Insight! LPG endermologie® therapeutisch inzetbaar bij sclerodermie
Dat LPG endermologie® staat voor doeltreffende en natuurlijke werking bij behandelingen onder andere door middel van mechanische bindweefselmassage is ondertussen bekend. In tegenstelling tot de technieken die op de markt beschikbaar zijn, biedt LPG endermologie® een 100 % natuurlijk alternatief om te strijden tegen verschillende huidproblemen, zoals sclerodermie. Geen lasers, verhitting, of andere foefjes, LPG zet de lichaamseigen cellen weer aan het werk!
Naast de gepatenteerde one-of-a kind endermologie® techniek heeft LPG Systems ook als enige in de markt in het nieuwste Alliance systeem een 3-dimensionele behandelkop gelanceerd, waarbij er 3 aandachtspunten in 1 handeling tegelijkertijd behandeld kunnen worden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de combinatie van een roller én klep (dus niet alleen rollers zoals bij andere systemen). De techniek wordt zowel therapeutisch als esthetisch ingezet.
Eerder vertelden we je al over LPG bij borstkanker nazorg. Lees het hier nogmaals.
Op het therapeutische gedeelte gaan we in dit artikel dieper in
LPG endermologie® is therapeutisch inzetbaar bij onder meer lipoedeem, lymfoedeem, littekens en brandwonden. Maar ook bij wat minder voorkomende en bekende aandoeningen zoals de ziekte sclerodermie.
Lees hier hoe huidexpert Ellen, hieronder op de foto, LPG effectief inzet bij lipoedeem.
Wat is Sclerodermie
Sclerodermie is een auto-immuunziekte, waarbij verharding en verdikking ontstaat van bindweefsel in de huid door een ontstekingsproces. Bindweefsel geeft ondersteuning aan organen en botten en zit door het hele lichaam.
Symptomen verminderen
De oorzaak van de ziekte is niet helemaal duidelijk. Men speculeert over blootstelling aan bepaalde chemische stoffen. Helaas kan sclerodermie (nog) niet genezen worden, maar door wetenschappelijk onderzoek heeft LPG endermologie® een behandeling kunnen ontwikkelen waarbij de symptomen van sclerodermie, waaronder pijn en verharding van de huid, verminderd kunnen worden.
Vormen van sclerodermie
Sclerodermie betekent letterlijk ‘harde huid’. De ziekte wordt tot de reumatische aandoeningen gerekend. Er zijn meerdere vormen van sclerodermie.
Lokaal, alleen in de huid
Bij lokale sclerodermie beperkt de ziekte zich alleen tot de huid. Er vinden verhardingen van het bindweefsel plaats op de voeten, onderbenen, handen, onderarmen of het gezicht.
Overal in het lichaam, ook rond de organen
De andere vorm is systemische sclerodermie. Deze vorm heeft niet alleen effect op de huid, maar ook op inwendige organen. Problemen met het spijsverteringsstelsel, letsel aan het hart, de longen en de nieren zijn het gevolg. Ook speelt vermoeidheid vaak een rol.
LPG endermologie® en lokale sclerodermie
Lichaamsbeweging en eventueel fysiotherapie kunnen zorgen voor een betere conditie en het behouden van mobiliteit. Daarnaast is het belangrijk om de huidoppervlakte te behandelen, zodat de natuurlijke processen in het lichaam geactiveerd en gestimuleerd worden.
Verharding verzacht, pijn wordt minder
Dit gebeurt tijdens de endermologie® behandelingen van LPG. De behandelingen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van fysieke symptomen en verschijnselen, zoals verharding, pijn en verlies van beweeglijkheid.
Dit wordt te allen tijde door een professional uitgevoerd, die beschikt over de juiste kennis. De professionals worden opgeleid door trainster May-Lin Scheffer, hiernaast op de foto.
Alleen behandeling door sclerodermie expert
May-Lin is expert op gebied van sclerodermie. Zij weet precies wat mogelijk is met het systeem om patiënten met deze aandoening te helpen, en brengt dit ook over op andere professionals die met LPG endermologie® werken. May-Lin behandelt in de praktijk Rozengeur en Maneschijn ook patiënten met sclerodermie.
Resultaten
40% minder verkleving
LPG endermologie® behandelt de meest ernstige weefselaandoeningen en onderzoekt bindweefsel al meer dan 30 jaar. De cijfers liegen er niet om; wetenschappelijke studies wijzen uit dat verkleving van bindweefsel met 40% daalt na een LPG endermologie® behandeling.
50% minder pijn
Daarnaast kreeg men 50% minder pijn door de stimulatie van de huid. Door de zachte en medicatievrije technieken wordt LPG® gezien en erkend door specialisten binnen de gezondheidszorg. Meerdere ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen werken al met endermologie en zien het verschil.
Wij spraken met Lynn Kuijpers, de behandelaar van patiënten met sclerodermie bij Huidtherapie Midden Limburg over het inzetten van LPG endermologie® bij sclerodermie.
Waarom heb je ervoor gekozen om te gaan werken met LPG endermologie®?
“In de praktijk behandelen wij zowel medisch als cosmetisch. Vanaf de start van de praktijk in 2008 behandelen we veel patiënten voor o.a. lymfoedeem, wonden, littekens en bestralingsschade na oncologische behandeling. Op een gegeven moment kregen we daarnaast ook een mevrouw met sclerodermie in behandeling, waarbij de huid was aangedaan.
Om meer voor patiënten met deze verschillende indicaties te kunnen betekenen, zijn we gestart met LPG endermologie.”
De huid kan bij zowel littekens, oedeem, bestralingsschade en sclerodermie heel strak zijn en op spanning staan.
Lynn: “Het is dan heel moeilijk of zelfs niet mogelijk om hier met je handen beweging in te krijgen. Met LPG endermologie kan dit door de zuigkracht van het apparaat wél. Het apparaat heeft verschillende kopstukken in verschillende maten voor verschillende behandelindicaties. Zo kun je dus de behandelkop afstemmen op het lichaamsdeel èn specifieker en efficiënter behandelen, met een sneller en beter resultaat.”
Lynn vertelt dat ze zelf graag met LPG behandelt omdat de behandeling door middel van een intensieve massage de huid manipuleert en aanzet tot verbetering van een breed spectrum aan indicaties: “De behandeling zet de huid op een natuurlijke manier zelf aan het werk om beter te worden.”
Hoe ervaren de patiënten de behandelingen?
“In het begin is de behandeling wennen. De huid wordt middels de massage soepel gehouden en er wordt “huiswerk” gegeven in de vorm van oefeningen. Meestal voelt men meteen na de behandeling al verlichting, doordat de huid minder strak aanvoelt.”
Hoe vaak en hoe lang behandel je de mensen met deze aandoening?
“Dit verschilt per persoon. De één kan met een behandeling per 2 weken uit de voeten en de ander komt iedere week voor therapie. Het ligt eraan hoe progressief de aandoening van aard is bij sclerodermie en daarnaast hoeveel klachten men door de strakheid van de huid ondervindt. Een behandeling duurt meestal 15 à 25 minuten per keer.”
Naast Lynn spraken we met Peter, sclerodermie patiënt…
Peter heeft zelf sclerodermie en vertelt hoe hij de ziekte ervaart en wat de LPG endermologie behandelingen voor hem betekenen. Peter: “Voor mij is de ziekte nu redelijk goed te handelen. Natuurlijk blijft het altijd onzeker. De ziekte is nu stabiel, maar je weet nooit hoe het morgen zal zijn. Mijn gelaat is veranderd en ik heb dikke handen en vingers.”
Peter heeft nu ruim een decennia sclerodermie. “In 2013 heb ik brandwonden opgelopen en ben ik terecht gekomen in het brandwondencentrum in Beverwijk. De arts dacht eerst dat ik derdegraads brandwonden had door de harde huid, maar uiteindelijk bleek het tweedegraads.
Naast brandwondbehandeling ook sclerodermie
Ik ben voor behandeling terecht gekomen in Rotterdam. Daar ben ik behandeld voor de littekens en uiteindelijk ook voor sclerodermie. Ik heb een jaar lang 2 keer per week 2 uur heen en 2 uur terug gereden voor de endermologie® behandelingen van LPG, omdat ik er zoveel baat bij had. En nu nog steeds.
De behandelingen helpen mijn huid soepel te houden, het voelt minder strak, dus minder vervelend aan
Ik ga nu 1 keer per week naar Huidtherapie Midden Limburg voor een behandeling en ben er erg tevreden over. De behandelingen van LPG helpen echt om mijn huid soepel te houden. Daarnaast voorkomt het ook dat mijn huid nog strakker aan gaat voelen.”
Meer weten?
Heb jij ook te maken met de ziekte sclerodermie, of met een andere aandoening zoals bijvoorbeeld lipoedeem, lymfoedeem, littekens of brandwonden? De experts die werken met LPG endermologie® staan altijd voor je klaar om je advies te geven en te kijken of ze je kunnen behandelen. Kijk hier voor een instituut bij jou in de buurt.
Zou jij meer willen weten over de mogelijkheden om LPG endermologie te voeren in jouw instituut? Neem dan contact op met Partner in Aesthetics, de distributeur van LPG endermologie® in Nederland via info@partnerinaesthetics.nl of via +31 (0) 252 625 993.
Dit artikel wordt je rechtstreeks aangeboden zonder tussenkomst van de redactie. Het maakt onderdeel uit van het Brands we Love programma op BeautyJournaal.