Met een wel heel bijzonder schuimmasker!

05:17 - 03:10
luistertijd 05:17 - leestijd 03:10

In mei bezochten we met het BeautyJournaal testteam het trainingscenter van cosmeticadistributeur Care Cosmetics in Barendrecht. Het bedrijf is inmiddels de grootste leverancier van prachtige beautymerken voor salons en de parfumerie.

Supermooie facial met Jean D’Arcel

Onze teamleden kregen allemaal een heerlijke behandeling met een van de merken. Ik onderging de supermooie facial Methode Aphrodite van het Duitse merk Jean D’Arcel, met een spectaculair masker, waardoor mijn huid helemaal opfriste. Deze behandeling is een prachtig voorbeeld van hoe wellness en professionele huidverzorging samen gaan!

Ontspanning + anti-age

Aphrodite is de naam van de Griekse godin van de liefde en schoonheid. De behandeling heeft als belangrijkste doel de zichtbare tekenen van huidveroudering aan te pakken, de celstofwisseling te stimuleren en de energiereserves in de huid te mobiliseren. Ik kan alvast verklappen: het is een heerlijke wellnesservaring met anti-age effect met een liftend effect.

Masserende reiniging

Mijn behandelaarster Manouk begon mijn facial met een geurbeleving van de Splash d’Aphrodite. Lichtgezoet en fris. Vervolgens werd mijn huid gereinigd met Gel Demaquillant Confort en Lotion Rafraichissante. Dit gebeurde met masserende bewegingen waardoor ik al meteen in een ontspannen modus kwam.

Daarna volgende nog een massage met de Fermete Cou et Decolleté, met wat stevigere bindweefselgrepen. Ook mijn gespannen schouders werden heerlijk meegenomen.

Mijn hals en gezicht kregen tot slot nog een speciale massage met de ampul Concentre d’Aphrodite. De werkzame stoffen hierin versterken de huidbarrière, ondersteunen de collageenproductie en verbeteren het vochtgehalte. Er zit ondermeer in: Filmexel biopolymeer, Zee-kamille extract, Hoogmoleculair en laagmoleculair hyaluronzuur.

Weg met wallen en kringen

Om de massage compleet te maken kreeg ik erna ook nog een oogmassage met Soin Lifting eclat Yeux. Zo fijn vind ik dat altijd rondom je ogen en wenkbrauwen. Heel rustgevend. Weg met die wallen en donkere kringen.

Daarna werd er een verfrissende alcoholvrije gezichtslotion gebruikt (Lotion Bleue) om de laatste restjes vuil, chloor, calcium en make-up te verwijderen. Bestanddelen zijn: Centaurea Cyanus Bloemenwater, Vitis Vinifera extract, Rosa Damascena bloemenwater.

Hoe fijn: een lipreiniging

Mijn lippen werden ook gereinigd met de lotion, en erna verzorgd met een lipstick (Soin des Lèvres), deze had een aangename geur! Deze beschermt de lippen tegen uitdroging, zorgt voor extra vocht en bescherming.

En nu het meest leuke van de behandeling, dit was echt iets nieuws voor mij!

De schoonheidsspecialiste knipte een groot stuk gaas van wel 1 meter af. Het masker ‘’Masque Anti-age’’ werd met 2 penselen aangebracht op mijn gezicht. Meestal gebeurt dit met 1 penseel, dus dit was een nieuwe sensatie. Het masker bevat bestanddelen als: Iris Isoflavonen, Teunisbloemolie, Cupuacuboter, Soja eiwitten, Melkenzymen, Pentavitin, Aminofeel, Macadamia notenolie, Amandelolie.

Onder het schuim

Er werd gevraagd of ik niet claustrofobisch ben, omdat het masker je complete gezicht zal afdekken. In een hele kleine ruimte zijn vind ik nooit fijn maar met een masker waarbij ik gewoon door mijn neus kan ademen is prima.

15 minuten van de wereld af

Bij de neus werden er 2 gaten geknipt en op mijn ogen kreeg ik 2 oogpads. Vervolgens werd er met een spuitbus Nuage d’Aphrodite op mijn gezicht, hals en decolleté aangebracht. Het masker werd dubbelgeklapt en aangedrukt. Het schuim verwarmt de huid waardoor de werkzame stoffen dieper in de huid kunnen trekken.

Het masker moest 15 minuten intrekken, in de tussentijd hoorde ik mensen om mij heen die het er interessant uit vonden zien, en mij niet herkenden. Ik had zelf geen idee hoe het eruit zag, haha.

Van gezicht naar handen

Toen het masker eraf gehaald werd (zie video) legde ze het vervolgens nog even op mijn handen. Zo kregen die ook nog extra verzorging. De laatste restjes masker op mijn gezicht werden verwijderd met 2 sponzen en lotion Rafraîchissante.

Oh heerlijk, nog een massage!

Na het masker volgde weer een heerlijke massage, de Massage d’Aphrodite van ruim een kwartier. Ook mijn handen werden erin meegenomen.

Als afsluiting kreeg ik een liftende emulsie op mijn gezicht, de Émulsion Lifting Immédiat. Wat klinken de productnamen toch allemaal sierlijk!

Stralend, ik kan niet anders zeggen….

Mijn huid straalde met een gezonde glans. Mijn lippen waren niet zo droog meer en voelden heerlijk zacht aan.

Wat was dit een heerlijke relaxte behandeling van ruim 90 minuten. Ik voelde me ontspannen en mooi! Hoe kan het ook anders…. als Aphrodite😉

Lees ook