Zowel stress als haarverven veroorzaken schade aan je haar. Er is een oplossing!

03:44 - 02:14
luistertijd 03:44 - leestijd 02:14

Haaruitval door stress is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Onlangs mailde een jonge vrouw ons er ook weer over.

Ze schreef dat ze een zeer stressvolle periode achter de rug had in haar persoonlijke leven en dat haar haardos onder te lijden kreeg. Althans, ze denkt dat een en ander met elkaar te maken heeft.

Ze liet altijd haar haar oplichten met highlights en toen ze enkele maanden geleden besloot dat ze geen highlights meer maar lowlights wilde hebben, ging het fout.

Ze verloor haar, en de kwaliteit van haar haar werd ook veel dunner. Ze kreeg nu ook meer gespleten haarpunten. Daar kwam nog eens bovenop dat ook haar hoofdhuid reageerde met schilfertjes terwijl ze die nooit had.

Ze heeft van nature krullend haar, maar die krul is er uit behoorlijk uit gegaan.

Tijd voor onze Wella haarexperts om goed advies te geven!

‘Stress kan een verhoogd gehalte aan testosteron veroorzaken dat wordt omgezet in DHT, Dihydrotestosteron.

haaruitval

De rol van testosteron

Onderzoek heeft uitgewezen dat DHT een grote rol speelt bij het afbreken en uitvallen van haar. Het verstoort de haargroeicyclus en verhardt de hoofdhuid waardoor de haren steeds minder makkelijk het oppervlakte kunnen bereiken en de haar steeds strakker in de huid staat.

Verminderde bloedtoevoer

Doordat de “uitgang” naar boven steeds smaller wordt is het haar ook dunner. Stress belemmert ook de bloedtoevoer naar de haarvaten, waardoor de opname van zuurstof, voedingsstoffen en vitaminen door de haarfollikel wordt beperkt.

Haarbreuk door haarkleuring

Chemische processen zoals kleuren en permanenten veroorzaken structurele schade aan de haarschaft. Door deze schade wordt de kans op haarbreuk vergroot en zal het haar dunner lijken.  Chemische processen kunnen ook de hoofdhuid irriteren waardoor er schilfers ontstaan en de haren loslaten.

De rol van voeding

Ook je voedingspatroon speelt een belangrijke rol bij gezond uitziend haar. Hoge inname van dierlijke vetten, snel gewichtsverlies en diëten met vloeibare proteïnen kunnen resulteren in een tekort aan aminozuren, biotine, ijzer, proteïnen en zink — die allemaal nodig zijn voor gezond uitziend haar.

nioxin-3d-styling

Mooi en gezond uitziend haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Zorg er dus eerst voor dat je hoofdhuid weer gezond wordt.

Shop Nioxin hier online

 

nioxin for thinning hair

Maak je hoofdhuid weer gezond: met Nioxin

Nioxin producten kunnen hierbij helpen.  Je eerste behandeling vindt plaats in de salon. De kapper onderzoekt de hoofdhuid en adviseert één van de Systeem kits. Deze kit bestaat uit een shampoo, scalp revitaliser en scalp treatment.

Bekijk hier ook de video van de behandeling van Monique’s haar met Nioxin:

De combinatie van deze producten maken de hoofdhuid schoon, verzorgen de hoofdhuid en stimuleren de doorbloeding. Gebruik altijd een conditioner en gebruik een masker naar behoefte, één keer of vaker per week tot dat de kwaliteit van het haar verbeterd is. Daarna kun je afbouwen.

Succes!

Wella haarspecialisten

Heb jij een prangende haarvraag voor de Wella haarspecialisten? Stuur hem via het BeautyJournaal contactformulier en je krijgt persoonlijk antwoord!

Lees ook