Sabine's body weer summer proof met deze heerlijke producten

07:04 - 04:14
luistertijd 07:04 - leestijd 04:14

Voelt Sabine zich ZEN met de BABOR SPA body producten?

De lente was vermomd als zomer dit jaar. Met meteen een warme topdag. Hier was mijn lijf op dat moment echter nog helemaal niet klaar voor, met net de winter achter de rug. Hoogste tijd dus voor een dagje thuisspa met de body producten van BABOR.

BABOR SPA

BABOR heeft eerder dit jaar een schitterende collectie met SPA producten geïntroduceerd in vier verschillende varianten:

 

Moderne inzichten gecombineerd met de ultieme belevenis

Elke lijn bestaat uit meerdere producten. Van shower milks en scrubs tot body souffles. BABOR combineert daarbij moderne inzichten van stamcellenonderzoek met mooie geurcomposities om een ultieme SPA-belevenis te creëren. Gewoon thuis, in je eigen badkamer

Stamcellen van de heilige vrucht

De producten bevatten allemaal exclusieve werkstoffen uit de stamcellen van de champagnepeer, ook wel de Nashipeer genoemd. Het is een perensoort in de vorm van een appel die van nature voorkomt in het oosten van Azie. Deze in China heilige vrucht staat bekend om zijn huidversterkende eigenschappen.

Shop Babor hier online

 

Het is me-time!

Mijn bescheiden appartement in Amsterdam beschikt helaas alleen maar over een douche. Maar dat mag de pret niet drukken. Een zomer SPA kan ook onder de douche. Ik mag twee producten van de BABOR-SPA range testen: Relaxing Shower Milk to Foam en Balancing Body Souffle.

BABOR SPA

BABOR SPA Relaxing Shower Milk to Foam

De Relaxing-lijn belooft lief voor mijn huid te zijn en zal voor een ‘zen momentje’ zorgen. Als drukke zakenvrouw met een evenzo druk sociaal leven klinkt mij dat als muziek in de oren.

De stamcelextracten van de champagnepeer beschermen de huid. Verder verzorgen inksterbloem-, amandeljojoba- en sesamolie de huid tijdens het douchen. Leuk, die pinksterbloemolie! Ik ben namelijk dol op deze bloem. De olie uit de bloem schijnt de natuurlijke lipidenbeschermingsbarriere van de huid te ondersteunen en is daarmee een perfecte werkstof voor een body product.

Shop Babor hier online

 

Heerlijk bloemig met een poederachtige ondertoon

De zachte melkachtige substantie die uit de tube komt, ruikt heerlijk bloemig en heeft een poederachtige ondertoon. Bijna een parfum. Love it.

BABOR SPA

Zodra de douchemelk in contact komt met water, begint het product bescheiden te schuimen. Dit voelt heerlijk aan op mijn huid. Het schuim lijkt wel een soort laagje te vormen dat mijn huid omhult met de actieve werkstoffen. Het duurt zelfs even voordat ik het laagje afgespoeld krijg. En dus: heerlijk extra lang genieten van de geur.

BABOR SPA Balancing Body Souffle

Na het douchen is het tijd voor de body souffle. De Balancing-lijn zorgt voor een zachte en sterke huid. Naast natuurlijk wederom het ster ingrediënt (stamcelextracten uit de champagnepeer) bevatten de producten uit de BABOR SPA Balancing-lijn arganolie die de natuurlijke beschermingsbarrière ondersteunt en de huid intens voedt.

Shop Babor hier online

 

BABOR SPA

Een eigen geursignatuur

Ook deze lijn heeft een eigen geursignatuur. Hout, bijna wierookachtig, met weer een poederaccent. Dat is iets minder mijn ding, zo in de pot. Hout associeer ik toch echt met een Oosters parfum, Maar inmiddels heb ik geleerd dat geuren heel anders kunnen reageren op de huid.

Krachtige INCI met sesamolie in de hoofdrol

De INCI-lijst van de Body Souffle laat me zien, dat ook in dit product sesamolie zit. Daarnaast shea butter (altijd fijn voor een droge huid, zoals de mijne) en arganolie. Sesamolie staat als een van de eerste ingrediënten op de INCI; het is dus een van de belangrijkste ingrediënten van de Body Souffle.

Dit eeuwenoude ingrediënt (het schijnt ook gevonden te zijn in het graf van Toetanchamon) bevat vitamine B1, E en F. Het bevordert de doorbloeding en heeft een natuurlijke zonbeschermingsfactor van ongeveer SPF 3 tot 4.

Ik voel me extreem vrouwelijk

De Body Souffle komt in een grote pot en heeft een rozige crème kleur. De naam doet anders vermoeden. Het is namelijk eerder een crème dan een souffle.

Shop Babor hier online

 

BABOR SPA

De crème smeert makkelijk uit en heel even voelt mijn huid vochtig aan, waarna het product direct intrekt. Gek, normaal voelt een souffle vettig aan. Mijn huid ziet er meteen mooi glanzend en gevoed uit.

De geur die ik in de pot in eerste instantie minder aantrekkelijk vond, pakt verbluffend goed uit op mijn huid. Het omhult me de hele dag met een mysterieuze geur, die ik ruik bij elke beweging. Oh la la… ik voel me extreem vrouwelijk.

Shop Babor hier online

 

 

Bracht BABOR mij een SPA en ZEN moment in eigen badkamer?

De producten van Babor zijn erg prettig in gebruik. Ze hebben uitgesproken geuren, waar je van moet houden. Probeer ze eerst even op de huid, want ze kunnen zeer verrassend aangenaam uitpakken.

BABOR SPA Relaxing Shower Milk to Foam is echt een voor die speciale me-time momenten. Ik gebruik het spaarzaam en dan vooral wanneer ik mezelf in de watten wil leggen. Ook de BABOR SPA Balancing Body Souffle is een ware weldaad.

De producten zijn uiteraard prijziger dan de gemiddelde douche foam bij de drogist, maar je zit daarmee wel echt in een andere categorie. Noem het de ‘high end’ van de verzorgingsproducten voor lichaam, in tegenstelling tot budget. En daarmee krijg je ook absoluut waar voor je geld. Dus ik zeg JA tegen de SPA-producten van BABOR!

Shop Babor hier online

 

Lees ook