Koele tinten met een poederachtige finish!

09:55 - 05:57
luistertijd 09:55 - leestijd 05:57

Je hebt op BeautyJournaal al eerder kunnen lezen over de nieuwste Wella trend op het gebied van haarkleuring. De Insta-Vintage trend is geïnspireerd op de vintage kleuren, of eigenlijk filters, die je op Instagram voorbij ziet komen. Esther kreeg onlangs ook een Insta-Vintage haar make-over, daar lees je hier meer over. Vandaag is het mijn beurt!

Of ik mijn haar wilde laten doen bij topkapper Mark van Westerop…

Ja, natuurlijk wilde ik dat! Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik de uitnodiging kreeg om mijn haren onder handen te laten nemen door Mark van Westerop en de rest van het topteam van kapsalon Pro-Solo in Alkmaar. Toen ik het persbericht over deze nieuwe Wella trend aan het bekijken was, zag ik de mooiste kleurencombinaties voorbij komen. Mijn oog viel op één kleur in het speciaal; Titanium Rose.

Mijn haar vóór de Wella Insta-Vintage make-over

Roze haar? Kom maar op!

Ik heb al eerder roze haar gehad en vond dat zeker niet slecht staan. Met het idee om mijn blonde haren te verruilen voor een roze look vertrok ik naar Alkmaar. Samen met Mark nam ik nogmaals het ILLUMINA COLOR Opal Essence kleurpalet door. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de kleur #TitaniumRose het niet voor mij zou worden.

Ik gaf aan een koelere tint in mijn haar te willen. Mijn blonde lokken neigen naar de gele kant en dat wilde ik er graag uithalen. Mark gaf ook aan dat we veel trends op Instagram zien, maar dat je zeker niet overal in mee moet gaan puur omdat het een trend is. Je moet je eigen weg binnen die trend vinden en dus goed kijken naar wat bij jou past en wat je zelf wil. Daarom besloten we voor de Opal Essence nuance Silver Mauve te gaan. Hiermee wordt een koele, asblonde tint gecreëerd die de warmte uit mijn haar zou halen.

Aan de slag met ILLUMINIA COLOR, kleuren via bijzondere technieken

Masterstyliste Louise Vlaar nam mijn haar onder handen. Ze ging aan de slag met een ILLUMINA COLOR glossing; dit is een haarverbeteraar die dus ook geen schade aan mijn haar aanricht. Het leuke van een glossing is dat je meerdere kleuren kunt combineren in één look. Het licht wordt, zodra dit het haar bereikt, op verschillende manieren weerkaatst en dat levert diverse kleurschakeringen op.

Louise begint bij mijn aanzet, hierbij maakt ze gebruik van een diepere glossing. Daarna brengt ze met diverse technieken drie verschillende tinten aan, waaronder de Silver Mauve. Wat mij opvalt is dat er veel wordt gewerkt vanuit de losse hand. De verf wordt ingezet met een kwast en wordt vervolgens met de hand goed in het haar gemasseerd. Pluk voor pluk worden er meer kleuren toegevoegd aan mijn haar. Deze plukken worden stevig ingedraaid.

 

Productgebruik bepalen aan de hand van mijn haarstylinggewoonten

Tijdens het intrekken van de verf hoef ik mij zeker niet te vervelen. Mastercolorist Ed Noijons komt bij me zitten met het EnergyCode mappingprogramma van System Professional. Via de iPad beantwoord ik vragen over mijn haarconditie en haarstylinggewoonten.

Aan de hand van mijn antwoorden wordt een productadvies gegenereerd. Er zijn meer dan 174 miljoen combinaties mogelijk uit de verschillende lijnen van System Professional. Het advies is vooral gebaseerd op wat mijn haar nodig heeft om mijn ‘haarproblemen’ te verhelpen. Je kunt via deze link zelf ook de EnergyCode mapping doen.

Mijn problemen lagen voornamelijk bij gespleten haarpunten, de fijnheid van mijn haar en het feit dat ik mijn haar met regelmaat laat kleuren. Hierbij is de lengte van mijn haar ook een erg belangrijk punt. Hieronder zie je mijn persoonlijke verzorgingsproducten die voornamelijk bedoeld zijn voor het intens hydrateren van mijn haar.

Het haar wassen en verzorgen

Na 45 minuten mag het haar worden uitgespoeld. Ik neem plaats in de heerlijke massagestoel. Mark wast mijn haar met de producten van System Professional die uit mijn EnergyCode mapping zijn gekomen.

Het haar stylen is net als het aanbrengen van make-up

Na het wassen mag ik plaats nemen voor de spiegel. Tijd om mijn haar te gaan stylen. Ik ben nogal overweldigd door het aantal stylingproducten die voor mijn neus staan. Géén idee welk product waarvoor dient en welke voordelen het aan mijn haar geeft. Zelf maak ik alleen gebruik van shampoo en conditioner, soms een olie, maar daar blijft het ook wel bij.

Mark legt het mij op een leuke manier uit. Het stylen van het haar kun je zien als het aanbrengen van make-up. Voor elke stap heb je een nieuw product nodig, die zo zijn eigen functie en voordelen heeft. Een shampoo of conditioner staat gelijk aan een primer, het haarmasker aan een foundation, het toevoegen van een haarolie kun je vergelijken met contouren, bronzen en highlighten en ga zo maar door. Kijk, nu begrijp ik pas waarom er zoveel stappen zijn!

De kleur stabiliseren en het haar drogen

De eerste stap in de styling is het stabiliseren van de kleur met het Reconstructive Elixir. Dit is een olie die geen vettig laagje achterlaat omdat deze volledig oplost. Toch houdt het zijn verzorgende effecten. Deze olie kan op zowel nat als droog haar worden aangebracht. Dit zorgt er ook voor dat mijn haar minder zal gaan pluizen.

 

Met de föhn blaast Mark mijn haar droog. De föhn heeft een speciaal mondstukje die zowel warme als koude lucht blaast. Hierdoor kun je de föhn dicht op de hoofdhuid zetten zonder dat deze verbrandt. Omdat ik zelf altijd erg lang bezig ben met het föhnen van mijn dikke en lange haren gaf Mark mij de tip om mijn haar in een kommetje te vormen en vervolgens van binnenuit te föhnen. Hiermee verminder je de droogtijd omdat de warme lucht opstijgt en je dus direct een groter oppervlak meepakt.

Pas wanneer mijn haar voor 90% droog is gaat Mark er met een borstel doorheen. Bij klitten pakt hij losse plukken die hij verticaal kamt zonder hier veel kracht op te zetten. We willen het haar natuurlijk niet breken!

Stijl haar met de ghd Platinum Styler

Ik heb redelijk stijl haar van mezelf. Het mag dan wel pluizig en dik stijl haar zijn, maar ik hoef er vrij weinig mee te doen. Met de ghd Platinum Styler neemt Mark al mijn pluis weg. Deze stijltang heeft één stand van 185 graden, dit is de ideale temperatuur waarmee je het haar kunt transformeren zonder het te beschadigen. Je hebt warmte nodig bij het stijlen van het haar en wanneer je temperatuur koeler zet, wordt het resultaat ook minder krachtig.

Met de Platinum Styler ben je in een one-stroke beweging al klaar. De stijltang beweegt heel soepel over mijn haar en na een kwartier is mijn haar kaarsrecht.

Enorm happy met mijn Insta-Vintage kleur!

Na het stylen neemt Mark mij mee om een toffe eindfoto te maken. Hij geeft een laatste finishing touch aan mijn haar en dan is dit het eindresultaat geworden.

Ik ben er ontzettend blij mee! Deze koele tint maakt mijn gezicht een stuk zachter en laat mijn ogen ook meer spreken. De aanzet is donkerder gehouden, deze loopt vervolgens heel mooi over in een natuurlijke lichtbruine/asblonde tint met grijze ondertonen. Het lijkt haast wel alsof er een poederachtig filter over mijn haar is gelegd. En dat is nu precies waar de Wella Insta-Vintage trend om draait!

Producten voor thuisgebruik

Voor thuisgebruik kreeg ik nog de shampoo en conditioner mee die de EnergyCode mapping heeft geadviseerd. Dit zijn de Repair Shampoo en de Hydrate Conditioner.

Deze producten bevatten het EnergyCode complex. Dit is een technologie die de natuurlijke lipidenbalans van het haar herstelt en de keratine beschermd. Ik denk vaak dat mijn haar vettig is, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Ik was mijn haar daarom behoorlijk vaak. Om het resultaat langer te behouden én omdat het beter voor mijn haar is heb ik Mark beloofd om mijn haar minder te wassen. Ik heb de producten nu een keer gebruikt en merk direct dat mijn haar na deze ene wasbeurt al minder pluizig is. 

Wat ben ik blij!

Op de voor en na foto kun je goed zien dat de tint veel lichter en zachter is geworden. Je ziet veel lichte kleurschakeringen in de na foto die op de voor foto meer gelig en donkerbruin waren. Ik kreeg veel complimenten over mijn nieuwe haar. Mijn omgeving vond de kleur heel mooi zacht in mijn gezicht staan. Zelfs mijn vriend merkte direct op dat ik mijn haar anders had laten doen. En dat zegt wat 😉

Links vóór de behandeling vs rechts na de behandeling

Lees ook