Brengt deze combi Su haar onrustige huid tot rust?

09:25 - 05:39
luistertijd 09:25 - leestijd 05:39

Getest Artemis De-Sensitive Serum en Softening Face Oil

Iedereen denkt dat je als schoonheidsspecialist en huidexpert een perfect huid hebt. Niks is minder waar. Mijn huid schommelt heel erg. Na mijn jeugd acne is mijn huid na de zwangerschappen ook nog eens veranderd naar een rosacea huid. De rosacea wordt getriggerd bij mij door oxidatieve stress (werk, gezin en heel weinig me-time).

Artemis De-Sensitive Serum en Softening Face Oil zijn gericht speciaal op de gevoelige, couperose en rosacea huid, zoals de mijne. Het moet mijn huid weer kalmeren en herstellen. Gaat het echt zijn werk doen? Ik test het uit.

Filosofie van Artemis

Artemis wordt gemaakt in Zwitserland en combineert high tech met natuur. De Artemis MED lijn richt zich op de huidconditie, en niet op het huidtype.  Deze lijn is speciaal gericht op de gevoelige huid die makkelijk eczeemklachten ontwikkelt, of rosacea vertoont.

Filosofie van Su

Ik kan mij helemaal vinden in deze filosofie. Het is fantastisch wat ze tegenwoordig kunnen met techniek en natuurlijke ingrediënten. Door de juiste kennis te bundelen komen er verzorgingsproducten op de markt die huidverzorging naar een hoger niveau tillen. Daarnaast is het goed om bij een gevoelige huid alleen het minimale te verzorgen. Eerst de huid stabiel en in balans maken en dan pas werken naar toekomst. Dat is mijn visie.

Artemis MED De-Sensitive Serum

Claims:

Shop het serum hier online

 

Over de ingrediënten

Het serum bevat vier hoofdingrediënten, die bijdragen aan het waarmaken van bovengenoemde claims. Allantoïne houdt de huid vochtig, vermindert een trekkerig gevoel, maakt de huid soepel en werkt ontstekingsremmend. Panthenol versterkt de barrièrefunctie van de huid aantoonbaar en verhoogt het vochtbindende vermogen van de hoornlaag. Edelweiss beschermt de huid tegen vrije radicalen door onder meer milieu-invloeden en helpt celschade te voorkomen. Acetyl tetrapeptide-40 vermindert rode vlekken en maakt de huid steviger.

Artemis Softening Face Oil

Claims:

De gezichtsolie van Artemis is ontwikkeld om de huid het juiste comfort te geven. Om je huid weer soepel en prettig aan te laten voelen, werk je in de epidermis van de huid. De face oil trekt tot de epidermis en herstelt daar de huidbarrière. Zo krijg je gevoelsmatig weer een soepeler huid en verminderen roodheden en irritaties.

Shop de facial oil hier online

 

Over de ingrediënten

De Softening Face Oil bevat plantaardige oliën die herkenbaar zijn als natuurlijke vetzuren van de huid. Doordat de huid de oliën herkent als huideigen, worden ze makkelijker opgenomen.

Sesam-, duindoorn-, abrikozen-, druivenpitolie stimuleren de regeneratie van de huidbarrière en vochthuishouding en maakt de huid soepel en elastisch. Passiebloem kalmeert en verbetert de weerstand van de (gestreste) huid. De passiebloem wordt al eeuwen lang gebruikt voor medicinale doeleinden.

Denk aan slapenloosheid, overgangsklachten, zwellingen en stress. Calophyllum olie stimuleert de celregeneratie. En ook magnolia extract is geen onbekende werkstof; het wordt vaak toegevoegd aan een product. Vaak voor de geur en voor huidvolume. Lees hier Moniques artikel over magnolia extracten. De Softening Face Oil bevat magnolia extract om de overgevoeligheid van de huid en irritaties te verzachten. En de huidbarrière weer te herstellen, zodat de weerstand verhoogt.

Aan de slag met de producten: Artemis MED De-Sensitive Serum

Het serum is melkachtig van kleur en erg luchtig/waterig van textuur. En dat is positief, want om diep in de huid te kunnen komen moet de samenstelling van een serum licht zijn en kleine moleculen bevatten. Anders bereikt het niet de diepte van de huid (dermis). Grote moleculen dringen dus minder diep in de huid door.

Na het reinigen van mijn gezicht breng ik het serum aan. Door het pipetje is het gemakkelijk te doseren in de hand. Twee druppels in de hand en daarna gelijkmatig verdelen over het gezicht. Het serum wordt heel snel opgenomen en ruikt een beetje medicinaal.

Enkel het serum voelt niet comfortabel aan op de huid. Dit moet altijd gecombineerd worden met een dag- en/of nachtverzorging. Om te weten wat Artemis doet voor mijn huid, gebruik ik voor deze review geen dag- of nachtverzorging in aanvulling op het serum, maar de Artemis Softening Face Oil. Dit om een vertekend beeld van de resultaten te voorkomen.

Shop het serum hier online

 

Artemis Softening Face Oil

Door het handig pipetje kan ik het makkelijk doseren in mijn hand. Drie druppels zijn voldoende. Door het magnolia extract ruikt het licht fris, geen overheersende geur. Je zou denken dat een olie wat vetter aanvoelt op de huid. De Artemis Softening Face Oil trekt bij mijn huid heel snel in en plakt niet. Het geeft ook geen vette laag en is heel goed te combineren met make-up.

Shop de face oil hier online

 

Resultaat

Na de eerste week gebruik van Artemis merkte ik dat mijn huid wat rustiger werd. De roodheden op mijn wangen verminderden en bij het aanbrengen van mijn make-up hoefde ik minder te camoufleren.

Tijdens de tweede week merkte ik dat de beide producten van Artemis net te weinig voeding geven aan mijn huid. Ik heb naast mijn rosacea ook nog een vochtarme huid met (jaja…) beginnende droogtelijntjes. Hierdoor kreeg ik last van droge schilfers, wat zichtbare droogtelijntjes en een trekkerig gevoel. Verder zag ik aan het einde van de dag dat mijn huid veel meer glom dan normaal, door een verhoogde talgproductie. Een natuurlijke reactie van de huid op de droogte.

In combinatie van wind en koude temperaturen (tijdens de testperiode) voelde mijn huid niet langer comfortabel aan. Maar ondanks dat het niet comfortabel aanvoelde, zag ik wel dat de roodheden in mijn gezicht niet erger werden. Dus dat is zeker een pluspunt.

Normaal barsten ze dan los, maar het bleef ditmaal rustig. Omdat alleen Artemis niet voldoende was voor mijn huid heb ik de producten uiteindelijk gecombineerd met mijn eigen dag- en nachtcrème. Na een paar dagen was de comfort weer terug en voelde mijn huid prima aan.

Wat vindt Su van de producten?

Ik geloof echt dat Artemis werkt voor een gevoelige, rode, rosacea en gestreste huid. Wel moet je heel goed kijken wat voor huidtype je hebt en wat voor seizoen het is.

Heb je van jezelf een vochtarme huid en houd je van een volle crème dan kan de combinatie van het serum en de olie (qua huidgevoel) net te weinig zijn voor je huid en is een aanvullende crème raadzaam.

Had ik deze producten getest in de zomerperiode, dan had mijn huid minder externe factoren gehad en was voor mij alleen het serum en de face oil genoeg geweest. Ik ga het de komende weken zeker nog eens uitproberen, want de zomer komt er aan.

Persoonlijk vind ik het wel goed dat het twee producten zijn die je op elkaar mag en kan gebruiken. De Softening Face Oil herstelt de barrière en het De-Sensitize Serum werkt in de diepere huidlagen zodat het probleem aangepakt wordt. Ik zeg een winning team!

Shop Artemis producten hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Makkelijk te doseren (beide)
  • Voelt prettig aan op de huid (beide)
  • Face oil is niet vettig en trekt snel in
  • Serum heeft een ietwat medicinale geur
  • Combinatie van serum en face oil geeft in de gure maanden net geen comfortabel huidgevoel, voor de zomer wel prima

Lees ook