Prachtige schakeringen van blond, bruin, grijs en violet. Een poederachtige finish!

06:44 - 04:02
luistertijd 06:44 - leestijd 04:02

Al eerder schreef Dian een mooi stuk op Beautyjournaal over de nieuwe trend in haarkleuring van Wella: Insta-Vintage, geïnspireerd op de vintage tinten die op Instagram voorbij komen. Zachte en poederige filters lijken het wel, die als een fraaie sluier over de haarkleur heen vallen.

Een hairdo van Nederlands meest beroemde kapper: Mark van Westerop

Toen ik een uitnodiging kreeg van Nederlands meest beroemde kapper en Wella Professionals ambassadeur Mark van Westerop van Pro-Solo uit Alkmaar, voor make-over in Insta-vintage stijl, was ik verkocht!

Hoe zou het staan: titanium rose?

Ik kon niet wachten om met het ILLUMINA COLOR Opal Essence kleurpalet van de schitterende look #TitaniumRose gekleurd te worden (check deze look op wella.nl) Maar…..wat ging ik met mijn extensions doen? Ik had ze in oktober 2018 laten plaatsen omdat ik zo naar lang haar verlangde. Het was ook prachtig, ik had me alleen vergist in het onderhoud ervan. Ik besloot ze er door Mark uit laten halen en te gaan voor een mooie coupe.

Esther’s haar mét en zonder extensions

Mark had trouwens ook een ander idee over mijn rose-blonde wens, gezien de hoeveelheid warmte in mijn haarkleur. We besloten samen op kleur-avontuur te gaan.

Mark kleurt volgens een free handpainting methode

Mark werkt graag uit de losse pols, het zogenaamde free handpainting, om een zo natuurlijk mogelijke kleuring te krijgen met balayage effect. Dat houdt in dat je geen gelijke banen met een puntkam maakt, maar op gevoel de plukken selecteert.

Rond mijn gezicht licht Mark de meeste plukken op. Alleen hier werkt hij wel met folie, omdat je daarmee donker haar toch beter kan oplichten. Op mijn achterhoofd licht hij ook enkele plukken op, maar de onderlaag van mijn haar laat hij onbehandeld.

Liever bij doseren dan in een keer heel veel kleuring

Tussendoor check hij regelmatig of mijn haar al lichter wordt. Hij brengt liever tussentijds wat extra product aan en laat dat langer inwerken, dan dat er veel (met een hoger percentage waterstofperoxide)  in een korte tijd op mijn haar gedaan wordt. Dit beschadigt de haren namelijk meer.

Een leuke test tussendoor over mijn haarstylinggewoonten

Tijdens het intrekken van de verf komt mastercolorist Ed Noijons met het EnergyCode mappingprogramma van System Professional op de Ipad bij me zitten. Ik beantwoord vragen over hoe ik mijn haarconditie ervaar en stylinggewoonten, en Ed checkt ook mijn haarconditie.

Het computerprogramma geeft hierop een productadvies uit de verschillende lijnen van System Professional voor mijn verzorging thuis. Er kunnen meer dan 174 miljoen combinaties gemaakt worden. Het gaat in dit geval niet over wat mijn haar nodig heeft, maar wat mijn wensen zijn wat een product moet doen. Wat een ideale uitvinding en een welkome afleiding tijdens het wachten. Overigens kun je zelf thuis ook de EnergyCode mapping doen via deze link.

De toner bepaalt de eindkleur: geen rose maar metallic en violet

Na bijna 3 uur mag dan eindelijk het haar worden uitgespoeld. Ed geeft tijdens het wassen een fijne massage, waarna we vervolgens de toner gaan bepalen.

Mark gaf al eerder aan dat als hij de #TitaniumRose zou toepassen, mijn highlights een warme gloed zouden krijgen en ik wilde juist graag een koele tint, omdat ik dat mooier vind staan bij mijn huidskleur en ogen. Dus maken we een metallic look met de ILLUMINA COLOR Opal Essence Silver Mauve, een prachtige zilverblonde kleur met koele violette accenten.

Superblij

Na het uitspoelen van de toner mag ik plaats nemen voor de spiegel, ik zie meteen dat mijn haren aan de voorkant inderdaad super licht zijn geworden, ik word er helemaal blij van.

Droog knippen, wat doet hij dat goed! Ik heb krul!

In tegenstelling tot veel kappers, föhnt Mark eerst mijn haren droog, daarna gaat hij pas model knippen. Ik heb wat krullend haar,  dat valt regelmatig korter uit als het droog is, zonder zorgen laat ik mij dus knippen. Prachtige krullen worden gecreëerd zoals je dat zelf meestal niet voor elkaar krijgt, maar daarom is hij dan ook een multiple award winningkapper!

Schakeringen van blond, bruin, grijs en violet. Ik ben verguld….

Ja, en dan het resultaat, oordeel zelf zou ik zeggen! Ik ben er helemaal mee verguld. Er zijn heel veel verschillende kleurschakeringen in blond, bruin en grijs te zien met subtiele violetschakeringen, wat zorgt voor diepte in het haar. Het oogt natuurlijk, fris en zacht van kleur, alsof mijn haren afgepoederd zijn.

Speciale producten voor thuisgebruik

Als kers op de taart krijg ik  ook nog een shampoo en conditioner mee die de mapping heeft geadviseerd. System Professional Silver Shampoo en Repair Conditioner.

De producten van System Professional bevatten het EnergyCode complex, een technologie die bedoeld is om de natuurlijke lipidenbalans van het haar te herstellen en de keratine te beschermen. Het haar wordt zichtbaar gezonder en reageert beter op styling en kleuring. Ik kan met de Silver Shampoo de mooie koele gloed behouden en de conditioner zorgt ervoor dat mijn haar minder zal pluizen.

Wat is het mooi…..

Eerlijk is eerlijk, ik moest even wennen aan de violette plukjes, ik ben naar eigen zeggen niet zo super hip en wist niet zeker of dit wel bij me paste, maar ik werd overladen door complimenten en dan met name over de haarkleur, dat dat gevoel snel naar de achtergrond verdween. Ik ben heel blij met zowel de coupe als de kleur, ik kan het zelf heel goed in model brengen en de kleur blijft top door de Silver Shampoo.

Het haar van Esther voor en na de Wella Insta-Vintage make-over

Lees ook:

Heb jij vragen over je haar, over kleuring, knippen of stylen? Stel ze via het BeautyJournaal contactformulier, we zorgen altijd dat je antwoord krijgt van onze experts.

Bezoek hier de Wella Professionals website voor de salonlocator, en de nieuwste haartrends.

Lees ook