Om verslapte huid en spieren weer steviger te maken

09:52 - 05:55
luistertijd 09:52 - leestijd 05:55

In mei bezochten we met het BeautyJournaal testteam het trainingscenter van cosmeticadistributeur Care Cosmetics in Barendrecht. Het bedrijf is inmiddels de grootste leverancier van prachtige beautymerken voor salons en de parfumerie. Ik kreeg de ‘LED the Body’ behandeling van Skeyndor, voor versteviging.

Bekijk hieronder nog een leuke impressie van de BeautyJournaal beautydag bij Care Cosmetics, met ons testpanel:

Afslanken

Een mooi lichaam is een geliefd doel waaraan we steeds harder werken. In de sportschool, met een dieet, en in de salon, met speciale verstevigende behandelingen. Er is zo veel, dat je soms denkt: wat werkt wel, en wat eigenlijk niet?

Gezond leven en genoeg bewegen

Als schoonheidsspecialiste met een grote affiniteit met afslanken, ben ik groot voorstander van gezond leven en genoeg bewegen. Ten slotte wordt je niet dik van gebakken lucht! Maar wat nou, als je net dat ene vetrandje, cellulitis of andere “probleemzone” niet goed aangepakt krijgt? Dan vind ik afslankbehandelingen een mooie oplossing.

skeyndor led the body

Su is klaar voor de speciale behandeling!

Skeyndor LED the Body: meerdere behandeltechnieken in 1

Sec beschouwd zijn er nu 9 verschillende behandeltechnieken op de markt waarmee je je contouren weer kunt verstrakken.

Er is ultrasound, cavitatie, radiofrequentie, presso-therapie, vacuüm therapie, thermo therapie, mesotherapie en (laser) lipolyse.

Elke techniek heeft een voordeel. Hoe fijn is het dan dat één afslankapparaat meerdere technieken bevat en dit kan aanbieden! Want dat is precies van Skeyndor belooft.

skeyndor the led body

Patches waarmee Su behandeld wordt

Skeyndor heeft nu een nieuwe revolutionaire behandeling voor modellering van het lichaam. Drie geavanceerde technologiën worden gecombineerd: LED lichttherapie met rood licht, thermo stimulatie (wamrte) en electro stimulatie voor een algeheel modellerend effect.

Met de LED the Body behandeling kun je dit allemaal doen:

  • Afslanken
  • Draineren
  • Verstevigen
  • Anti-cellulite
  • Modelleren
  • Spier versteviging

Klinkt goed! Maar wat mag en kan ik verwachten?

Wanneer ik de Skeyndor LED the body treatment onderga is het net op de Nederlandse markt. Verser van de pers kan je het bijna niet krijgen. Danielle van Hal is de trainster van Skeyndor en zij legt stap voor stap de behandeling uit. Door de 3 geavanceerde technologieën pak je verschillende problemen op verschillende lagen van de huid en spieren in één behandeling.

Thermo-therapie

Het rode LED-licht versterkt op natuurlijke wijze de energiestofwisseling, bevordert de celvernieuwing en de productie van collageen. Dit heeft een sterk verjongend effect op de huid en verbetert de elasticiteit voor een jonge en strakke uitstraling van de huid.

LED Fototherapie

De LED T.H.E.S. bodybanden geven infrarode straling af aan de huid die de tempratuur van het weefsel met een paar graden verhoogd. Hierdoor verbeteren de huidfuncties zoals de doorbloeding van de huid en worden ingrediënten beter opgenomen. De belangrijkste functie van de Thermo Stimulatie is het versnellen van het afslanken. Zelfs de meest lastige lokale vetopslag wordt vermindert door deze technologie.

Electro-stimulatie

Tijdens de behandeling geven de LED T.H.E.S.  bodybanden elektrische impulsen in lage frequentie af aan het weefsel. Hierdoor spannen spieren zich samen en wordt het tussenliggende weefsel in de huid gestimuleerd. Het werkt sterk vochtafvoerend.

Deze functie verstevigt spier- en onderliggend weefsel en vermindert volume. Na een kuur zie je dit terug in het verliezen van enkele centimeters in omvang, de vermindering van cellulite en versteviging van de spieren.

Speciaal serum dat de probleemgebiedjes opzoekt: SLIM DRONE

Op het moment dat ik de LED body treatment onderga, heb ik last van spierpijn. De dag ervoor heb ik een goede body workout gehad (body combat) en dit merk ik altijd nog 2 dagen nadien. Vooral in mijn benen.

De eerste stap van de behandeling is het aanbrengen van een concentraat: de SLIM DRONE. Het bijzondere aan dit product is dat het zo ontwikkeld is dat het direct zijn weg zoekt naar de probleemzone met behulp van geavanceerde peptiden.

De peptiden zijn signaalstoffen die helpen om de andere werkzame stoffen in het serum naar het probleemgebied te brengen. Zodra zij bij de eindbestemming zijn, komen de werkstoffen vrij en gaat er zo niks verloren.

Ontgiften van de spieren

Het SLIM DRONE concentraat wordt door Danielle aangebracht op mijn benen met masserende bewegingen. Ze voelt direct dat mijn spieren verzuurd zijn. De focus van de behandeling gaat daarom liggen op het ontgiften van de spieren en op versteviging. Na de behandeling zal ik ook direct verlichting ervaren.

Banden om de benen

Na het inmasseren van het concentraat worden de banden aangebracht. Hierin zitten dus de drie technieken van het LED licht, infrarood- en electro stimulatie verwerkt. 

Voordat de banden op mijn benen worden geplaatst, wordt er nog contactgel aangebracht. Dit werkt als tussenstof voor een goede overdracht van de electro stimulatie op de spieren en het weefsel. Om de banden op hun plaats te houden worden ze met elastische banden vastgemaakt. Ze zitten niet heel erg strak.

Lekker relaxen!

Fase 1

De LED body treatment die ik gehad hebt, duurt ongeveer 50 min en bestaat uit 4 fases. De 1e fase is vetverbranding. De banden op mijn benen worden langzaam verwarmd door de infrarode straling, de spierstimulatie geeft kleine trillende pulsen en het LED licht zie ik schijnen op mijn huid, maar voel ik niet veel van. Deze fase duurt ongeveer 10 minuten. Niet onaangenaam kan ik je vertellen.

Afvalstoffen afvoeren

Fase 2

De 2e fase is drainage. Hiermee worden alle afvalstoffen afgevoerd. De pulsen zijn nu meer golvende trillingen. Na enkele minuten wennen was het mogelijk om de pulsen hoger te zetten. Tijdens de 2e fase merkte ik dat om de paar minuten een andere puls werd gegeven.

Danielle legt uit dat tijdens deze fase verschillende pulsen worden gegeven om het gewenste resultaat te halen. Denk aan vetverbranding, versteviging, afvoeren van afvalstoffen, verhogen van cel metabolisme en het stimuleren van doorbloeding. Door de afwisseling wordt de zone flink aan het werk gezet. Deze fase duurt ongeveer 12 min.

Isometische en istonische pulsen

3e en 4 fase

De 3e en 4e fase geeft de LED body treatment isometrische (monotone) pulsen af. De afwisseling zorgt dat de spieren zowel in volume als lengte worden getraind.

Tijdens al deze fasen wordt ook infrarood licht ingezet. Dit geeft een heerlijke warmte af, waardoor het algeheel heel aangenaam is. Soms had ik momenten dat ik wegdoezelde.

Lekker soepel

Na de behandeling worden de banden en de contactgel verwijderd. Om de behandeling af te sluiten wordt er een Skeyndor body crème aangebracht door Danielle.

Gelijk bij het aanbrengen van de crème merkte ik dat mijn benen minder pijnlijk waren. Door de LED bodytreatment is de verzuring uit de spieren. Dat geeft een fijne verlichting. Ook merkte ik dat mijn benen steviger aanvoelden. Dat vond ik wel bijzonder, want ik heb slanke benen. Maar toch voelde je dat er meer volume inzat.

Spierpijn

Danielle gaf wel direct aan dat de verzuring weg was, maar dat ik wel rekening moest houden dat de dagen nadien toch een soort spierpijn op kan treden. Ik moet niet vergeten dat ik toch een soort work-out heb gehad. Haar advies is ook genoeg water drinken zodat mijn lichaam de afvalstoffen goed kan verwerken.

The day after

Normaliter heb ik op de 2e dag meer spierpijn dan op de 1e dag. Wat mij opvalt, is dat dit niet het geval was. De LED body treatment had de verzuring in de spieren goed aangepakt. Verder voelden mijn benen steviger aan en meer getoond. Alleen bij het lopen merkte je wel dat je spieren getraind waren. Niet vervelend.

Doe dit als een kuurbehandeling

Skeyndor LED body treatment is inzetbaar voor verschillende behandelingen voor het lichaam. Om resultaat te behalen is een kuur geadviseerd. Het aantal behandelingen is per persoon verschillend. Dit heeft te maken met het doel wat bereikt wil worden.

Onderstaand zie je een voor- en nafoto van een buikbehandeling. De dame op deze foto heeft zes behandelingen gehad in drie weken tijd. Ongelooflijk!

Voor en na een kuur van 6 behandelingen

Dus heb je een gezonde levensstijl, maar krijg je net dat ene randje vet, cellulitis of slappe huid niet weg of steviger? Of ben je momenteel niet super fit maar wil je wel verandering in je lichaam zien? Ik zou zeker even kijken wat Skeyndor LED bodytreament kan betekenen voor jou. Misschien is dit net jouw wondermiddel voor jouw droomlichaam!

Lees ook