Broos haar heeft hydratatie en keratine nodig, Mark van Westerop legt uit waarom

02:12 - 01:19
luistertijd 02:12 - leestijd 01:19

breaking hairsEen lezeres vraagt ons wat ze moet doen aan haar broze haar. Het breekt snel af, ook als het nat is, is het erg droog. Huisarts en dermatoloog kunnen niets vinden.

Ze werd jong grijs en verft inmiddels 16 jaar het haar, bijna iedere maand.

 

Topkapper en expert in het BeautyJournaal team, Mark van Westerop, adviseert:

Haar kan door verschillende oorzaken beschadigen, afbreken of zelfs uitvallen. Oorzaken kunnen zijn medicatie, een crash dieet, stress of hormonen. Ook teveel met je handen aan je haar zitten, kan ervoor zorgen dat het haar afbreekt. Blijf er dus vanaf. Als je obsessief aan je haar plukt dan is mark van westeroper meer aan de hand en moet je hulp zoeken bij de huisarts.

Als het haar erg droog is, is het vaak ook broos en breekt het makkelijk af. De eerste zorg is dan ook om het haar weer gehydrateerd te krijgen en de keratinelaag te herstellen zodat het niet meer afbreekt.

Het is belangrijk je goed te laten adviseren door een gespecialiseerde kapper, bijvoorbeeld een NIOXIN kapper, zoek via Google naar een Nioxin kapper in jouw buurt. Hij of zij kan je haar en hoofdhuid door middel van een apparaatje, de Nioscoop, analyseren en je de juiste behandeling geven en een vervolg behandeling en/of producten adviseren. Kleur je haar pas weer als het is hersteld, en doe dit niet zelf met een thuisproduct maar ga hiervoor naar de kapper.

Ook hier geldt, de gespecialiseerde kapper heeft verschillende soorten kleuringen in huis en zal eerst de conditie van je haar en je hoofdhuid beoordelen. Vervolgens zal hij/zij de kleuring adviseren die het meest geschikt is voor jouw haar.

nioxin normal to thin looking hair

Nioxin producten shop je ook hier online.

Heb jij vragen aan Mark over iets wat je bezig houdt aan (je) haar? Stuur ze ons door via dit contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Wil je graag een afspraak maken bij de salon Pro Solo van Mark van Westerop in Alkmaar? Ga dan hier naar de website.

Lees ook