein leed al enkele jaren onder haar vuurrode huid. Ze kwam erachter dat ze rosacea heeft. Het maakte haar heel onzeker, vertelt ze. ‘Altijd die lelijke, rode en opgezette neus. Ik was altijd degene die de foto’s maakte van ons gezin, zodat ik er zelf niet op hoefde. Terwijl ik dat diep in mijn hart wel wilde.’

Wat is rosacea?

Rosacea is een nare huidaandoening die de huid rood maakt. Ook kan er sprake zijn van een verhoogde talgproductie, pukkeltjes en rode adertjes. Over de oorzaken is de wetenschap nog niet echt eenduidig. Genoemd worden een huidmijt, chronische vaataandoeningen, darmproblemen, hormonale disbalans en zelfs depressies.

Vaak krijgen rosacea patiënten een medicinale zalf voorgeschreven, al dan niet in combinatie met antibiotica en/of laserbehandelingen. Helaas werken deze behandelingen niet voortdurend.

Mijn huid werd steeds droger van medicinale crèmes

Marjolein probeerde diverse crèmes van de dokter, maar vaak werd haar huid er zo droog van, dat het onprettig werd. ‘Ik kon er niet tegen, maar ik kon ook steeds minder goed tegen allerlei weersomstandigheden. Ik bleef het liefst binnen, maar ook thuis, om opmerkingen op visite als ‘Goh, het ziet er roder uit dan anders’ te voorkomen. Ik werd HET rode gezicht, ik was Marjolein niet meer.’

‘Uiteindelijk was het mijn dochter die met een flesje Combray thuiskwam. ‘Mam, dit moet je eens gaan gebruiken’.  Kritisch als ik was over ingrediënten en de impact op mijn overgevoelige huid had ik zo mijn twijfels. ‘Er zitten maar 2 ingrediënten in,’ zei ze. ‘Oh,’ zei ik, ‘werkt het dan wel?’ ‘Gewoon proberen mam, het is op natuurlijke basis van druivenpitolie en de antioxidant Oxofulleram’.

Wat een verademing

‘Wat was het een verademing toen ik Combray gebruikte. Binnen een week verdween de rode opgezette huid van mijn gezicht. Ook ontstonden er geen puistjes. Mijn huid voelt nu glad en soepel aan. Én mensen vertellen me dat ik een mooiere uitstraling heb. Dat is fijn als je 50+ bent. Wat een verschil he, als je naar de foto’s kijkt. Ik ben ook diep onder de indruk.’

 

Lees ook