Als een zonnestraal op je naakte huid...

04:37 - 02:46
luistertijd 04:37 - leestijd 02:46

Corine test Guerlain Shalimar Souffle de Lumiere in India

Er was eens… vier eeuwen geleden in India een buitengewoon vurige liefde. Voor zijn hemelse vrouw, prinses Mumtaz Mahal, ontwierp keizer Sjah Jahan eerst de tuinen van Shalimar, de plek waar hun passie kon bloeien. Vervolgens ontwierp hij de Taj Mahal, de architectuurparel die door de hele wereld bewonderd wordt en ook vandaag de dag nog symbool staat voor liefde en sereniteit.

Guerlain Shalimar Souffle de Lumiere

Shop hier online

 

Het eerste oriëntaalse parfum ter wereld

Dit magische liefdesverhaal inspireerde Jacques Guerlain in de jaren 1920 tot het eerste oriëntaalse parfum ter wereld: Shalimar. Een sensuele geur die uitgroeide tot een heuse legende en door de jaren heen meerdere verschijningsvormen en varianten heeft gekend. De originele Shalimar was eerder al de favoriet voor de feestdagen van onze parfumista Cindy.

Een nieuwe versie van het mythische parfum

Thierry Wasser, meester-parfumeur van Guerlain, creëerde dit jaar een nieuwe versie van het mythische parfum: Shalimar Souffle de Lumiere. Een geur waarin de jasmijn de stralende bergamot en de heerlijke vanille omarmt.

Thierry Wasser Guerlain

Thierry Wasser, meester-parfumeur van Guerlain.

Begin van dit najaar was ik een paar dagen in India. De gelegenheid bij uitstek om dit nieuwe parfum uit te proberen.

Shop hier online

 

Een bloemenversie van het originele vanillethema

Shalimar Souffle de Lumiere is een bloemenversie van het originele vanillethema, waarop Shalimar al sinds 1925 is gebouwd. Het is een passionele ode aan de jasmijn, mijn favoriete bloemengeurnoot voor in een parfum. Helder, clean, onberispelijk.

Alleen al deze jasmijn maakt Shalimar Souffle de Lumiere bij de eerste keer aanbrengen tot een directe favoriet. Ik ben op dat moment in Mumbai en na een lange dag door de stad slenteren, is mijn neus overprikkeld door uitlaatgassen, kruiden en mensenvlees. De jasmijn geeft een instant reset van mijn zintuigen.

Corine India Shalimar

Shop hier online

 

Onder de jasmijn straalt een lichtjes donkere vanilletoets

Vanille is het geurhart van de oorspronkelijke Shalimar. Zoete ylang-ylang geeft de geur iets exotisch, zonder meteen aan een op-en-top zomergeur te doen denken.

Witte muskus zorgt voor warmte; de gloed van de hemel wanneer bij zonsopgang de zon achter de contouren van de Taj Mahal verreist. Tot slot transformeert benzoë, een oriëntaalse noot, de warmte van de witte muskus in een sensuelere warmte en geeft Shalimar Souffle de Lumiere iets mystieks. Al net zo mystiek als India zelf, concludeer ik na mijn eerste dag in Mumbai.

Guerlain Shalimar Souffle de Lumiere

De verpakking: de afbeelding op het doosje lijkt gegrepen uit het straatbeeld van India, zoals ik dat tijdens mijn reis iedere dag tegenkom.

Shop hier online

 

De sensuele gloed van een Oosterse droom

Hoewel Souffle de Lumiere een bloemenversie is van de originele Shalimar, vind ik het geen typische bloemengeur. Daarvoor is het warme Oosterse en sensuele tintje net iets teveel aanwezig. Dat laatste is trouwens geen minpunt, eerder een pluspunt. Het maakt Souffle de Lumiere ook heel geschikt voor najaar en winter.

Denk: zonnestralen als een streling op een transparante en naakte huid, de gloed van de ochtendschemering aan de andere kant van de wereld… Het licht van het oosten, doordrongen van betovering en mysterie.

Corine India Shalimar

The Gateway of India (Mumbai) in de ochtendschemering.

Ik heb het met eigen ogen mogen aanschuiven in India en met al mijn zintuigen mogen doorleven. Ik had voor deze reis geen beter geurgezelschap kunnen kiezen dan Souffle de Lumiere.

Shop hier online

Lees ook