'Mijn fijne haar knapt er serieus van op'

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

Energy Code van Systeem Professional is een nieuwe manier om jou naar huis te laten gaan met producten die echt op jouw haar en je wensen zijn afgestemd. Je beantwoord uitgebreide vragen over wat jij van je haar vindt qua conditie en stijl, hoe je het verzorgt, wat je wensen zijn, en wat de kapper constateert aan conditie van het haar en je hoofdhuid. Die gegevens worden verwerkt in een computerprogramma en daar rolt een compleet pakket aan goed afgestemde producten uit. Het wordt de Enery Code treatment genoemd. Monique onderging de treatment en vertelt erover.

Monique bij haar favoriete salon in Alkmaar: Pro Solo

Monique kreeg onlangs haar Energy Code Treatment van System Professional bij Ed Noijons van de multi-award winning haarsalon Pro-Solo in Alkmaar. In dit artikel vind je alle producten die Monique kreeg toegewezen en kan je het filmpje bekijken waarin er precies word uitgelegd wat een Energy Code Treatment nu eigenlijk is. En natuurlijk zie je het eindresultaat;-)

Shampoo: We beginnen met de shampoo uit de Hydrate lijn. Hydrate is ontwikkeld om de vochtbalans van droog haar diepgaand te herstellen. De Hydrate Shampoo zorgt voor langdurige hydratatie en reinigt het haar.

Haarmasker: Uit de Volumize lijn werd een haarmasker aangeraden. Volumize is ontwikkeld om fijn haar te versterken en te ondersteunen. Het Volumize Mask versterkt de haarstructuur gewichtloos en zorgt daarnaast voor volume en stabiliteit.

Extra verzorging: Ook kreeg Monique een product aangeraden uit de extra lijn, namelijk de Liquid Hair. Dit product vult gevoelig en kwetsbaar haar onmiddellijk aan. Ze moet deze om de vier wasbeurten gebruiken, in plaats van het haarmasker. Nog een extra product is de Elastic Force. Dit product maakt het haaroppervlak glad en zorgt voor een zijdezacht gevoel en verhoogt de opneembaarheid van stylingroducten daarna. Je sprayt deze op handdoekdroog haar, laat het 5 seconden intrekken en spoelt het dan heel kort af of je dept het haar nog eens goed droog met een handdoek.

Olie: Ook een verzorgende olie werd toegevoegd aan de Energy Code Treatment van Monique. Luxeoil Reconstructive Elixer beschermt de keratine in je haar. Ideaal om in de puntjes aan te brengen voordat je gaat droog stylen, of om eventuele pluishaartjes mee weg te werken.

De afsluiter:We sluiten af met de Repair Perfect Hair, een schuim product dat de haarvezels diepgaand versterkt en het haar beschermt tegen warmte van haarstylers.

Omdat Monique’s haar dan al zoveel producten heeft gehad, is het gebruik van verdere stylingproducten niet meer nodig.

Op de afbeelding zie je alle producten op volgorde staan.

Wat vindt Monique ervan?

Top! Ik kan niet anders zeggen. Ik heb nog nooit voor mijn haar zo’n uitgebreide range aan producten gebruikt die ook precies zijn afgestemd op mijn wensen. Voor mijn gezicht is dat al jaren heel normaal.

Een routine, net als met skincare

Het is even wennen: wat gebruik je wanneer, maar net zoals met skincare heb je dat na twee keer wel door. Mijn haar voelt echt voller aan en is minder onder invloed van het weer, dat het slap wordt of pluizig bij vochtigheid. De haren zijn perfect gesealed.

Toppers vind ik vooral de Elastic Force, een serum dat je op handdoek droog haar aanbrengt en waarna je stylingproducten nog beter werken. Je krijgt er prachtig – net uit de kapper gekomen – haar van. Glanzend en stevig, goed gedefinieerd.

Favoriet is ook de Liquid Hair die je na elke vier wasbeurten opnieuw aanbrengt. Het geeft absoluut body aan mijn erg fijne haar.

It works….

Ik ben blij dat ik nu ook op haargebied eens een heel programma kan afwerken, omdat ik zie wat het met mijn huid doet, en daar zo tevreden over ben – voor je haar kun je hetzelfde effect bereiken. Heerlijk. Ik heb nog minder omkijken naar mijn haar. En ik moet zeggen dat de Dyson blowdryer ook een handje daarbij helpt. Deze föhn zorgt ervoor dat sytlingproducten nog beter opgepakt worden op je haar. Lees mijn review hier nog eens.

Lees ook