Novexpert Booster C serum 25% beschermt optimaal tegen oxidatie door UV

08:44 - 05:14
luistertijd 08:44 - leestijd 05:14

Wist je dat we van alle antioxidanten in onze huid, vitamine C in het hoogste percentage voorkomt, zowel in de epidermis als in de dermis, maar dat deze vitamine C ook het snelst opgesoupeerd is als er verweer moet komen tegen vrije radicalen?

Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk deze vitamine is, voor een gezonde huid, maar ook om te verwerken in huidverzorging. C is zelfs nog belangrijker dan A of E, maar samen vormen ze wel het belangrijkste team.

Shop hier online

 

Vitamine C tot nu toe veel te laag geconcentreerd

Vitamine C zagen we de afgelopen jaren wel voorbij komen in crèmes en serums, maar erg veel impact had het niet. De concentraties waren te laag of de stof was in haar omgeving te instabiel. Met een veel te lage werkzaamheid tot gevolg.

We hebben het al vaker geschreven: we zien een opleving van cosmeceuticals, en een hernieuwde aandacht voor ‘ oude’ maar zeer nuttige stoffen. Dankzij nieuwe ontwikkelingen in goed werkzame formuleringen en inzichten in hoe de huid zich wapent tegen aanvallen van buitenaf, kunnen cosmeceutical stoffen als C ook steeds krachtiger worden.

Zo heeft het Franse huidverzorgingsmerk Novexpert, dat geheel op basis van natuurlijke stoffen en volgens farmaceutische standaarden wordt geproduceerd, een nieuw, krachtig vitamine C serum geformuleerd.

Shop hier online

 

Zoeken naar een krachtige vorm die niet irriterend is

Het was geen eenvoudige opgaaf, zo vertelde een van Novexpert’s wetenschappers dr. Daniela, mij onlangs in Parijs. ‘Je zoekt naar een vorm van vitamine C die stabiel genoeg is om niet meteen uit elkaar te vallen in een formulering maar ook onstabiel genoeg is om wel op de huid uiteen te vallen, zodat het zijn werk kan doen. Bovendien zoek je naar het juiste hoogwerkzame percentage dat opgenomen kan worden door de huid. Te hoog is niet goed, de huid reageert daarop met een irritatie die zegt: je komt er niet in.

Balanceren met pH-waarde

Bovendien luistert de pH-waarde ook nog nauw. Hoe lager de pH-waarde hoe meer er een peelend effect van deze stof zal optreden (eventueel nuttig bij het snel lichter maken van pigmentvlekken), en dus ook weer irritatie. Ik heb gezocht naar een balans om de huidconditie op drie niveaus te verbeteren: een vermindering van vrije radicalen, een stimulatie van fibroblasten die collageen vormen, een vermindering van roodheid in de huid en een afvlakking van pigmentvlekken. Zonder irritaties te geven.

Shop hier online

 

Ontstekingsremmend

Het mooie van vitamine C is ook dat het ontstekingsremmend werkt en de droge huid iets minder droog kan maken. Zolang de pH-waarde maar niet te laag wordt en dat is ons met een waarde tussen de 4.5 en 4.8 gelukt. Het vitamine C Boosterserum werkt preventief maar optimaliseert huidprocessen ook.’

Welke vorm van vitamine C is de beste?

Gangbaar is ‘ gewoon’ ascorbinezuur in skincare als vitamine C stof, in percentages van 2 tot 5%, het witte poeder. Novexpert heeft hiervoor bewust niet gekozen, zegt dr. Daniela omdat het niet erg stabiel is, niet in de huid kan komen, tenzij met een zeer lage pH-waarde, wat het weer agressief maar wel interessant als peeling.

Shop hier online

 

Novexpert heeft gekozen voor een nieuwe, samengestelde vorm van vitamine C. Op de inci-lijst van de Booster zul je drie vitamine C stoffen terugvinden, waarvan Novexpert een krachtig samenwerkende cocktail heeft gemaakt: pure vitamine C in de vorm van ascorbinezuur (L-ascorbic), een Japanse gestabiliseerde vorm van C (gefermenteerd met een suiker) die 3-O-Ethyl ascorbic acid wordt genoemd en een uit Frankrijk gestabiliseerde vorm van C (gekoppeld aan silicium): Ascorbyl Methylsilanol Pectinate. Ze versterken elkaar, ze zorgen gezamenlijk voor een nog betere stabiliteit, maar ook voor opneembaarheid in de huid, een absolute must.

3 C’s met een krachtige onderlinge samenhang voor werkzaamheid en penetratie

Beoordeel deze stoffen dus niet afzonderlijk op hun merites. Op inci-lijstjes staan alleen de stoffen die tijdens de bereiding worden gebruikt, maar tijdens die bereiding vinden processen plaats tussen de stoffen, waaruit weer nieuwe stoffen en werkingen ontstaan, en die worden niet benoemd op de lijst. Daarom is het uitpluizen van inci-lijstjes vaak ook totaal niet ter zake doende: ook bij het Vitamine C Booster gaat het om een samenwerking tussen deze drie stoffen. Met als belofte een krachtige anti-oxidant werking, een collageen boost en een ontstekingsremmende werking. De samengestelde vormen van vitamine C in de Booster zitten op een percentage van 25%. Opgelost in serum krijg je hier een evenredig deel van in de huid.

Shop hier online

 

Je belangrijkste aftersun-ingrediënt

Vooral nu in de zomermaanden is het super essentieel om de huid zowel voor als na blootstelling aan zonlicht extra te suppleren met vitamine C. Sterker nog: je kunt vitamine C beschouwen als je belangrijkste aftersun stof, in combinatie met vitamine E. Samen vormen ze een sterk anti-oxidatief koppel. Mocht een verkoopster in de winkel je juist vertellen dat je geen C in de zon moet gebruiken, dan geldt dan alleen voor C-serums met een lage pH-waarde, die een peelend effect hebben – dat wil je inderdaad niet. Maar het pH-neutrale Booster serum van Novexpert kun je naar hartenlust toepassen.

Zeker nu bekend is geworden dat de inwerking van uv-straling nog vele uren na zonblootstelling doorwerkt in de huid, is het cruciaal om voor goede voor- maar ook nazorg te zorgen. Vitamine C remt ook het proces van verbranding van de huid door zon af.

Shop hier online

 

Smeren is vele malen krachtiger dan innemen

Leuk weetje is dat brandnetels bijvoorbeeld zeer hoge concentraties aan C hebben, net zoals acerola fruit. Jammer genoeg is de inname van C uit voeding voor de huid niet zo effectief als het smeren ervan op de huid. Smeren zorgt vooreen dertig keer betere beschikbaarheid van C op voor de huid dan innemen. En de zon is dus de grootste ‘sloper’ van C: maar liefst 80% van je C-voorraad wordt door uv-straling teniet gedaan.

Get the glow!

Tot slot, de vitamine C booster stimuleert ook de bloedtoevoer in de huid, wat resulteert in een gezonde glow. Hoe lekker is dat!

Shop hier online

 

Doen! Tweemaal daags Booster C-serum

Vitamine C gedoseerde skincare moet deel uitmaken van je dagelijkse routine. Dat is het beste voor je huid. Breng het zeker in de zomermaanden ’s ochtends maar ook ’s avonds aan.

 

Shop hier online

 

Lees ook