Super goed geformuleerd, lees waarom…

04:13 - 02:31
luistertijd 04:13 - leestijd 02:31

Zoals je inmiddels wel weet zijn we bij BeautyJournaal dol op antioxidant serums. Onder je zonnebrandcreme in de zomer en het hele jaar door onder je dag- en nachtcreme. Je huid kan simpelweg niet zonder antioxidanten om haar zo lang mogelijk stralend van teint te houden en glad en het liefst zo rimpelvrij mogelijk.

Vitamine C speelt hier als katalysator een hele belangrijke rol in. Lees hier nog eens alle feiten over het belang van vitamine C voor je huid.

We hebben inmiddels al vele vitamine C serums getest, deze testen lees je hier, en we maken je heel blij met deze nieuwkomer van Dermalogica. Ik weet hoe moeilijk het is om een vitamine C product te formuleren waarin de C zowel stabiel genoeg is zodat hij werkzaam blijft op de huid, maar ook weer niet te stabiel, anders doet hij niets op de huid. Veel vitamine C kan nog dermate onstabiel zijn dat het al geoxideerd is de pot of fles (bruin goedje). Vanwege de activiteit is het meestal ook noodzakelijk dat het percentage C hoog genoeg is. Lees hier nog eens over de meest bekende vormen van vitamine C en hun beloften. 

Shop hier online

 

 

Dit is de vitamine C cocktail

Jaren geleden heeft Dermalogica me al eens verrast met een toen gloednieuwe vorm van C, in poedervorm. Inmiddels is dit ingeburgerd, en het blijft handig om C-poeder te kunnen vermengen met een serum of een fysiologische oplossing. En nu komt het merk met een nieuwe formulering, waarin maar liefst twee vormen van C zijn opgenomen:

  • Ascorbyl Methylsilanol Pectinaat: deze vorm van Vitamine C egaliseert de huid en beschermt tegen schade door vrije radicalen.
  • Aminopropyl Ascorbyl Fosfaat: een zeer stabiele vorm van Vitamine C die de huid verstevigt en fijne lijntjes en rimpels vermindert.

Ook peptiden

Verder zit er in de romige gelformule Palmitoyl Tripeptide-5 voor prikkels aan het collageen ter verbetering van de huiddichtheid, extra melkzuur om de opname capaciteit van de huid te verhogen en haar lekker glad te maken, en extra antioxidant stoffen uit Sophora Japonica extract en Chiazaadolie.

Ascorbyl Methylsilanol Pectinaat is een prachtig stabiel vitamine C, dat overigens ook in dit schitterende product verwerkt is, en ook van Paula Begoun een uitstekende rating voor werkzaamheid krijgt.

Aminopropyl Ascorbyl Fosfaat is een vrij nieuwe stof die wordt geroemd om haar pigmentverminderende eigenschappen, krachtige anti oxidantwerking en goede stabiliteit en huidopneembaar. Lees hier meer.

De combinatie van beide is een superbe cocktail.

Shop hier online

 

 

Hoe voelt het?

Fantastisch! Het is een beetje lobbig serum in een zachtgele kleur. Ik zou het liever in een pompje dan met een pipet opdoen, maar het smeert zo lekker uit dat je er toch zuinig mee kan doen. Wat ik ook zeer aangenaam vindt is de lichte romigheid van het product op de huid. Alsof het een klein beetje vettig is. HIerdoor heb je er bij een gecombineerde huid nauwelijks tot geen creme bij nodig. Zeker ‘ s nachts niet als je huid toch al meer transpireert.

Mijn dagelijks shield

Ik gebruik het nog te kort om pigmentreducties te kunnen ontdekken, maar ik ben overtuigd van de mooie formulering en daarom zit in het in mijn stash. Vitamine C draagt voor mij bij aan het helder houden van mijn teint en geen vlekkerigheid door bruining door de zon te krijgen. Zeker naarmate je huid ouder wordt, ligt dat op de loer. Vitamine C is mijn dagelijks shield tegen al het zonlicht.

Shop hier online

 

Lees ook