Make-up Teint

Summerproof! De favoriete zomer foundation met SPF van Corine

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Clarins, Babor, Lancaster, Colorescience, Academie, Max Factor!

Eerder deelde ik al mijn favoriete zonnepoeders met SPF met je. Omdat de zomer nog echt niet voorbij is, zet ik vandaag mijn favoriete foundations met SPF voor je op een rij.

 

Voor verschillende gebruiksmomenten

Ik schat zo in dat er maar weinig vrouwen zijn die slechts één foundation in hun badkamerkastje hebben staan. Ik in ieder geval niet. Bij mij vind je zomer en winter een uiteenlopende verzameling van foundations voor verschillende momenten en toepassingen.

Van no-make-up tot dekkend voor melasma

Ook foundations met SPF. Van minder dekkend voor de ‘no make-up’ dagen tot volledig dekkend voor de periodes dat mijn melasma of pukkeltjes hoogtij vieren. Lichtere tinten voor in de winter, donkere tinten voor een sunkissed look in de zomer.

Daarom in dit artikel ook een greep uit de verschillende foundations met SPF die mijn badkamerkastje rijk is.

  • Wil je weten hoe je deze foundations het beste aanbrengt, al dan niet in combinatie met een separate zonbeschermer? Make-up artist Lydia geeft je tips en tricks in dit artikel.

Voor een lichte dekking én verzorging: Academie Tinted Day Cream Face SPF 6

Deze getinte dagcrème met collageen van het salonmerk Academie heeft een heerlijk volle en hydraterende textuur. De crème geeft mijn huid een lichte make-up finish geeft en beschermt tegelijkertijd beschermt tegen zonschade door toevoeging van SPF 6.

De kleur blondette tan geeft mijn huid een mooie zongebruinde look, die goed past bij mijn blonde lokken. Sinds ik Academie Tinted Day Cream gebruik, behoren dagen met een bleek snoetje ook tot het verleden. De instant sunkissed glow is een perfect alternatief voor een zelfbruiner. Want tja, zelfbruiners… you love them or hate them.

Shop de Academie foundation hier online

 

Met flinke dosis antioxidanten: Clarins Mineral Sun Care Compact SPF 30

Clarins heeft dit jaar haar zonbescherming in een nieuw jasje gestoken. Mijn favoriet uit deze nieuwe suncare range is de Mineral Sun Care Compact SPF 30. Deze handige compact foundation biedt elk huidtype, zelfs de gevoelige huid, bescherming tegen de schadelijke gevolgen van de zon door een minerale SPF 30. Plus bescherming tegen vrije radicalen door een flinke dosis antioxidanten.

Hydraterend SunPlantComplex

Zonaanbidders zullen inmiddels wel weten dat de zon je huid aardig kan uitdrogen. Daarom bevat de nieuwe suncare range van Clarins bevat het zogenaamde SunPlantComplex, dat helpt de zichtbare tekenen van huidveroudering en uitdroging te voorkomen. Dit complex bestaat uit Gouden Korenaar, Plataan, Baobab, Erwt en Aloe Vera.

Siliconen sponsje

In het doosje van deze compact vind je een handig siliconen sponsje. Het eerste gebruik is even wennen. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, breng je hiermee het product mooi egaal aan. Fijne bijkomstigheid van dit sponsje is dat je het zo schoonspoelt onder de kraan. En bij gebruik op het strand, blijven er geen zandkorrels in je sponsje ‘hangen’.

Shop de Clarins foundation hier online

 

Met hyaluronzuur en lekker betaalbaar: Max Factor Miracle Touch Foundation SPF30

Max Factor heeft afgelopen mei haar internationale bestseller verrijkt met een hydraterend hyaluronzuurcomplex en een SPF30. Het resultaat is een multifunctionele foundation die de huid verzorgt en voldoende dekking biedt.

De compacte, ietwat vloeibare textuur is makkelijk en snel aan te brengen en hoopt niet op in de poriën of fijne lijntjes.

Wendy Rowe, Creative Director van Max Factor: “Miracle Touch Foundation verspreidt moeiteloos over de huid voor een flatterende, gladmakende finish. De compact verpakking maakt het makkelijk om de foundation mee in je handtas te nemen, voor een snelle en praktische touch-up on the go.”

Op te bouwen tot de gewenste dekking

Miracle Touch Foundation is mooi op te bouwen tot de gewenste dekking. Van een vleugje kleur, tot een volledige dekking. Gebruik de bijgeleverde sponsapplicator voor veel dekking. Of juist je vingertoppen of een kwast voor een luchtigere, onzichtbare finish.

Shop Max Factor foundation hier online

 

Met full light bescherming: Lancaster SUN 365 Sun Makeup Compact Cream SPF 30

Deze compact foundation van Lancaster bevat Full Light Technology. Dit is een technologie die alle stralen van het lichtspectrum aanpakt en de huid tegen UVA, UVB, infrarood en zichtbaar licht beschermt.

In het volgende filmpje wordt uitgelegd waarom dit zo belangrijk is, en ook ik schreef er al eerder over op BeautyJournaal. Je leest het artikel hier nogmaals.

Het beroemde Lancaster Tan Activating Complex in de formule zorgt er bovendien voor dat je, ondanks de hoge beschermingsfactor toch sneller, egaler, mooier en langduriger bruin wordt.

Afpoederen niet nodig

Net als bij Miracle Touch van Max Factor, kan je bij dit product zelf de dekking bepalen door de compact met het meegeleverde luchtdoorlatende sponsje in laagjes aan te brengen. Zodra het product in contact komt met mijn huid verandert de soepele en fluweelzachte textuur in een subtiele poederige finish. Afpoederen is eigenlijk niet meer nodig en laat ik dan ook meestal achterwege.

Shop de Lancaster sun foundation hier online

 

Boordevol verzorgende ingrediënten: BABOR Sun Make-Up SPF 50

Qua gebruiksgemak en textuur is deze zonnecompact van BABOR grotendeels vergelijkbaar met de Sun Makeup Compact Cream van Lancaster. Hij zit boordevol verzorgende ingrediënten, zoals natuurlijke oliën, rozemarijnextract, panthenol, vitamine E en candelillawas.

Laat je niet misleiden door de kleur wanneer je de compact voor het eerst uit het kartonnen doosje haalt. De kleur lijkt erg donker, maar juist dit zorgt ervoor dat je teint er in een handomdraai zomers fris en natuurlijk verzorgd uitzien. Als na een dagje op het strand, zonder de schadelijke effecten van de zon.

Vind hier een BABOR verkooppunt bij jou in de buurt

 

Foundation meets skincare: Colorescience Tint du Soleil UV Protective Foundation

Laat ik maar met de deur in huis vallen en vertellen waarom Tint du Soleil tot mijn all time favoritesbehoort… wat een fijne lichtgewicht, bijna mousse-achtige vloeibare foundation! Ik testte hem eerder al eens voor je uit; lees mijn review hier.

Het product matteert mijn huid erg goed en is bovendien een uitstekende primer. Hoewel het minerale make-up merk Colorescience dit product niet vermarkt als een primer, merk ik dat mijn make-up onberispelijk blijft zitten, wanneer ik eerst Tint du Soleil gebruik. En zeker in de zomer – wanneer de warmte en de luchtvochtigheid er regelmatig voor zorgen dat je make-up aan de wandel gaat gedurende de dag – is dat een hele fijne bijkomstigheid.

Minerale zonnefilters en skincare waardige werkstoffen

Zinkoxide en titanium dioxide bieden SPF 30 bescherming tegen milieu-invloeden, terwijl ceramiden en melklipiden je huid helpen te hydrateren en te verjongen. Dit alles in een vitamine-en-peptide doordrenkte formule.

Daar waar ik bij de meeste zonnecompacts het meegeleverde sponsje of een kwast gebruik, geeft Tint du Soleil het mooiste resultaat als je het product gewoon met je vingers aanbrengt. Bekijk ook het volgende filmpje:

Zoek hier een Colorescience verkooppunt bij jou in de buurt

 

Meer weten over Make-up?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.