Welke behandelingen zijn allemaal mogelijk?

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

Wellicht had je het nog helemaal niet in de gaten, of weet je juist al jaren dat het werkt: gezichtsoefeningen met je spieren staan momenteel weer volop in de belangstelling.

De oefeningen dragen ertoe bij dat met name je kaaklijn weer wat steviger wordt. Verslapping in dat gebied vinden vrouwen die wat ouder worden erg vervelend.

Luister maar naar mijn radio fragment:

 

Helpt cosmetica?

Het punt is ook dat juist dit gebied moeilijk te behandelen is. Cosmetica ter versteviging helpt daarvoor niet echt, en het is aanbevelenswaardig om dan ook wel een dermaroller te gebruiken om de verslappende huid wat op niveau te houden in combinatie met je verstevigende producten.

Injectables

Verder kun je proberen met injectables en/of Botox de zaken wat af te remmen. Met fillers door weer wat volume in het gebied te geven, en met Botox door bepaalde spieren iets af te remmen waardoor anderen weer wat harder gaan werken. Het kan, als het probleem nog heel beginnend is.

Bindweefselmassage

Een andere mogelijkheid is bindweefselmassage op de huidlagen en de spieren. We hebben al eens gezien dat spieren daardoor echt weer wat krachtiger kunnen worden. Maar dan moet je wel elke week of elke twee weken daarvoor naar je schoonheidsspecialiste.

Radiofrequentie of ultrasound

Vrij nieuw zijn deze methoden waarbij met warmte en stroom wordt gewerkt. Het werkt op meerdere niveaus: door de warmte wordt de celregeneratie aangezet, wat ook betekent dat er een stimulans voor het collageen en elastine komt. Het huidoppervlak wordt mooier maar er kan ook weer versteviging verkregen worden. Was het vroeger de laser die dat deed, tegenwoordig wordt het met radiofrequentie en ultrasound gedaan.

Halslift

En dan is er nog chirurgie: de halslift! Maar dat blijft een ingewikkelde ingreep waarvan de verwachtingen altijd hoger zijn, dan het resultaat en de moeite die ermee gepaard gaat.

Dus! Oefenen, met de gezichtsspieren, een soort van gekke bekken trekken!

En wat we nog vergeten: zoenen….ha, ook daarbij gebruik je intensief je gezichtsspieren. Dus, heel gezond ook;-)

In 2011 onderzocht Monique al eens wat er te doen is tegen een verslappende halshuid en daarbij liet ze meerdere specialisten aan het woord: van schoonheidsspecialiste, dermatoloog tot chirurg:

 

Luister hier ook naar de andere radio-uitzendingen van Monique

Lees ook