De Oscars voor Nederlandse kappers

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Op zondagavond 7 mei vond de 26ste editie van het prestigieuze Nederlandse Coiffure Award gala plaats in Studio21 te Hilversum. Een galaavond met een zeer gevarieerd programma aan optredens, spectaculaire haarmodeshows en de uitreiking van in totaal 13 ‘Haar Oscars’. De Hairdresser of the Year Award geldt als de ultieme vakprijs van Nederlandse kappers. Deze werd dit jaar uitgereikt aan Mark van Westerop van Pro-Solo Alkmaar, voor de tweede keer inmiddels, in 2014 won hij de belangrijkste award ook.

Mark van Westerop sleepte de meeste awards in de wacht. Hij werd beloond met de eerste plaats in de categoriën: ”dameskapsels regio Noord-Holland & Flevoland” en ”Avantgarde”. Voor de tweede keer in zijn carrière, werd Mark bekroond tot Hairdresser of the Year. Daarnaast won zijn salon Pro-Solo dit jaar de Team Award.

De jury roemde zijn ingezonden collecties om de originaliteit, modische relevantie, sterke concepten, minutieuze uitvoering, liefde voor het ambacht en duidelijke visie op kleur en structuur. Zichtbaar trots en geëmotioneerd nam Mark de 4 award’s in ontvangst. ”Mijn passie en liefde ligt in haar”, aldus de Hairdresser of the Year.

Mark van Westerop behoort al jaren tot de nationale en internationale top van haarstylisten en is tevens de kapper van BeautyJournaal’s Monique. In Alkmaar opende hij zijn salon Pro-Solo. Sinds 2008 viel Mark al regelmatig in de prijzen in diversen categorieën en in 2014 werd hij voor het eerst uitgeroepen tot Hairdresser of the Year. Mark en zijn team werken vaak mee aan fashion shoots voor magazines zoals Vogue, Harper’s Bazaar en ELLE, campagnes van o.a Sisley en Mexx en aan fashion shows van o.a Karl Lagerfeld en Tommy Hilfiger.

Tijdens het gala trad Hester Wernert-Rijn (winnaar van de Hairdresser of the Year 2011, 2012 en 2016) toe tot de Hall of Fame. Zij sluit hiermee aan bij topkappers Robert van der Horst, Ad en Jane Peters, Andy Uffels, Berni Ottjes en Marriët Gakes. Hester vertelde nog openhartig dat ze zwanger is van een tweeling, jongetjes! Wat een prachtig leven toch: zakelijk zo succesvol en in de liefde en het moederschap wordt haar hartje ook gevuld.

Het gala werd gehost door Sophie Hilbrand. En wat deed ze dat grappig! Zonder blikken of blozen vertelde ze dat ze ooit luizen had, en was terecht perplex dat kapper Juliette den Ouden in de prijzen viel met haar mannencollectie. Alle mannen van Nederland die hun grijze haartjes bij een buurtkapper op de hoek laten knippen, moeten naar Juliette, de mooiste vrouw van Nederland! Zoiets flapte ze eruit, hahaha…..

Bekijk hier ook nog het defile van alle genomineerden van deze avond, die aan het begin plaatvond:

Tussen de award uitreikingen door gaf de spectaculaire show van Hans Klok een magisch accent aan de avond. Tijdens de Schwarzkopf Professional Essential Looks show ”Modern Ikon Collection” met kapsels van Tyler Johnston werden de nieuwste trends getoond. Hairdresser of the Year 2016, Hester Wernert-Rijn van Mogeen, presenteerde haar visie op haarmode in een adembenemende show ”Down memory lane with Hester Wernert-Rijn”. Zanger Waylon sloot de avond af met een knallend live optreden.

Een overzicht van alle Coiffure Award winnaars, inclusief winnende beelden en rapporten is te zien op www.coiffureaward.nl

In 2014 kleurde Mark het haar van Monique met Wella Instamatic pastels op haar grijze haar (hij doet dat nu nog steeds), bekijk hier ons filmpje:

Onlangs kreeg Monique van zijn (zaken)partner Ed Noijons bij hun zaak ProSolo in Alkmaar een maatwerkset haarproducten van System Professional aangemeten, bekijk hoe dit gaat (en natuurlijk deed Mark haar haar;-):

Lees ook