Nachtserum met krachtige antioxidanten voor voller haar

05:18 - 03:10
luistertijd 05:18 - leestijd 03:10

Nioxin Night Density Rescue is een leave-on nachtbehandeling met baanbrekende NIOXYDINE24 technologie die klinisch bewezen in drie maanden de dichtheid  van het haar bevordert door haarverlies als gevolg van oxidatie op de hoofdhuid te verminderen. Nioxin Night Density Rescue is gemaakt voor de nacht omdat de nacht het beste moment voor het lichaam is om te rusten en schade te herstellen.

Het haarserum bevat onder andere Vitamine E Acetate, gemberwortelextract, cafeïne en biotine die de oxidatieve beschadiging op de hoofdhuid zouden moeten aanpakken en neutraliseren. Helaas vind ik geen bronverwijzing naar het onderzoek. Kan ik de fabrikant op zijn claims vertrouwen? Op internet vind ik niks dat de claim onderbouwt. Biotine kan haarverlies tegengaan, maar alleen als je het inneemt. Ook masseren van de hoofdhuid kan iets helpen doordat de doorbloeding van de hoofdhuid gestimuleerd wordt.

GertiHelp, mijn haar wordt dun!

Overgang, ouderdom, wat de oorzaak ook mag zijn… sinds een paar jaar is mijn haar dunner geworden. Het begon bij de inhammen. Zeker als de uitgroei zichtbaar werd, kon ik zo op mijn hoofdhuid kijken. Ik baalde er behoorlijk van. Als vrouw wil je er leuk uitzien. Als man trouwens ook. Nioxin Night Density Rescue lijkt voor mij een uitkomst. Klinisch bewezen in drie maanden minder haarverlies. Het is mij een intensieve test waard. Ik test het product daarom drie maanden.

Leestip: Monique testte eerder een salonbehandeling van Nioxin tegen dunner worden haar.

Gebruik

Met een pipet breng ik volgens de instructies het haarserum al druppelend in drie banen van voor naar achteren aan op mijn hoofd. Ik moet uitkijken dat het niet over mijn gezicht loopt, want het product is nogal dun en waterig. Daarom breng ik het royaal aan. Even masseren om het serum goed te verdelen. Ik heb 2 flesjes en dat is voldoende voor drie maanden. Bekijk ook het volgende filmpje, waarin wordt uitgelegd hoe je het product gebruikt.

https://youtu.be/ETc9Dq-6iWo

Het serum zit niet alleen op je huid, maar blijft ook aan je haren plakken. Het is niet goed in te schatten hoeveel er daadwerkelijk op de huid komt. Volgens de omschrijving heeft het serum een kalmerende geur. Daar ben ik het niet mee eens. Het ruikt enigszins naar eau de cologne.

Elke avond, drie maanden lang

Ik moet er aan wennen dit haarserum elke avond te gebruiken. Het zit niet in mijn routine. Af en toe  vergeet ik het, vooral in het begin. Daarna raak ik eraan gewend. Maar het gebeurt ook dat ik al in bed lig en weer opsta omdat ik mijn haar nog moet behandelen. Ja, je moet wat over hebben voor een volle bos haar.

Angst voor vet haar

In het begin was ik bang voor vet haar. Elke avond mijn haar insmeren, zou dat wel goed gaan?! Dat viel gelukkig mee. Ik was mijn haren 2 à 3 keer week, dat is niet veranderd. Het serum werkt zelfs iets verstevigend.  Na verloop van tijd begint mijn hoofd wel wat te jeuken. Nee, geen roos. Mijn huid schilfert niet. Als ik na drie maanden stop, jeukt mijn hoofd niet meer. Het eerste ingrediënt op de inci is alcohol, ook zit er menthol in. Misschien is dat toch iets te veel.

begin behandeling voor

Voor aanvang van mijn kuur van drie maanden.

begin behandeling rechts

Voor aanvang van mijn kuur: links voor.

Het eerste resultaat

De eerste 2 maanden lijk ik minder haar te verliezen. Ik merk dat als ik mijn haren gewassen heb, er minder haren in mijn handen achterblijven. Soms lijkt het de ene dag alsof mijn haar bij mijn slapen wat dichter is, maar de andere dag vind ik weer van niet. Dan zie ik door mijn haren nog steeds duidelijk mijn hoofdhuid.

Na 3 maanden: mijn eindoordeel

De beste haardichtheid is 100 haren per cm2. Als de dichtheid onder de 50 per cm2 komt, ga je het met het blote oog zien. Ik weet niet wat mijn haardichtheid is. Wanneer wordt het met het blote oog zichtbaar als je meer haar krijgt? Bij 5% of 10%? Moeilijk te zeggen. Op basis van wat ik in de spiegel zie, kan ik geen goede conclusie trekken. Toch lijk ik minder haren te verliezen, afgaand op de losse haren die ik in mijn handen of haarborstel aantref.

na drie maanden links

Na drie maanden: rechts voor.

na drie maanden rechts

Na drie maanden: links voor.

Maar… komt dat door het serum, of doordat ik elke avond mijn hoofdhuid licht masseer? Ik geef dit product het voordeel van de twijfel maar ben niet overtuigd. Als ik na drie maanden stop, lijkt het haarverlies weer zoveel als voordat ik met deze behandeling begon. Wil je het resultaat behouden, dan moet je er dus wel mee doorgaan.

Lees ook