Leuk detail: je haar wordt minder snel vet

05:36 - 03:21
luistertijd 05:36 - leestijd 03:21

Onlangs onderging ik een speciale salonbehandeling voor mijn dunner wordende haar met Nioxin. Dit behandeling bestond uit een scrub van de hoofdhuid en verzorging met conditioners en stylingproducten van Nioxin om mijn haar een voller aanzien te geven.

Bekijk mijn film hierover, en lees verder over Nioxin en de dromen die Eva Graham. Doe mee met de winactie voor een Nioxin pakket!

De mooiste uitvindingen ontstaan altijd vanuit een persoonlijke behoefte. Zoveel weet ik inmiddels wel, na 24 jaar in dit vak. Vrouwen die problemen ondervinden van hun huid- of haarconditie en er geen adequate oplossing voor vinden in de winkel.

Haaruitval na de zwangerschap

Dit overkwam Eva Graham ook. Na de geboorte van haar eerste kind verloor ze heel veel haar, en het kwam ook niet goed terug. Ze verdiepte zich in de problematiek en kwam tot de conclusie dat een gezonde hoofdhuid van het grootste belang is voor gezond haar. ‘De hoofdhuid is simpel het verlengde van je gezichtshuid en milde stoffen nodig heeft voor goede verzorging.’

Eva Graham zocht oplossingen voor een gezondere hoofdhuid

Ze experimenteerde met kruiden en zocht samenwerking met wetenschappers in de kosmetiek. Het was 1987, een tijd waarin het merendeel van de haarproducten nog behoorlijk agressief was, zo vertelt ze tijdens een ontmoeting in Berlijn. Alle focus lag ook bij het haar zelf, dode materie, maar niet bij de hoofdhuid.

Eva Graham ontmoette ik in Berlijn in december 2015, links van haar zit haar zoon.

Eva Graham and son

Het DHT hormoon afremmen

Vanaf begin jaren negentig verovert Nioxin de wereld en wordt er een transportsysteem geintroduceerd dat vitaminen aan de hoofdhuid afgeeft. Dit beschermt tegen invloeden van milieuvervuiling die neerslaat op huid en haar en tegen de ophoping van DHT (dihydrotestosteron) op de hoofdhuid. DHT wordt gevormd als testosteron is gesynthetiseerd door een uniek enzym, 5a-reductase. DHT beïnvloed ook de ontwikkeling van de geslachtsorganen. Door DHT kan de haarfollikel doen krimpen wat kan leiden tot haaruitval. Lees er hier meer over.

Behandel de hoofdhuid als de gezichtshuid

Vier jaar later ontwikkelt ze met haar team een methode om de dode huidcellen van de hoofdhuid effectief te verwijderen, waardoor nieuwe huidcellen makkelijker aan het oppervlak komen en dat bevordert ook weer gezondere haren. En in de jaren daarna blijven er componenten ontwikkeld worden die de hoofdhuid beter hydrateren maar ook beschermen. Met stoffen die we allemaal uit de huidverzorging kennen: vitaminen, co-enzymen, glycoproteinen.

nioxin for thinning hair

Haaruitdunning, haarbreuk en dode huidcellen

De laatste jaren is er meer focus gekomen op haardikte (dunner wordend haar), haarbreuk en een nog effectievere scrubbehandeling van de hoofdhuid, waardoor werkzame stoffen uit de producten nog beter opgenomen kunnen worden. Sinds 2008 maakt Nioxin onderdeel uit van het Procter & Gamble concern – waarvan de haardivisie overigens dit jaar verkocht is aan Coty Inc.

Wat maakt de hoofdhuidscrub zo bijzonder?

nioxin scalp renewal treatmentScalp Renew

Ik had nog nooit mijn hoofdhuid laten scrubben, maar ik moet zeggen dat ik het effect erg lekker vond. Je huid voelt niet alleen heel schoon af, je haren lijken ook rechter dus voller uit de hoofdhuid te staan, maar het meest opvallend vond ik toch wel dat mijn haar daarna minder snel vet werd.

Minder snel vet haar

Een opsteker voor mensen met snel vet haar, maar ook als je niet meer iedere dag of elke twee dagen je haar wilt wassen. Ik hield het prima drie dagen ermee uit en waste het op de vierde dag.

De scalp renew behandeling bestaat dus uit een dermabrasie behandeling in de salon, die je om de anderhalve maand herhaalt en voor thuis onderhoud je het met de Density Protection om de haarconditie lekker vol en levendig te houden en haarbreuk te minimaliseren (volgens onderzoek kan dit tot 54% geminimaliseerd worden).

Mijn favoriete Nioxin producten…

nioxin bodifying foamRecent zijn de Nioxin 3D stylingproducten uitgekomen, en een van mijn grote favorieten is de Bodifying Foam. Een stylingmousse die zorgt voor een heerlijk volume van mijn fijne haar maar mijn haar ook soepel en aaibaar houdt. Mijn haar ziet er echt voller uit. Ik breng het aan voordat ik warmte stylers gebruik.

Ben je bang voor haarbreuk gebruik dan de Therm Activ Protector vooraf in het haar. De bestanddelen in deze spray worden geactiveerd door warmte. Het haar gaat er ook van glanzen.

In de stylingproducten worden twee cocktails gebruikt van bestanddelen: een zg. Pro Thick technologie die bestaat uit verdikkende polymeren die de inviduele haren inpakken en ze een dikker uiterlijk geven. Ook ontstaat er wat meer ruimte tussen de haren waardoor de haardos volle lijkt. De Light Plex technologie bevat conditionerende stoffen die in de haarcortex dringen en vocht langer vasthouden. Lichtgewicht polymeren omhullen het haar en zorgen ervoor dat het haar niet stijf wordt.

Ga hier naar de website van Nioxin voor meer informatie, achtergronden en verkoopadressen bij de kappers, ook voor de salonbehandeling.

Zo’n scalp treatment moet je echt eens ondergaan, het voelt zo heerlijk schoon aan daarna!

DOE MEE EN WIN NIOXIN PRODUCTEN!!

winactie nioxin

Win een fantastisch pakket met het haarverdikkingsserum Diaboost en verschillende stylingproducten uit de range 3D. Ga hier naar het inschrijfformulier.

 

Lees ook