Scheren, scrubben en verzorgen!

10:07 - 06:04
luistertijd 10:07 - leestijd 06:04

Binnenkort een bezoekje aan het strand gepland? Of ga je lekker op vakantie? Dan is het natuurlijk wel van belang dat je benen helemaal klaargestoomd zijn voor de zomer.

Toch vinden veel vrouwen de verzorging van onze benen de moeite niet waard. Want ja, dat scheren, exfoliëren en beschermen duurt toch allemaal veel te lang? Niet wanneer je de onderstaande stappen volgt! Wedden dat jij deze zomer gaat shinen op het strand 😉

 

1. Tips voor het scheren van je benen

We beginnen gelijk met de beste tip voor het scheren van je benen. Ga altijd voor een scheermesje met meerdere mesjes. Waarom? Omdat de haartjes zo sneller worden verwijderd en je dus ook minder vaak het mesje over je benen hoeft te halen. Zorg er tevens voor dat je mesje scherp genoeg is. Met een bot mesjes is de kans groter om je benen te beschadigen. Gooi je mesje dan ook direct weg zodra deze bot wordt.

Scheren onder de douche

Veel mensen scheren hun benen onder de douche, omdat alle haartjes op die manier ook direct weggespoeld worden. Mocht je je benen onder de douche scheren, wacht dan tot het allerlaatste moment. Volg eerst de rest van je routine. De stoom in de douche zorgt er namelijk voor dat de haartjes zachter worden.

Rode bultjes na het scheren

Wellicht heb jij er ook wel last van, rode bultjes na het scheren. Scheerschuim met siliconen, olie en cellulose gum is hiervoor de oplossing. Deze ingrediënten maken de haartjes zachter waardoor het scheren makkelijker wordt en je de huid ook niet aantast.

De oplossing tegen ingegroeide haren

Niets is vervelender dan ingegroeide haren tijdens het scheren. Deze ga je te lijf door met een katoenen doek, gedrenkt in een gezichtsreinigingsmiddel met daarin glycol- en salicylzuur, rondom de plek te masseren. Dit zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag zachter wordt zodat de ingegroeide haartjes er weer uit kunnen groeien.

Shop the look!

 1. Wilkinson Sword Intuition Sensitive Scheermesje is dé 3-in-1 beautytool voor het reinigen, scheren en hydrateren van je huid. Hierbij heb je dus ook geen scheerschuim nodig. De ultradunne mesjes hebben een beschermende strook waarmee de kans op scheer- en snijwondjes verkleint. Dit scheermesje is ideaal voor de droge en gevoelige huid. Shop het mesje hier online.
 2. De Gillette Venus Embrace Sensitive Scheermesjes hebben 5 flexibele mesbladen die de rondingen van je lichaam volgen en vrijwel direct elk haartje verwijderen. De mesjes scheren ultradicht op de huid waarmee ze het irritatiegevoel ook verminderen. Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en dankzij de beschermde vochtstrip met een vleugje aloë vera verloopt het proces van scheren ook erg soepel. Shop het mesje hier online.
 3. De BIC Soleil Colour Wegwerpscheermesjes is een set bestaande uit vier wegwerpscheermesjes in vrolijke, zomerse kleuren. De lubricatiestrip is verrijkt met aloë vera en vitamine E waardoor je benen tijdens het scheren ook nog eens lekker verzorgd worden. De mesjes zijn ideaal om mee te nemen op vakantie! Shop de mesjes hier online.

2. Je benen exfoliëren

We willen natuurlijk allemaal een gezonde en stralende huid. Door je huid te ontdoen van dode huidcellen krijg je dat gewenste effect. Bij het exfoliëren van je benen worden beschadigde en vervuilde huidcellen verwijdert.

Dankzij het natuurlijke proces van het lichaam worden er vervolgens weer nieuwe, verse cellen aangemaakt. Met een geschikte peeling stimuleer je de celvernieuwing en krijg je dus een frisse, stralende huid als resultaat.

Verwijder dode huidcellen onder de douche

Omdat de huid op je lichaam steviger is dan de kwetsbare gezichtshuid kun je gerust 2 tot 3 keer per week een lichaamsscrub erbij pakken. Je verwijdert de dode huidcellen het beste onder de douche, met een wat lagere temperatuur om je huid kalm te houde. Gebruik hierbij een speciale scrubhandschoen. Omdat je huid zich ’s nachts vernieuwt, exfolieer je deze het beste in de ochtend.

Shop the look!

 1. De Organic Shop Mango & Sugar Body Scrub is gemaakt met organisch mangoproteïne van mango’s uit Kenia en met  natuurlijke suiker. De lichaamsscrub helpt bij het vernieuwen en exfoliëren van de huid, waardoor het glad aanvoelt en je een mooie gezonde gloed krijgt. Shop de scrub hier online.
 2. De Kiehl’s Gently Exfoliating Body Scrub Lavender heeft een zachte formule met natuurlijk peelende deeltjes en een heerlijk kalmerende lavendelgeur. De scrub verwijdert dode huidcellen op een zachte wijze en maakt de huid klaar om achteraf goed gehydrateerd te worden. Het resultaat is een zijdezachte huid. Deze lichaamsscrub is tevens verkrijgbaar in koriander en grapefruit. Shop de scrub hier online.
 3. De Alpha-H Liquid Gold Luxe Resurfacing Body Cloths zijn multifunctionele scrub-/verzorgingsdoekjes voor het lichaam met een drievoudige werking. De doekjes dienen als scrub, full bodypeeling en bodylotion in één. Ze voorkomen ingegroeide haartjes na het scheren en dankzij de toegevoegde 5% glycolzuur wordt de collageenaanmaak extra gestimuleerd. Snel exfoliëren zonder het gebruik van water! Shop de doekjes hier online.

3. Het hydrateren en verstevigen van de benen

Gebruik een goede moistruizer voor het hydrateren van je benen. Wil je nu ook een verstevigend effect? Maak dan gebruik van een lotion met ingrediënten als cafeïne, thee en guarana. Smeer elke ochtend en avond je benen goed in, zeker na een douche. Het water van de douche kan je huid uitdrogen en ook de zon doet daar nog een schepje bovenop.

Bescherm tevens tegen UV-straling

Een bodylotion is geen vervanger voor een crème met SPF. In een moisturizer zit niet altijd een zonnefactor, je huid wordt dan dus ook niet beschermd tegen UV-straling. Breng over je bodylotion altijd nog een gewone zonnebrandcrème aan, want die verzorging heb je zeker nodig.

Nog zo’n tip: borstel je benen van je enkels tot aan je dijen met een droge lichaamsborstel. Dit zorgt ervoor dat de lymfatische drainage wordt gestimuleerd en zwellingen die weer cellulitis kan veroorzaken, verlichten.

Shop the Look!

 1. De Joik Skin Firming Anit-Cellulite Caffeine & Herbal Extracts Bodycrème stimuleert onder andere de celvernieuwing, helpt cellulites zichtbaar te verminderen en versterkt en verstevigt tevens de huid. Het toegevoegde koffie-extract en de cafeïne stimuleren de doorbloeding en voeren overtollig vocht af. Shop deze bodycrème hier online.
 2. De Dille & Kamille Bodylotion met groene thee en gember verzorgt de huid van je benen en houdt haar zacht en soepel. Toegevoegd zijn abrikozenpitolie, sheabutter en een extract van groene thee. De bodylotion bevat geen parabenen, siliconen, SLS en micro-plastics. Shop de bodylotion hier online.
 3. De Fuji Green Tea Body Lotion van The Body Shop is een vochtregulerende bodylotion die de huid zacht en glad maakt. Het product is verrijkt met antioxidanten uit Japanse groene thee om de huid extra goed te hydrateren en te verstevigen. Masseer de lotion na het douchen goed in de huid en laat deze volledig intrekken voordat je je kleding aandoet. Shop de lotion hier online.

4. Een heerlijk zongekust tintje

Aan het begin van het nieuwe seizoen hebben we (bijna) allemaal van die heerlijke melkflessen onder onze rok of jurk uitkomen. We willen ze maar al te graag bruin hebben, alsof we net terugkomen van een lange vakantie op een heerlijk warm eiland hier ver vandaan.

Gelukkig zijn er genoeg opties om de huid te bruinen, gewoon vanuit huis! Zo testte onze Mandy onlangs de Bondi Sands Spray Tan voor egaal gebruinde benen. Het gebruik van zelfbruiners gaat echter niet zonder risico; lees deze handige tips voordat begint met smeren.

Lastminute je benen bruinen omdat je onverwachts een feestje hebt? Gebruik je dan een bruiningsolie. Een bruiningsolie laat je benen glimmen waardoor je bruine kleurtje extra opvalt. Scrub je huid goed voordat je aan de slag gaat met een zelfbruiner.

Zelfs na het scrubben nog last van nare strepen door zelfbruiner? Ga dan in bad met een scheutje melk. Melkzuren zorgen er namelijk voor dat de oranje kleur sneller afneemt.

5. Camoufleer oneffenheden 

Last van blijvende oneffenheden op je benen? Denk hierbij aan vlekjes, blauwe plekken of rode bulten. Verbloezem ze dan met een BB cream voor het lichaam. De getinte crèmes geven een egaal effect aan de huid van je benen en werken eigenlijk hetzelfde als een concealer voor het gezicht.

Shop the look!

 1. De Lancaster Sun 365 BB Body Cream SPF15 is een BB Cream speciaal voor het lichaam. De benen krijgen al bij de eerste applicatie een goudkleurige bruine teint op maat zonder gebruik van enige zelfbruiningsingrediënten. De crème zorgt voor 24 uur non-stop hydratatie omdat het is verrijkt met glycerol. Voor het verdoezelen van imperfecties en een stralende huid als eindresultaat. Shop de BB Body Cream hier online.
 2. De Vita Liberata Body Blur geeft het effect van een egale huid door alle oneffenheden te maskeren. Het product werkt als een subtiele en luchtige foundation voor het lichaam en is tevens voor het gezicht te gebruiken. Het effect wat het op je benen geeft is als het dragen van een hele goede panty. De crème is volledig controleerbaar en af te wassen met water en zeep. Shop de Body Blur hier online.

 

Lees ook