Authentic Beauty Concept, Estée Lauder, PUPA, Kneipp, Laneige, Rituals

10:52 - 06:31
luistertijd 10:52 - leestijd 06:31

Ook in de maand augustus hebben de testers uit het BeautyJournaal testpanel weer een aantal nieuwe favoriete producten ontdekt. Ze delen de favorieten maar al te graag met je. Lees snel verder en maak kennis met de fijnste make-up, parfums, haar- en huidverzorgingsproducten!

Schoonheidsspecialiste Su: Pupa Natural Side Face Primer

Met het warme weer van afgelopen maand heb ik niet veel make-up gebruikt. Niets is vervelender dan het uitlopen van make-up door zweet. Mijn huid is ook ietsje vetter door het gebruik van een zonnefactor en doordat ik licht zweet.

Om dit tegen te gaan gebruik ik de Pupa Natural Side Face Primer onder mijn make-up. Het houdt mijn huid goed mat zonder uit te drogen. En mijn make-up blijft perfect op zijn plaats. Ideaal voor de warmere dagen!

pupa

Shop de primer hier online

 

Corine: Estee Lauder Stay-in-Place Matte Powder met SPF 10

Afgelopen zomer heb ik uitgebreid research gedaan naar zonnepoeders en zonnefoundations. Een product dat ik onlangs ontdekte en dat ook zeker het vermelden waard is, is Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Matte Powder Foundation met SPF 10. Een onwijs veelzijdige poederfoundation, waarmee je kunt variëren van een subtiele kleurvoile tot een volledige dekking.

estee lauder

En… what’s in a name… je kunt deze poederfoundation gebruiken als foundation én als poeder. Over je hele gezicht of voor een kleine touch up van vlekjes en plekjes. Het poeder is ultrafijn als poedersuiker en geeft een langdurig en matte resultaat. Inmiddels is dit mijn go-to product voor een mooie klassieke look, met porseleinen huid effect.

Shop hier online

 

Model Mandy: Rituals Fleurs de L’Himalayarituals

Deze maand deel ik graag mijn favoriete parfum met jullie: Rituals Fleurs de L’Himalaya. Dit is een heerlijke bloemige geur van orchidee, katoen musk en himalaya pioen! Ik omschrijf het graag als een elegant parfum voor de elegante vrouw 😉. Ontwikkeld door de beste parfumeurs ter wereld. De inspiratie voor dit parfum komt uit hun reizen naar het verre oosten. Rituals heeft meer parfums, maar deze is absoluut mijn favoriet.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: Laneige Lip Sleeping Mask

Tijdens mijn vakantie in Turkije moest ik wel een bezoekje brengen aan de Sephora daar. Ik ben dol op make-up en ben dus ook goed geslaagd. Tijdens het afrekenen werden er nog wat samples in mijn tasje gedaan, en laat daar nu net mijn favoriete product van deze maand tussen zitten ;). Ik mocht kennis maken met het populaire Lip Sleeping Mask van Laneige, een grote hype als je het mij vraagt.. ik hoor er alleen maar positieve reacties over en was benieuwd of het de hype daadwerkelijk waard is.

laneige

Nou, dat is het zeker! Het Laneige Lip Sleeping Mask is een lip-slaapmasker boordevol vitamine C. Ik gebruik de ‘Berry’ variant, deze is rijk aan het speciale Berry Mix Complex™ met frambozen, aardbeien, cranberry’s, bosbessen en gojiberry. Het masker voelt superzacht aan op de lippen en smelt als het ware dode huidcellen van de lippen af. Je brengt het masker voor het slapen gaan aan en je wordt de volgende ochtend wakker met gladde, soepele en zachte lippen. Ik ben overtuigd en ga de full-size versie kopen!

Shop hier online

 

Sabine: Een heerlijke pedicure en Kneipp voetbadbruistablet

De laatste loodjes van een zwangerschap zijn niet de makkelijkste. Althans, voor de meeste vrouwen. Ik ga nog steeds als een zonnetje. Op een kwaal na. Ik houd vocht vast. Mijn voeten zwellen op tot knoeten, met heerlijke worstvormige uiteinden: mijn tenen. Gelukkig is het zomer dus ik kom een heel einde met een paar teenslippers. Schoenen zijn echt een “no-go”.

Mijn favorieten zijn dan ook twee dingen:

Een pedicure bij “all beauty treatments” op de Burgermeester Reigerstraat

Ik word als een prinses in een gemakkelijke fauteuil gezet, verwend met lekkere kopjes thee, terwijl ik een heerlijke pedicure van het vakkundige personeel krijg.

De nageltjes worden bjigewerkt, de nagelriemen verzorgd en het eelt verwijderd, waarna ze prachtig worden gelakt met O.P.I nagellakjes. Ik zie er weer verzorgd uit, en mijn nagels leiden af, van mijn enorme knoeten.

pedicure

Kneipp voetbadbruistablet Calendula Rozemarijn

Om mijn opgezwollen voeten enigszins te ontlasten, geef ik ze regelmatig een koud voetenbadje. Een prachtige “aardappelschilbak” van Brabantia is precies groot genoeg om mijn ooit poezelige voetjes in te parkeren. Ijskoud water, en dan een voetbadbruistablet van Kneipp erin. (een halve is al genoeg). Weldadig geurend, heerlijk bruisend en ontspannend voor mijn voetjes.

De zwelling neemt gelukkig iets af door het bruisende water in combinatie met het zout. Rest mijn vriendje alleen nog ze naderhand even lekker in te smeren. Zelf kom ik er niet meer bij…

Shop hier online

 

BeautyJournaal uitgever Monique: Authentic Beauty Concept, pure zachte haarverzorging

Van Nederlandse bodem en medeontwikkeld door multi award winning hairdresser Hester Wernert-van Rijn. Er is niet alleen aandacht geschonken aan een mooie, eigentijdse verpakking die luxe en toch simpel is, maar ook aan de formuleringen. Ze zijn siliconen-vrij, erg fijn als je daar van houdt. Ook is eraan gedacht om de uitdrogende stof SLS (sodium laureth sulfaat) te vervangen voor een mildere plantaardige variant: Sodium C14-16 Olefin Sulfonate.

Authentic Beauty Concept

Omdat kappers aan de wieg van dit concept hebben gestaan, mag je ook verwachten dat het gebruik en resultaat erg fijn is, en ja hoor: I LOVE THEM. De Glow Cleanser maakt zacht maar doeltreffend schoon, en droogt mijn fijne, oudere haar niet uit. De conditioner geeft een fijne souplesse aan mijn haar zonder te verzwaren. De Glow lijn is er speciaal voor gekleurd haar. En mag ik zeggen dat ze erg fijn ruiken. Fris, en niet te sterk geparfumeerd. Een beetje kruidig en zacht zoet met de geur van kaneel, dadel, tonkaboon, vanille.

Vind hier een salon in jouw buurt

 

Schoonheiddspecialiste Patricia: Penhaligon’s Elisabethan Rose

Bij mijn monthly favorite van juli, was ik opzoek naar een geur, zo kwam ik uit bij de sample service van Skins Cosmetics. Vijf samples in het floral segment, hielpen mee de zoektocht voor mijn favoriete geur, en dat is zeker gelukt!

Het engelse parfumhuis Penhaligon’s werd al opgericht in 1870. William Penhaligon opende zijn winkel naast de beste kleermakers van Jermyn street in Londen.

penhaligon's

De rozengeur der rozengeuren, helemaal waar want deze geur is vrouwelijk, fris met een crunch “als knarsende kiezelsteentjes onder je schoenen terwijl je door de rozentuin loopt en de lucht ruikt na een frisse regenbui” is de perfecte omschrijving van deze geur. Een geur met een hoge concentratie, want verstuif maximaal 1 of 2 keer van een afstand, dat zorgt al voor een geurbeleving tot laat in de avond.

De flacon heeft nog steeds het originele ontwerp uit die tijd, waar ik gevoelig voor ben, het staat immers net iets mooier op je kaptafel, en omdat alle flacons dezelfde stijl hebben ga ik zeker mijn collectie uitbreiden en een bezoek brengen aan een Skins winkel om te ontdekken wat voor moois Penhaligon’s nog meer op de plank heeft staan.

Topnoten: hazelnootblad, amandelolie, kaneel.
Hartnoten: rose lelie, olie van rosa centifolia, absolue van roos.
Basisnoten: vetiver, muskus, hout.

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Combray huidolie

Mijn beste reismaatje, mijn ieniemini flesje Combray huidolie gaat altijd mee. De ideale reispartner naast mijn opvouwbare zonnehoed. Superklein inhoud 3 ml maar ik doe er zo’n 10 a 12 dagen mee. Goed als zowel dag- en nachtcrème. Niet vet maar geeft je huid een mooie glow. En mijn huid is er dol op! Aangezien ik meestal alleen met handbagage reis is dit ideaal.
combray
Deze lichte en luchtige olie bestaat uit slechts 2 ingrediënten: Oxofulleram en druivenpitolie en is rijk aan antioxidanten, resveratrol, betacaroteen, vitamine E en Omega-6 vetzuren. De Regenerating Facial Oil is ontstekingsremmend en beschermt je huid, werkt verzachtend en zorgt ervoor dat je huid minder snel veroudert.
Oxofulleram is een zeer krachtig antioxidant dat exclusief in Combray voorkomt. Oxofulleram is ontwikkeld om het beschermingsmechanisme van je huid na te bootsen en werkt als een “radicalenspons”. Het beschermt daarmee je huid tegen oxidatieve stress ontstaan als gevolg van overmatige blootstelling aan de zon, luchtvervuiling en ontstekingen zoals rosacea, acne, eczeem en psoriasis. Oxofulleram is vele malen sterker dan vitamine E, en doet zijn werk daar waar het nodig is, namelijk direct in de huidcel. Het resultaat: rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en roodheid verminderen, en grove poriën worden geminimaliseerd.
Shop Combray hier online

 

Bekijk hier alle Favorieten van de Maand van het BeautyJournaal testpanel

Lees ook