Vier technieken ineen voor zichtbare verstrakking

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

Begin van de zomer hadden we een ontzettend leuke dag bij Care Cosmetics in Barendrecht. Het bedrijf is leverancier van maar liefst 26 beautymerken. Een daarvan is Pascaud Beauty Innovations, dat eind 2018 werd overgenomen.  

Mardge Pascaud ontwikkelt al meer dan 25 jaar prachtige verzorgingsproducten en apparatuur, voor thuis en in de salon. Haar nieuwste uitvinding is de PascaudContour voor figuurcorrectie- en huidverstrakking. Mardge was tijdens onze dag aanwezig en speciaal voor mijn hals mocht ik de behandeling ondergaan. Zo leuk om Mardge ook eens te ontmoeten! 

Wat is PascaudContour? 

PascaudContour is een spraakmakend apparaat, het combineert maar liefst vier technieken simultaan in 1 behandeling! Radiofrequentie, soft (koud)laser in de vorm van infrarood, led in rood licht en een vacuüm massage die Pascaud de vacussage noemt (een gemechaniseerde cuppingtechniek). 

Het apparaat is geschikt om je huid te verstrakken, om cellulite te verminderen, om vochtophopingen te verminderen en om een algehele contourverbetering tot stand te brengen, of te houden. 

De combinatie van deze technieken belooft fantastische resultaten in kuurvorm. Make-upartist Lydia le Loux uit het BeautyJournaal testteam ondergaat binnenkort een kuur voor haar gezicht, en ik mocht alvast voorproeven met een behandeling van de hals. Tegen de eerste tekenen van verslapping.  

Zo gaat de behandeling 

Het apparaat wordt op mijn gereinigde huid geplaatst. Het voelt aan als een lichte zuiging, dat is natuurlijk de vacuüm die daarvoor zorgt.  

Niet pijnlijk, wel licht gevoelig 

De radiofrequentie, soft laser en Led zijn niet voelbaar op de huid. Ik ervaar de behandeling ook absoluut niet als pijnlijk, wel als licht gevoelig. Na 15 minuten is de huid wat gevoeliger geworden door de zuiging en de wrijving.   

Lekker nakoelen met een masker 

Er worden ongeveer 30 minuten lang baantjes gemaakt over de hals en kaaklijn, zowel horizontaal als verticaal. De huid wordt na de behandeling lekker gevoed met een masker, dat ook verkoelend aanvoelt. 

Blauwe plekjes 

Natuurlijk gebeurt er iets in de huid. Ik heb wat kleine bloeduitstortingen in mijn hals, ze trekken in de dagen erna langzaam weg.  

Een ‘licht’ gevoel 

Net na de behandeling voelt het gebied lekker licht aan, alsof er inderdaad een hoop vocht verdwenen is. Ik merk, buiten de zichtbare ‘zuigzoenen’, niets aan het behandelde gebied. Het effect van het lichte gevoel is de volgende dag weg.  

Voor zichtbare verstrakking heb je meerdere behandelingen nodig. Wat spannend dat Lydia de kuur gaat doen, ik ben zo benieuwd! Het kan niet anders dan dat deze technieken mooi resultaat gaan opleveren. 

Bekijk hier Esther’s eindoordeel:

 

Werkt combinatietechniek krachtiger? 

Tot slot nog de interessante vraag of de technieken afzonderlijk niet krachtiger zijn, dan wanneer ze gecombineerd worden in 1 behandeling? Mardge Pascaud legt uit dat machines met een solotechniek uiteindelijk krachtiger werken op 1 behandelingsdoel, bijvoorbeeld alleen versteviging.  

‘Combinatiemachines moeten meerdere technieken uitleveren en deze technieken werken per stuk iets minder krachtig maar juist tezamen wel weer veel krachtiger. Het gaat om de som der delen. 

Bij contouring hebben we het over het aanpakken van een diversiteit aan problemen. Daarom werkt voor contouringbehandelingen een combinatie van technologieën een stuk beter.’ 

Bekijk hier ook nog een film over de PascaudContour:

Waar vind je informatie en salons? 

Ben je als consument geïnteresseerd in een behandeling bij een salon in jouw buurt? Via deze salonfinder vind je een goed adres. 

Ben je als professional geïnteresseerd in werken met PascaudContour? Hier vind je meer informatie. 

Lees ook