Ideaal voor een egale bruine huid voor een feestje of evenement!

07:12 - 04:19
luistertijd 07:12 - leestijd 04:19

De spray-tan uit het zonnige Australië! Zon, zee en strand, wie wil er niet een gebruinde gezonde huid? Ik mag voor BeautyJournaal deze spray testen en ben erg benieuwd of het mij een mooie kleur geeft.

Ik heb vaker spray-tan gedaan, vooral in een spray cabine en in schoonheidssalons. Voordat ik een lingerie fotoshoot heb bijvoorbeeld. Oogt vaak net even mooier op de foto. Als je dit thuis kan doen is het helemaal makkelijk.

Een vriendin van mij had eens een oranje gloed gekregen van spray-tan dus dat wil ik zeer zeker niet! Morgen heb ik een leuk feestje dus vandaag bereid ik mij alvast voor, zodat ik hopelijk mooie bruine benen heb voor onder mijn jurkje.

Aankomende week heb ik ook de modeshow voor Esprit in Duitsland voor de nieuwe zomercollectie, dus het moet er wel mooi en egaal uit zien. Goede timing nu in de winter, mijn huid kan wel een gezonde gloed gebruiken!

Shop hier online

 

Bondi Sands Everyday Liquid Gold Dry-Oil

Dit zijn de claims:

De ingrediënten:

Wat ik erg belangrijk vind als vegetariër, is dat het product niet is getest op dieren! Laten we een kijkje nemen naar de ingrediënten.

Shop hier online

 

Hydraterend

Liquid Gold is verrijkt met arganolie voor optimale hydratatie en met kokos voor de heerlijke, frisse signature Bondi Sands geur.

DHA

DHA is een stof afkomstig uit suikerbieten of suikerriet en zorgt ervoor dat de dode cellen van de bovenste laag huid bruin verkleuren.

Erythrulose

Erythrulose is een heldere tot licht-geelachtige vloeistof, die van nature voorkomt in frambozen.

Ik ben erg benieuwd en begin snel met testen! Wat ik fijn vind is dat het een pompspray is, voor minimale ‘’mess’’. Je gebruikt spray-tan altijd op een schone huid. Ik scrub eerst mijn huid om dode huidcellen te verwijderen en breng daarna een lichte crème aan zodat mijn huid goed voorbereid is.

Gebruik geen rijke body crème want dan pakt de spray-tan minder goed op de huid. Smeer vooral op droge plekken zoals je handen en knieën.

Wat meteen opvalt is dat de nevel een heerlijke cocos geur heeft, love it! Ik houd zelf enorm van kokos, zelf kokossnippers door mijn muesli, kokosrijstemelk door mijn havermout en kokos crème voor mijn lichaam.

Dus ik kan er geen genoeg van krijgen. Het doet mij altijd denken aan vakantie, warm land, palmbomen etc ;).

Shop hier online

 

Bondi Sands Reusable Self-Tan Application Mitt

De spray-tan breng ik rechtstreeks op de huid aan. Ik gebruik de handschoen die ik erbij heb gekregen om de olie over mijn benen te strijken met lange vegende bewegingen. Ik laat het eventjes drogen en kleed mij daarna weer aan.

De olie droogt snel en mijn huid voelt zijdezacht aan. Je kan alleen niet heel goed zien waar je precies gesmeerd hebt, dus zorg dat je het goed overal gelijk aanbrengt. Mijn benen voelen gelukkig niet plakkerig aan, wat ik vaak na spray cabines wel heb.

Wat ik prettig vind is dat je niet de tijd in de gaten hoeft te houden of het er perse moet afspoelen na een bepaalde tijd. Ik ging op wit beddengoed liggen en het gaf niet af, dat is wel een groot pluspunt.

Shop hier online

 

Voor &  Na

Na ongeveer 3 uur zie je kleurverschil. Zelfs na het intrekken blijf ik de kokosgeur ruiken. Na een paar uurtjes zie ik meteen verschil, ik heb een voor en na foto gemaakt. Het resultaat is een mooi egaal gebruinde huid, zonder vlekken en gelukkig geen oranje gloed, waar ik soms bang voor ben met spray tan. Het is echt een natuurlijke kleur. Als je de kleur nog iets donkerder zou willen, dan breng je na 30 minuten nog een laagje aan.

De handschoen is voor links en rechtshandigen en heeft een handige ophanglus. Na het gebruik was ik deze met warm water en laat het aan de lucht drogen.

Het voelt echt zacht aan op je huid en smeert makkelijk uit, zonder dat je zelf vieze of vlekkerige handen krijgt. En je badkamer blijft ook nog eens schoon.

Shop hier online

 

Mijn conclusie

Het is zó makkelijk en snel aan te brengen. Vooral nu in de winter is dit een uitkomst. Dan ben je toch altijd iets witter, en een beetje kleur oogt toch altijd iets mooier vind ik. Ik ben niet zo positief over de zonnebank, want dat is zo schadelijk voor je huid. Dus vind ik dit de ideale oplossing!

Enige is dat je moet opletten waar je smeert, omdat je dat niet heel goed ziet.  Als ik weer een feestje heb, fotoshoot, er gewoon even mooi uit wil zien of net voordat ik op vakantie ga, dan ga ik deze spray-tan zeker weer gebruiken! Het geeft geen bescherming voor de zon, dus natuurlijk altijd wel zonnebrand aanbrengen als je daarna de zon in gaat.

Voor het mooiste resultaat zorg ik dat ik het de dag ervoor op mijn huid spray. Dan heb je de mooiste Australische tan!

Bekijk hier een korte instructievideo van Mandy

 

Shop hier online

 

Lees ook