Expert Daisy Kooiman geeft antwoord

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

Wat te doen bij een mislukte balayage?

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende vraag binnen:

Een paar dagen geleden ben ik naar de kapper gegaan voor balayage. Ik had graag gewild dat het geleidelijk lichter werd (boven op mijn hoofd mijn eigen haarkleur bruin en dan naar beneden toe langzaam steeds lichter), maar de kapper begon al bij mijn haarlijn te verven en daardoor werden het highlights. Sommige plukjes waren wit en sommige iets donkerder. Niet wat ik had gewild dus. Wat kan ik het beste doen om er voor te zorgen dat mijn haar iets donkerder wordt, maar dat je wel nog gewoon het blonde ziet?

BeautyJournaal’s expert Daisy Kooiman, kleurspecialiste bij Wella Professionals, geeft antwoord:

Balayage is een techniek die wordt toegepast zonder folies of cap. De kleur wordt letterlijk met de hand in stroken op het haar geschilderd.  Over het algemeen wordt de aanzet donkerder gehouden en de lengten en punten gekleurd.  Door zachte en felle tinten aan te brengen krijg je een prachtig palet aan kleuren, uiteraard geheel naar eigen smaak. In het volgende filmpje zie je hoe deze techniek wordt toegepast:

Het is natuurlijk heel teleurstellend als het dan niet geworden is wat je had gehoopt.

Leestip: Lees ook dit artikel van Wella expert Wendy Buijnsters over de verschillende haarkleurtechnieken, waarin Balayage eveneens wordt besproken.

Daisy Kooiman

Blenden als oplossing

Wat je zou kunnen doen, is door de kapper de aanzet dieper laten kleuren, waarbij hij/zij de donkere kleur moet laten blenden naar het blonde gedeelte. Met blenden bedoel ik dat de donkere kleur van wat dikker qua product naar steeds iets minder product wordt ingezet. Zo krijg je een mooi zacht verloop.

Wella Professionals Color Touch

Ik adviseer hiervoor Wella Professionals Color Touch, dit is een demi permanente kleuring. Dat wil zeggen dat het een zachte kleuring is die tussen een spoeling en een permanente kleuring in zit. Het fijne hiervan is dat je minder last zult hebben van een duidelijke uitgroei. Zorg ervoor dat de kapper een koele kleur gebruikt om zo dicht mogelijk bij je eigen kleur te blijven, bijvoorbeeld een 7/89 1:2 1,9% als je eigen haarkleur ook een 7 is.

Heb jij ook een vraag?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal vragen hebt over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site.

Bezoek hier de Wella Professional website voor een salonlocator en de nieuwste haartrends.

Lees ook:

Lees ook