Mentale ontspanning en verkwikkende energie met massages

07:18 - 04:23
luistertijd 07:18 - leestijd 04:23

Als schoonheidsspecialiste geef ik dagelijks verschillende gezichtsbehandelingen gericht op huidproblemen of gewoon voor ontspanning. Ik verzorg mijn huid met de producten uit mijn salon, en met de producten die ik test voor BeautyJournaal. Een gezichtsbehandeling krijg ik niet zo vaak, alleen tijdens een training. Hoe heerlijk was deze Ahava facial, een cadeautje voor mijzelf. Lees maar. 

ahava

Inspiraties uit de Dode Zee 

Ahava is volledig gebaseerd op werkzame stoffen uit de Dode Zee. De producten zitten boordevol mineralen. De Dode Zee bevat maar liefst 32% mineralen, 10x meer dan gewoon zeewater. Alles voelt ook heel rijk aan, olieachtig. De eigenschappen voor de huid zijn beroemd: ontgiftend en hydraterend. Ook ideaal voor eczeemachtige huiden. Denk maar aan het beroemde kuren in de Dode Zee. 

Tijd voor ontspanning 

Mijn signatuur treatment is volledig gericht op ontspanning. Erg leuk, want zal ik me eraan kunnen over geven, terwijl een collegaschoonheidsspecialiste me behandelt, of blijf ik waakzaam? Jolanda Becker heeft een behoorlijke staat van dienst. Ze had 12,5 jaar een eigen salon. Sinds 2018 is ze trainster van Ahava, bij Care Cosmetics.  

ahava

Eerst een geurbeleving 

De behandeling begint met het contact maken een heerlijk geurende olie die ik zelf mag uitkiezen: de Sea kissed for a reviving sea breeze. Jolanda verwarmt de olie in haar handen en laat me de geur via mijn neus inademen en uitademen via de mond. 

‘Drijvend’ werken met de handen 

Daarna maakt ze met haar hand energetisch contact met mijn borstbeen, en mijn hart. Het ‘shalom’ wordt dit genoemd. De handelingen die ze erna uitvoert zijn zogeheten ‘drijvend’. Mijn armen liggen naast mijn lichaam. Jolanda voert druk uit. Van mijn schouders richting mijn handen, en van mijn handen naar mijn voeten. Als een kant van mijn lichaam klaar is, tilt ze deze zijde met haar handen telkens een beetje op en weer terug. Tijd voor de andere kant.  

Het is alsof ik ‘float’ 

Heerlijk is het dat de drukpunten aan de voorkant van het lichaam: de schouders, taille, dijen en voeten ook gewiegd worden. Je waant je letterlijk drijvend in de Dode Zee. Ik vind deze manier van contact maken erg fijn. Het hele lichaam doet mee, niet alleen het gezicht. 

massage

Zalige lymfedrainage 

Dan is het tijd voor de gezichtsreiniging. Met de all-in one toning cleanser. Na deze oppervlakte reiniging wordt mijn lymfesysteem geactiveerd met als tussenstof de Facial Renewal Peel. Ook dit product ruikt zacht en fris, heerlijk. 

De lymfedrainage helpt afvalstoffen af te voeren en geeft hiermee ook een positieve impuls aan het afweersysteem. Het is ook heerlijk voor de afvoer van vocht.  De drainage is heel aangenaam, omdat het zachte maar heel doeltreffende aanrakingen zijn.  

reiniging

Lekker op mijn slapen 

Ter afsluiting van de reiniging krijg ik 2 wattenschijfjes met het mineral toning water aangebracht op mijn slapen (hé, dat is fijn, die ga ik onthouden) en daarna heerlijk verfrissend op de rest van mijn gezicht, hals en decolleté. 

wattenschijfje

Botox-achtig effect 

Met de Apple of Sodom essence worden mijn energiebanen/meridianen gestimuleerd op verschillende punten in mijn gezicht. Deze staan in verbinding met o.a. de dikke darm, de maag en de dunne darm. De Sodomsappel is een hele mooie bloeiende woestijnplant uit het Dode Zeegebied. Hij bevat een Botoxachtige stof die in de oudheid al werd gebruikt voor gezondheidsdoeleinden. In de Ahava-producten is het een anti-aging stof met gladmakend effect 

sodomsappel

Superhydratatie 

Dan komen we aan bij het “drijvend” ontspannende onderdeel van mijn gezicht, decolleté en nek. Deze massage gaat ze geven met een bijzonder product, de Crystal Osmoter x6. Een superkrachtig, op lipiden gebaseerd serum dat versmelt met de bovenste huidlagen. 

Wat een ervaring! 

Ik kan niet anders zeggen dat de massage erg ontspannend is, zelfs de achterkant van mijn schouders tussen de schouderbladen worden meegenomen. Ze noemt het met een mooi metaforisch vergelijk ‘het binnenhalen van een visnet’, terwijl ze me aan mijn arm op mijn zij rolt. Schot in de roos! Zo zalig! 

Ook de oren doen mee 

Nog een greep die me is bijgebleven, is het optillen van het hoofd waar ze haar vingers aan de onderkant van mijn achterhoofd even blijft optillen (30sec). Heel fijn.  

Heel leuk vond ik het ook om te ervaren dat ze mijn oren afdekte. Dan hoor je het ruizen als van de zee. Ik doe dit in mijn eigen salon ook bij cliëntenTot slot geeft ze nog een korte oormassage 

Stevige grepen met gloeiend effect 

Na de fijne mentale ontspanning is het tijd voor versteviging met massagegrepen. Uit ervaring weet ik dat deze bindweefselgrepen doeltreffender maar ook pittiger gaan worden. Kom maar op want ik ben al helemaal zen Vooral op de kaaklijn zijn de grepen pittig, maar niet onaangenaam. Ik vind het eigenlijk wel fijn. Mijn huid gloeit en voelt stevig aan na deze massage. Er is gewerkt.  

Als afsluiting krijgt mijn huid een heerlijk masker, het Apple of Sodom Overnight Deep Wrinkle Mask. Het masker tintelt zelfs een beetje. Dat is goed, want het geeft mij de bevestiging dat het werkt. 

Na 10 minuten wordt het masker verwijderd en krijgt mijn huid nog een crème uit de Sodomsappel-lijn en worden mijn energiepunten nog gestimuleerd. 

Een verrassing, all the way 

Ik kan niet anders zeggen dat deze behandeling mij op alle gebieden aangenaam heeft verrast. Mijn huid voelt gevoed, stevig aan en ziet er ook nog eens fris en stralend uit. 

ahava producten

Mooie combi van effect én wellness 

De behandeling klopt gewoon. Alle elementen uit de filosofie van Ahava worden heel mooi uitgewerkt in de facial. Je snapt meteen waar het merk voor staat, en je voelt het. Doeltreffend en resultaatgericht met een groot wellnessgehalte. Heerlijk! 

Patricia vertelt nog snel hoe ze de behandeling heeft ervaren. Kijk maar!

 

Deze reportage maakt onderdeel uit van een speciale middag die ons testteam doorbracht bij Care Cosmetics in Barendrecht, om kennis te maken met mooie behandelingen van Skeyndor, Pascaud, Payot, Matis.

 

Lees ook